Gulv- & vægfliser

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Mange fordele med fliser og klinker

Med nye fliser kan du let give badeværelset, køkkenet eller ethvert andet rum et helt nyt udtryk. Særligt i rum som køkkenet, badeværelset og bryggerset, er det praktisk med fliser eller klinker. Fliser og klinker egner sig godt til rum med gulvvarme, er yderst slidstærke, lette at rengøre og kræver sjældent anden vedligeholdelse. Klinker brændes ved en højere temperatur end fliser, og derfor er de også mere modstandsdygtige over for slid. Klinker kan fås både med og uden en glaseret overfalde, mens fliser oftest er glaserede. Har du valgt klinker eller fliser uden en glaseret overflade, kan det være nødvendigt at mætte dem med sæbe eller olie til klinker, for at de ikke suger pletter.

En af de største fordele ved klinker og fliser er, at de kan fås i utallige størrelser og farver, som kan lægges i mange forskellige mønstre. Med fliser og klinker kan du derfor let tilføje dit rum et personligt udtryk, ved at vælge farvekombinationer og mønstre, der falder i netop din smag. En tommelfingerregel siger, at store fliser og klinker egner sig godt til store rum med mange lige flader. Eksempelvis i en lang gang, på det store køkkengulv eller på det store badeværelse er det flot med store klinker. Har du mange buede hjørner eller et mindre rum, er det bedre at anvende små fliser – eksempelvis kan du med fordel vælge mosaik-lignende fliser til det lille badeværelse. Et lille rum synes desuden større, når du anvender lyse fliser frem for mørke.

Det skal du huske, når du køber fliser

Når du har besluttet om du skal have fliser eller klinker, og hvilken farve, størrelse og type du skal have, er der nogle ting du bør huske på. Eksempelvis er det vigtigt at tænke på, at store fliser, eller fliser, der ikke er skridsikre, kan være meget glatte. Dette er især godt at have i baghovedet, når du køber fliser til badeværelset. Du bør også altid udregnet arealet på forhånd, så du ved hvor mange fliser du skal købe, og sikre at du har det rette udstyr og værktøj til at lægge fliserne eller klinkerne korrekt. Før de lægges på gulvet, er det blandt andet vigtigt at underlaget er helt plant. Det sikrer dig en jævn og harmonisk overfalde. Hvis du ikke udligner kan du få et uharmonisk udtryk og risikere at ramme dine tæer mod skarpe kanter fra fliserne eller klinkerne.

Der er også en række særlige og strenge krav til badeværelser og vådrum fra bygningsreglementet, som du bør være opmærksom på. Særligt gælder dette i vådzoner, når du skal lægge fliser og klinker. Vådzoner er de nederste 10 cm på alle vægge, vægge omkring håndvask, bruser og badekar og væggen i og omkring brusenichen. Her skal du eksempelvis beklæde væggen med vådgips og vådrumsmembran, før du lægger fliser eller klinker på. I små baderum er alle vægge vådzoner. For at undgå fugtskader skal en vandtæt gulvbelægningen også føres mindst 10 cm op af væggen.

Sådan lægger du gulvfliser

Sådan opsætter du vægfliser