Rørskåle


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved rørskåle?

Varmerør uden isolering kan udlede en masse varme til ingen verdens nytte. Da metal er utroligt godt til at lede varme, vil varmen strømme ud af rørene. Derfor er det en særdeles god idé at isolere rørene med rørskåle. Rørskåle er samtidig en af de billigste og simpleste former for isolering, som du endda selv kan montere. Hvis du derfor har varmerør, der ikke er isolerede, bør du straks overveje at investere i rørskåle. Det kan sænke dit energiforbrug og give en mindre belastning på varmesystemet. Hos Silvan kan du finde flere typer rørskåle, hvor den primære forskel er, at den indvendige diameter adskiller sig fra hinanden. Jo tykkere rørskåle, jo bedre isolering.

Det er mest oplagt at bruge rørskåle på varmerør, men du kan faktisk også bruge dem på andre former for rør. F.eks. kan det også bruges på koldtvandsrør, hvor det kan beskytte imod kondensvand og isolere rørene, så der ikke spreder sig kulde fra dem. Du kan også isolere rør, hvor der kan være frost. Dermed kan du bedre beskytte rør fra at fryse til, hvilket kan resultere i frostsprængninger i rørene. Derudover kan rørskåle også lydisolere rør, hvis der er generende lyde fra dem. Der er altså mange fordele ved rørskåle, og de har en stor fleksibilitet.

Sådan monterer du rørisolering

Det er heldigvis nemt at montere rørisolering, så du kan godt selv klare opgaven. Rørskålene er lavet af skum, hvilket er et meget let materiale. Dog er det vigtigt, at du sørger for at isolere dem tæt, så der ikke strømmer varme ud fra små åbninger. Rørskåle er opbygget således, at de skal åbnes forsigtigt og efterfølgende føres rundt om røret. Herefter kan du fjerne beskyttelsestapen fra rørskålene og presse de forlimede flader mod hinanden. Husk at fladerne skal være monteret helt tæt for optimal isoleringsevne. Efterfølgende skal du tape alle samlingerne og bøjningerne med isoleringstape, så der er den bedst mulige isolering der.

Under det enkelte produkt kan der være oplyst en såkaldt lambda-værdi. Lambda-værdien handler kort fortalt om varmeledningsevnen i isoleringsmaterialet. Det angives i W/mk, hvilket beskriver, hvor mange watt pr. meter der tabes, når der er 1 grads forskel mellem inde- og udetemperaturen. En høj lambda-værdi betyder, at materialet har en god varmeledningsevne, mens en lav lambda-værdi betyder, at der er en dårlig varmeledningsevne. I tilfælde med isolering skal der være en så dårlig varmeledningsevne som muligt, så her skal du gå efter en så lav lambda-værdi som muligt. F.eks. har nogle rørskåle en lambda-værdi på 0,040 W/mk.

Se også i vores andet udvalg af isolering

Rørskålene er bare en type af isolering, som vi forhandler hos Silvan. Eksempelvis har vi gulvisolering i vores sortiment, som du kan bruge til at isolere gulvet. Et velisoleret gulv kan beskytte imod varmetab, kolde fødder og give et bedre indeklima, så det bør bestemt være en prioritet. En anden vigtig form for isolering er vægisolering og loftisolering. Typisk er væg- og loftisolering den første form for isolering, som monteres i en bolig. Især loftisolering er effektivt, da varmen driver opad, og derfor kan meget varme forsvinde gennem loftet, hvis der ikke er en god isolering.

Generelt er isolering af boligen enormt vigtigt. Uden isolering af boligen forsvinder varmen direkte ud af boligen, hvilket er en stor ulempe for både dit energiforbrug og din varmeregning. Mens de fleste nybyggede boliger er særdeles velisolerede, så er isoleringen i ældre boliger ofte mangelfuld. Her kan det altså i høj grad svare sig at investere i isolering. Ofte er det også nødvendigt med en dampspærre i isoleringen for at undgå, at der kommer fugt ind i isoleringsmaterialet. Hvis du derfor skal til at isolere hele huset, er Silvan et godt sted at finde de nødvendige materialer. Du kan enten købe materialet i en af vores butikker eller online.