Inspektionslemme


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvor kan du bruge en inspektionslem?

En inspektionslem kan give dig adgang til installationer eller rørføringer bag væggen. Det er en æstetisk flot løsning, hvor du nemt og hurtigt kan få adgang til installationerne og rørene, uden at de behøver at være synlige. Det kan f.eks. være en gruppetavle, som er gemt bag en inspektionslem. En inspektionslem er stor nok til, at du kan få adgang til installationerne. Du kan vælge imellem forskellige størrelser, som passer til installationen. Under det enkelte produkt har du ofte flere muligheder for at tilpasse størrelsen. Mange inspektionslemme passer godt til gipsplader, hvor de både kan monteres i væggen og loftet.

Inspektionslemme adskiller sig fra hinanden på flere områder. Bl.a. har lemmene forskellige former for låsemekanismer. F.eks. har vi lemme med paskvillåse, der giver en tæt lukning af lemmen. Andre bruger en firkantlås, som du kan tilkøbe. Inspektionslemmene adskiller sig også fra hinanden i forhold til tæthedsgraden, ligesom der også kan være forhold som brandsikkerhed, der kan være vigtigt at forholde sig til. Derudover skal du naturligvis finde en lem, som passer til rummet – du kan eventuelt male den, hvis det er muligt. Nogle af inspektionslemmene er også lavet af PEFC-certificeret træ (hvis den er, vil det fremgå af produktbeskrivelsen).

Skal du vælge en inspektionslem eller skunklem?

Som det allerede er nævnt, er en inspektionslem god til at dække for og give adgang til installationer med rør, vand og el. Skal du i stedet have en lem til et skunkrum i væggen, skal du have fat i en skunklem. En skunklem er væsentlig større, hvilket gør det nemmere at få kasser, bedrollers eller andre typer opbevaringskasser derind. Et skunkrum er en smart måde at få ekstra opbevaringsplads, da du ikke behøver at tage plads fra rummet til det. Du kan også hurtigt og nemt tilgå rummet med skunklemmen, som samtidig er en æstetisk flot løsning.

Hvis du har et loftsrum, som du gerne vil bruge til opbevaring, kan du se i vores udvalg af loftlemme og lofttrapper. Et loft er et helt oplagt sted at opbevare genstande og kasser, som du ikke umiddelbart bruger i hverdagen. En loftlem har ofte en indbygget trappe, som du kan folde ud, så du kan få nem adgang til loftet. Det er en stor fordel, da det ellers kan være svært at få adgang til loftsrummet. Derfor kan en loftlem supplere en skunklem godt, så du kan få så meget plads til opbevaring som muligt.

Hvordan monterer du en inspektionslem?

Der er forskellige monteringsmetoder, som afhænger af, hvilken inspektionslem du har. Typisk er der to forskellige måder at montere den – enten med montagelim eller med stållægter. Du skal starte med at skære ud i væggen, hvor du skal montere lemmen. Mål op og markér på væggen, hvor du skal skære. Husk at bruge et vaterpas, så den bliver sat lige op. Herefter kan du bore et hul i hvert hjørne. Det er et smart trick, da det gør det meget nemmere at skære i væggen efterfølgende. Når du har boret hullerne, kan du skære hullet ud.

Den mest simple monteringsmetode er med montagelim. Du skal sådan set bare påføre limen i kanterne, hvorefter du kan montere den på væggen. Hvis du monterer den på stållægter, kræver det lidt mere arbejde. Her skal du skrue stållægterne fast i siderne, så du efterfølgende kan skrue lemmen fast til dem. Især hvis det er en lidt større inspektionslem, kan dette være den korrekte monteringsmetode. Når du har monteret lemmen, kan du eventuelt male den efterfølgende, hvis den skal passe til en bestemt farve på væggen. Nogle vælger også at klistre en tapet på lemmen, hvis det kan lade sig gøre.