Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find gips til dit byggeprojekt hos Silvan

Gips er et meget populært materiale til byggeprojekter. Det skyldes, at gips er fleksibelt og kan bruges i stort set alle typer af rum. Især er en gipsvæg populær, da det er en nem og hurtig måde at lave en ruminddeling. Hvis du derfor gerne vil indrette et nyt værelse eller kontor, er det oplagt at bruge gipsplader som skillevægge. Det er en flot løsning, som endda også er en billig løsning sammenlignet med andre vægtyper. Derudover kan du hurtigt fjerne gipsvæggen igen, hvis du gerne vil have et større rum på et senere tidspunkt.

Hos Silvan kan du finde alle de materialer, som du skal bruge til at opsætte en ny gipsvæg eller -loft. Det gælder både selve gipspladerne samt det værktøj, som du skal bruge til opsætningen. Du kan også leje værktøj til opsætning af gipsvæg, hvis du kun skal bruge værktøjet til et enkeltstående projekt. Eksempelvis forhandler vi skruemaskiner, gipsskruer, save, tommestok, hobbyknive og meget andet, så du kan komme i gang med at opsætte gipspladerne. Det er vigtigt, at du vælger den rette type gips, så den passer til det specifikke rum. Du kan herunder læse mere om, hvilken type gips du bør vælge.

Hvilken type gips skal du vælge?

Gips er ikke bare gips. Der er stor forskel på, hvilken gipstype du skal vælge, ud fra hvilket rum den skal være i. Det nytter f.eks. ikke noget at bruge en almindelig gipsplade til et vådrum, da det ikke er lavet til at kunne modstå fugten i dette rum. På samme måde bør du overveje faktorer som brandsikkerhed og diffusionsåbning i gipsen, så der nemmere kan trænge luft igennem pladen. Her kan du læse mere om de overvejelser, som du bør gøre dig, før du investerer i gipsplader. Så kan du fra starten få købt den korrekte type gips.

Gipsvægge og gipslofter

Hvis du skal lave en gipsvæg eller et gipsloft, kan det være en god idé at overveje brandsikkerhed, lydisolering og styrke. Derudover er akustikken i rummet også vigtigt for mange. Under produktbeskrivelsen på den enkelte gipsplade kan du læse om pladens brandsikkerhed og lydisolering. Er det meget vigtigt med en lydisolerende væg, kan du opsætte flere lag af gipsplader, så du kan få en tykkere væg. Skal du have en stærk gipsvæg, bør du købe fibergips. I fibergips er der tilføjet fibre, hvilket er med til at gøre gipspladen endnu stærkere end almindelige gipsplader. Desuden kan du også holde øje med, om gipspladerne er med til at skabe et godt indeklima – det kan f.eks. med en anmærkning som Dansk Indeklima Mærkning.

Vådrumsgips

I et vådrum må du aldrig bruge almindelige gipsplader. Her skal du i stedet bruge særlig vådrumsgips, der er lavet til brug i vådrum. En vådrumsgips har imprægnering, som afviser fugt. Det har almindelig gips ikke. Bruger du derfor almindelig gips i et vådrum, så vil gipsen med tiden blive blød og smuldre, så den går i stykker. Samtidig har vådrumsplader også en glasfiberarmering, hvilket er med til at gøre dem endnu stærkere og holdbare. Vådrumspladerne er derudover lydisolerende og brandsikre. Skal der derfor opsættes gips på et badeværelse eller i et køkken, skal du have fat i vådrumsgips.

Hvilket tilbehør til gips sælger vi?

Når du skal opsætte gipsplader, kan du bruge forskelligt tilbehør til gips, som gør det enklere at arbejde med pladerne. Bl.a. kan du bruge en gipspladehejs, der anvendes til at montere gipsplader. Da gipsplader er tunge og store at arbejde med, kan en gipspladshejs hjælpe dig på vej. En gipspladehejs har en vippefunktion og hjul, så du kan montere høje steder og i skæve vinkler. Du kan finde flere hejse, som kan løfte pladerne op i forskellige højder, og som har forskellig løfteevne. Vi udlejer også gipspladehejse, hvis du kun skal bruge den en enkelt gang.

Vi forhandler også andre former for tilbehør. F.eks. har vi armeringstape, der skal hæftes på samlingerne og hjørnerne, som forebygger, at der kommer revnedannelse i spartlingen. Derudover har vi fiberglastape, som kan bruges til at reparere revner og huller. Til lukning af huller og revner kan du bruge montagegips, som er klar til brug efter oprøring i vand. Husk også, at du skal bruge spartelmasse til at spartle gipspladerne, før du skal montere tapet og male overfladen. Hvis du gerne vil spartle væggen selv, har vi lavet en videoguide om, hvordan du spartler en væg.

Sådan opsætter du en gipsvæg

Du kan godt selv opsætte en gipsvæg, men det er bedst at gøre det sammen med en anden, da der er en del arbejde med tunge genstande. Der kan opsættes gips mange steder i hjemmet. Vær opmærksom på, at det kan kræve særlige tilladelser, hvis du skal opsætte vådrumsplader. Vores videoguide tager udgangspunkt i opsætning af skillerumsvægge. Der er også andre aspekter end bare opsætning af gips. Eksempelvis skal der også være lægter, hvor gipspladerne skal monteres. Desuden skal der også indsættes isolering i væggen, hvilket er med til både at varme- og lydisolere rummet.