Vinylgulve & korkgulve

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vinylgulve til hverdagen

Vinyl er en form for hård plastik, og står egentligt for Poly Vinyl Chlorid, hvorfra forkortelsen PVC stammer. En af fordelene ved et vinylgulv er en nem vedligeholdelse og rengøring. Vinylgulve er som skræddersyet til hjem, hvor hverdagen er hektisk og gulvet er udsat for slid og trafik. Et vinylgulv er en sammensætning af plastik og blødgørende stoffer. Det gør vinylgulvet ekstremt slidstærkt og blødt at gå på. Vinylgulve er lette at rengøre og kræver ingen ekstra pleje eller vedligeholdelse. Bliver de beskidte, kan du blot støvsuge dem og vaske dem af i almindelige universalrengøring. Vinylgulve kan tåle en del vand og er hårdføre mod skrammer og ridser. De er derfor gode til alle rum, men særligt i rum som køkkener, bryggers, entre og alrum er det populært at lægge vinylgulve grundt deres slidstyrke og bløde overflade. Du kan også bruge vinyl i badeværelser og vådrum.

Vinylgulve kan fås i mange forskellige farver og typer. Eksempelvis kan du finde vinylgulve der ligner fliser, klinker eller trægulve. Du kan også få vinylgulve i mange forskellige farver. Vinylgulve er derfor også mulighedernes land, hvor du frit kan vælge mønster alt efter hvilket rum, der skal have nyt gulv. Eksempelvis er et vinylgulv, der ligner fliser, flot til bryggers, alrum og køkkener, mens et vinylgulv, der ligner træ, er flot i alt fra værelser, til gangen eller stuen. Det er dog kun fantasien der sætter grænser, og du kan derfor vælge vinylgulve, alt efter hvad du synes der passer bedst til dit hjem og din stil. Med sin slidstærke overflade skal du nemlig ikke bekymre dig om, hvorvidt vinylgulvet er sart eller praktisk.

Vinylgulve i badeværelser og vådrum

Et vinylgulv er som nævnt utroligt praktisk – især fordi det er modstandsdygtigt overfor vand. Så spilder du noget væske på dine vinylgulve, kan du let tørre det af uden at bekymre dig om pletter. Derfor er vinylgulve også et populært alternativ til fliser i badeværelser og vådrum. Især hvis du har badeværelse på 1. sal kan det være en fordel med et vinylgulv. Et hus giver og bevæger sig, og fordi vinyl er et elastisk materiale, risikerer du ikke, at det slår revner som eksempelvis fliser, hvis dit gulv ikke er helt plant. Hvis du skal bruge vinylgulvet til et badeværelse, bør du vælge en speciel vådrumsvinyl.

Vinylgulve i badeværelser og vådrum skal være GVK-godkendte. Det betyder, at de opfylder de mange og skrappe krav til vandtæthed, som er nødvendigt i badeværelser, brusenicher og vådrum. Hvis du vil have vinylgulve i badeværelset, bør du altid kontakte en fagmand for hjælp. Der er nemlig mange komplekse regler, du skal overholde. Hvis der er fejl eller mangler, kan din forsikring ikke dække, hvis du eksempelvis får en fugt- eller vandskade. Vinylgulve skal også svejses fast i hjørner og sider, for at sikre at fugt ikke trænger igennem og gulvet ligger korrekt. Det er kun certificerede svejsere, der må udføre denne opgave. Sammenlignet med fliser, har vinylgulve den fordel, at der ikke sætter sig sæberester og kalk i de mange fuger, som der er på fliser.