Vægfliser

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores store udvalg af vægfliser

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af vægfliser, hvis du gerne vil udskifte fliserne på væggen i badeværelset, køkkenet eller bryggerset. I dag findes vægfliser i et væld af farver, former og størrelser. Du kan både finde den helt klassiske hvide flise og fliser i mere farverige varianter. Da fliser har stor betydning for indtrykket af et rum, er det vigtigt, at du vælger den rette farve og type. Typisk er fliserne det første, som bliver bemærket i et badeværelse eller køkken, og fliserne er helt centrale i at give rummet dets karakter.

Som navnet antyder, så skal vægfliser bruges til væggen. Det betyder, at de ikke er velegnede til brug på gulvet. De er nemlig ikke slidstærke og robuste nok til at kunne klare den slitage, som et gulv udsættes for, eksempelvis skridt, som rammer overfladen på fliserne, samt tab af ting. I stedet skal du se på vores udvalg af gulv- og vægfliser, hvis du skal bruge fliserne til gulvet. Du kan enten vælge at få en flisevæg og -gulv, der matcher hinanden i farve, størrelse og stil, eller du kan vælge at kombinere forskellige farver og typer for at skabe spil i fliserne.

Hvilke vægfliser skal du vælge?

Valget af vægfliser handler mest af alt om smag og behag. Der findes ikke et objektivt svar på, hvilken størrelse og farve der er bedst til fliserne, men det handler primært om dine præferencer. Derfor kan du heldigvis finde fliser i adskillige farver hos Silvan – hvid, sort, beige, lime, mørkeblå, grå, rød og flere andre farvemuligheder. Farverne kan naturligvis også kombineres, så du kan få et mønster på væggen. De fleste af vores vægfliser er lavet i keramik og har en overflade, som er nem at rengøre og vedligeholde. Mange af overfladerne er også syrefaste.

Skal du vælge store eller små vægfliser? Det er også et spørgsmål om smag og behag, men der er dog nogle overvejelser, som du kan gøre dig. Hvis du gerne vil få rummet til at virke større, er mindre fliser et godt valg – f.eks. til et lille badeværelse. Modsat kan større fliser få rummet til at virke mindre, hvis du har et meget stort badeværelse. Der er også praktiske omstændigheder i forhold til størrelsen af fliser. Det tager længere tid at opsætte mindre fliser, mens der også kan være mere rengøring ved mindre fliser, da der er flere fuger.

Metrofliser

Metrofliser er blevet en særdeles populær vægflise i dag. Oprindeligt stammer metroflisen fra metroen i New York, hvorefter den udbredte sig til metroer i flere andre lande. Navnet ’metrofliser’ stammer altså fra, at den ofte er brugt i metroer. I USA har metroflisen i meget lang tid været en eksklusiv vægflise i badeværelser, mens den især vandt indpas på badeværelser og køkkenvægge i 2010’erne i Danmark. Det attraktive ved metrofliser er, at de har et flot lysspil, hvor der både er skygge og lys på fliserne, hvilket giver en levende overflade. Det kan give liv og dybde på væggen i et lille køkken eller badeværelse.

Sådan opsætter du vægfliser

At opsætte vægfliser kan godt være en stor og kompleks opgave, der kræver lidt håndværkersnilde. Men hvis du har mod på opgaven og mener, at du godt selv kan udføre arbejdet, har vi lavet en videoguide, som du kan se herunder. Du skal også huske at fuge vægfliserne efterfølgende, hvor du kan se vores videoguide om fugning af vægfliser. Du kan finde alt det udstyr, som du skal bruge til opsætning af fliser, hos Silvan. Før du begynder på arbejdet, skal du være opmærksom på, at der skal vådrumssikres, hvis vægfliserne skal opsættes i et vådrum.

Hvordan vedligeholder og rengør du vægfliser?

I udgangspunktet er det nemt at vedligeholde og rengøre vægfliser, da de har en hård overflade, hvor du hurtigt kan fjerne skidt og støv. Dog bør du jævnligt støvsuge og børste snavs og støv væk fra fliserne, da det holder dem flotte og kan forlænge deres levetid. Du bør også vaske fliserne jævnligt med en klud og sæbevand med et mildt rengøringsmiddel. Pas på med at bruge for stærke rengøringsmidler. Især syreholdige rengøringsmidler kan være farlige for fliserne og fugerne, da de opløser kalk. Et trick kan være at aftørre fliser med rent vand, efter du har vasket dem med sæbevand.

Der er nogle steder, hvor vægfliser er særligt udsatte for slitage og skidt. F.eks. er brusenichen et udsat sted, da der kan dannes sig vand og fugt på fliserne, som kan resultere i kalkaflejringer og sæberester. Her bør du fjerne vandet fra fliserne med en skraber eller at aftørre fliserne med en klud eller håndklæde. På denne måde forebygger du, at der opstår kalkaflejringer på fliserne. Et andet sted, hvor der kan komme meget skidt og fedt, er bag kogepladerne. Du kan her placere en stænkplade, som kan beskytte fliserne fra fedt og mados, som kan være svært at fjerne.