Tilbehør til fliser & klinker


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores tilbehør til fliser og klinker

På denne side kan du finde tilbehør til fliser og klinker. Tilbehør til fliser og klinker er vigtigt – bl.a. når det handler om opsætning af fliser og vedligeholdelse af dem. Eksempelvis forhandler vi fugemasse og fliseklæb, som du skal bruge, når du skal opsætte og fuge vægfliser eller gulvfliser. Derudover har vi armeringsnet i vores sortiment, der skal påføres, hvis der skal laves vådrumssikring. Vi sælger også kiler, som du kan bruge, når der skal laves niveauforskelle i fliserne. Desuden har vi også flisekryds, der kan anvendes, når der skal lægges fliser, da de kan holde den korrekte afstand imellem fliserne.

Du skal også bruge andet tilbehør til fliser og klinker, der ikke findes i denne kategori. F.eks. sælger vi fugebræt og fugepistoler, som du skal bruge til fugning af fliserne. Fugebræt skal bruges til at påføre fugen på fliserne, mens fugepistolerne skal bruges til påføring af den elastiske fugemasse. Samtidig skal du bruge en murerspand, når du skal blande fugemassen eller fliseklæbet med vand. Til blandingen af fliseklæbet eller fugemassen kan du bruge et røreværk. Derfor kan du hos Silvan finde alt det tilbehør og udstyr, som du har brug for til at opsætte og lægge fliserne.

Hvilket fliseklæb skal du vælge?

Fliseklæb skal bruges til at klæbe fliserne fast på væggen eller gulvet. Fliseklæb findes enten i grå eller hvid farve. I udgangspunktet er fliseklæb pulver, der skal opblandes med vand for at blive en masse, der kan klæbe fliserne fast. Dog findes der også fliseklæb, der er færdigoprørt og klar til brug med det samme. Nogle fliseklæb er lavet til enten inden- eller udendørsbrug, mens andre fliseklæb både kan bruges inden- og udendørs. Du kan læse mere under det enkelte produkt om, hvad de kan bruges til, og hvor stor en mængde der er i beholderen.

En faktor, som du kan holde øje med, er fliseklæbets hærdetid. Nogle fliseklæb er hurtighærdende, så de allerede efter 2-3 timer kan fuges. Andet fliseklæb skal bruge væsentligt længere tid på at hærde. Du skal dog være opmærksom på, at hurtigklæbende fliseklæb kan hærde hurtigt, så pas på, at fliserne ikke sidder fast, før du er færdig med arbejdet. Fleksibiliteten i fliseklæbet bør du også holde øje med. Oftest er det bedst at vælge en fugemasse med stor fleksibilitet. Skal du bruge fliseklæbet til svømmebassiner, så skal du se, om typen er velegnet til dette.

Hvilken fugemasse skal du vælge?

Fugemasse er helt centralt, når der skal opsættes vægfliser og lægges gulvfliser. Når fliserne er lagt, skal der efterfølgende fuges. Til dette formål skal du bruge en fugemasse, som du skal sprede på fliser med et fugebræt. Vi har bl.a. en fugemasse i pulverform, som du skal opblande med vand, for at du kan sprede den over fliserne. Fugerne har forskellige farver, f.eks. lysegrå, grå og hvid. Du kan se, hvilken flisetype som den konkrete fugemasse passer til i den enkelte produktbeskrivelse. Samtidig kan du også læse om blandingsforholdene, samt hvilken rækkevidde fugemassen har, når den er opblandet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der findes forskellige typer af fuge. Der er en klassisk hård fuge, der typisk er i pulverform, og så er der elastisk fuge, som er en flydende masse, der skal påføres med en fugepistol. Hvis du skal fuge fliserne, skal du bruge elastisk fuge i hjørnerne og samlingerne. Det skyldes, at en bygning vil give sig, hvilket kan få en hård fuge til at revne i hjørner og samlinger. Vi har lavet nogle videoguides, hvor du henholdsvis kan se, hvordan du fuger gulvfliser, eller hvordan du fuger vægfliser.

Sådan rengør og vedligeholder du fliser og fuger

Fliser, klinker og fuger kan blive angrebet af mange former for skidt og snavs. Især i brusenicher og generelt på badeværelser kan fliserne og fugerne blive ramt af skidt og kalkaflejringer fra vand og fugt. Derudover kan der også opstå skimmel i fugerne fra det fugtige miljø. Derfor er det en god idé at købe særlige rengøringsmidler til fliser og fuger, som du kan finde på denne side. Eksempelvis har vi spray til fugerengøring, særligt fliserens, kalkfjerner til badeværelset og en fugeforsegler, som kan beskytte fugerne imod snavs. Se i vores udvalg for at finde det rengøringsmiddel, som du har brug for.

Ud over at bruge rengøringsmidler kan du i hverdagen få nogle gode vaner, så fliserne og fugerne kan vedligeholdes og rengøres nemmere. F.eks. kan du skrabe vandet væk fra brusenichen, når du har været i bad. Det gør, at der kommer færre kalkaflejringer på fliserne, når der ikke er så meget vand. Du kan også tørre vandet væk med et håndklæde eller en klud. Du bør også jævnligt rengøre fliserne med vand og mildt rengøringsmiddel. Pas på med at bruge for stærke rengøringsmidler, da det ikke er alle fliser, der kan tåle dette. Især syreholdige rengøringsmidler kan være dårlige for fliser.