Gulvisolering


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor er det vigtigt at isolere gulvet?

De fleste i dag ved godt, at det er vigtigt at isolere væggen og loftet for at sænke energiforbruget. Der er dog mange, som overser en anden vigtig form for isolering – nemlig gulvisolering. Ligesom vægisolering og loftisolering så er gulvisolering med til at give et lavere energiforbrug og en mere stabil rumtemperatur. En anden fordel ved gulvisolering er, at gulvet ikke er så fodkoldt, hvilket kan være behageligt på de kolde dage. Derudover beskytter isoleringen også imod, at fugten driver op fra fundamentet og jorden under gulvet. Dermed kan gulvisolering også være med til at skabe et bedre indeklima.

Gulvisolering kan også sænke støjen fra trin og larm generelt mellem rum. Især ved etageadskillelse er isolering en fordel, da der kan være meget trinstøj og larm mellem rummene. Ved nybyggeri er gulvet næsten altid velisoleret, så her er det sjældent nødvendigt at tilføje ny isolering. Til gengæld er der ofte ikke en særligt god gulvisolering i ældre byggerier, så her kan isolering have en stor effekt. Hvis du laver et nyt gulv, kan du også etablere gulvvarme. Det giver en behagelig varme fra gulvet, som sammen med gulvisolering sikrer en god rumtemperatur og hurtig opvarmning.

Hvilken type gulvisolering skal du vælge?

Gulvisolering findes i flere forskellige typer. Et populært materiale til isolation i gulvet, som vi også forhandler hos Silvan, er polystyren. Polystyren er bedre kendt som flamingo. Det er ikke normal flamingo, som bruges til gulvisolering, men et særligt ekspanderet polystyren (EPS). Det betyder, at EPS består af 98 % luft og 2 % polystyren. Det gør den specielt velegnet som isolering, da den får nogle unikke isolerende og støddæmpende egenskaber. EPS er også fugtafvisende og lufttæt, hvilket er godt for indeklimaet. Samtidig er det nemt at arbejde med EPS og at skære det til, så også ikke-fagprofessionelle kan håndtere det.

En anden fordel ved EPS er, at det kan være genanvendeligt og derfor have en forlænget levetid, når det ikke bruges længere. Det har generelt en lang levetid, så det skal kun sjældent udskiftes. Vi har flere forskellige EPS-plader i mange størrelser og tykkelser. Derfor skal du finde den størrelse, som passer til dit projekt. Du kan læse mere om montering og anbefalet underlag til pladerne i beskrivelsen til det enkelte produkt. Da EPS er et let materiale, er det heldigvis nemt at flytte rundt. Husk også at købe passende værktøj til projektet – alternativt kan du leje værktøj hos Silvan.

Kan du selv isolere gulvet?

Det er lidt ’både-og’, om du kan isolere et gulv selv. Typisk bliver gulvet isoleret, hvis der bliver lagt et nyt gulv. Skal du selv lægge et gulv, bør du altså huske at isolere det grundigt. I et eksisterende gulv skal det gøres lidt anderledes, hvis det skal efterisoleres. Her er det oftest en form for hulmursisolering, hvor isolationsmateriale skal sprøjtes ind i hulrum i gulvet. Dette kan kræve specialværktøj, så det er i udgangspunktet en opgave for professionelle håndværkere. Det kan også være særlige forhold ved dit gulv, som gør, at en fagmand skal lægge isoleringen.

Ud over gulvisolering bør du også lægge andre materialer under gulvet. Bl.a. kan det være en god idé at montere en radonspærre under gulvet. Den er med til at begrænse mængden af radon i hjemmet. Du kan finde en radonspærre i vores udvalg af dampspærre. Hvis det er i forbindelse med lægning af nyt gulv, at du skal isolere, kan du i øvrigt leje værktøj til gulvlægning hos Silvan. På denne måde er du fri for at skulle købe og opbevare en stor mængde af værktøj, hvis du kun skal bruge det en enkelt gang.