Vægisolering & loftisolering


Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge Rockwool til væg- og loftisolering?

Rockwool er nok danskernes foretrukne isoleringsmateriale og verdenskendt for sin høje kvalitet og fremragende isoleringsevne. Samtidig er det et materiale, der er nemt at arbejde med. Især i vægge og på lofter bruges Rockwool til isolering, da det hurtigt og nemt kan monteres. Som privat gør-det-selv-entusiast kan du også isolere med Rockwool. På denne måde kan du isolere et loft og en væg, hvor der er mangelfuld isolering og opnå fordele med bedre varmeisolering, lydisolering og brandhæmning. Oversat til dansk betyder Rockwool ’stenuld’, og materialet er netop lavet af bl.a. sten, hvilket gør det oplagt som isoleringsmateriale.

En af de store fordele ved stenuld er, at det har en brandhæmmende effekt. Det skyldes, at det er lavet af sten, som ikke kan brænde. Fibrene i stenuld kan tåle helt op til 1000 grader. Derudover får du også en god isolering af boligen med stenuld, så du er fri for, at varmen forsvinder ud af et utæt og ikke-isoleret hjem. Stenuld er nemlig et fremragende materiale til at isolere vægge og lofter, da det har en høj isoleringseffekt. Det giver en stabil indendørstemperatur og et bedre indeklima. Andre fordele med Rockwool er, at det giver en bedre støjreduktion, at det har en lang levetid, og at det er fugt- og vandafvisende.

Hvilken type isolering skal du vælge?

Isolering kommer i forskellige typer, som kan bruges til flere formål. Hos Silvan forhandler vi primært Rockwool, der kan bruges til skråvægge, lette ydervægge, lette loft-, væg- og tagkonstruktioner og etageadskillelser. Du kan vælge stenulden i forskellige tykkelser og i flere varianter. F.eks. kan du vælge en variant, hvor du nemmere kan justere bredde og tykkelse. Ud over dette kan du holde øje med brandklasse og emissionsklasse. Flere produkter kan i øvrigt indgå i Svanemærket byggeri (dette vil fremgå af produktbeskrivelsen, hvis det er tilfældet). Se i vores udvalg og find den type, som passer til dit byggeprojekt.

Hvilket tilbehør skal du huske til isoleringsmaterialet?

Der er forskelligt tilbehør, som du med fordel kan købe til isoleringstyper som stenuld. Bl.a. bør du købe en isoleringskniv, da det gør det meget nemmere at skære isoleringen ud, når størrelsen skal tilpasses. Samtidig skal du helst også bruge sikkerhedsudstyr og værnemidler som maske, sikkerhedsbriller og handsker. Da der kan være partikler i isolering, som ikke er behagelige for lunger og øjne, er det vigtigt, at du beskytter dem. Derudover bør du også have en god ventilation i rummet, mens du monterer og skærer i stenulden. På denne måde skaber du de optimale rammer og arbejdsmiljø.

Hvordan isolerer du en væg?

Isolering af væg kan sænke energiforbruget markant, hvis væggen i dit hjem ikke er isoleret godt nok. Det kan også forbedre indeklimaet og give en mere stabil temperatur i boligen. Der findes to typer af vægisolering, som adskiller sig væsentligt fra hinanden i sværhedsgrad: isolering af skillerumsvæg og ydervæg. Mens isolering af en skillerumsvæg er relativt simpelt og oplagt gør-det-selv-arbejde, så er isolering noget mere kompliceret. I forhold til en ydervæg bør du derfor overveje, om du har den nødvendige viden og erfaring, eller om du skal overlade arbejde til en professionel håndværker. Hvis du ikke isolerer korrekt, kan det nemlig have alvorlige konsekvenser for boligen og sundheden.

Skillerumsvæg

Det er mange gode grunde til at isolere en skillerumsvæg af gips. En af de primære grunde er, at lydisoleringen er langt bedre, hvis væggen er isoleret. En gipsvæg uden isolering har en meget dårlig lydisolering. Samtidig har en gipsvæg med Rockwool en bedre brandhæmning samt varmeisolering. Det er ret simpelt at montere stenuld i gipsvægge – du skal skære isoleringsmaterialet ud i den korrekte længde og bredde, så det passer til hulrummene i væggen. Herefter skal du sætte battsene op, så der ikke er nogle huller, hvor kulde eller lyd kan strømme igennem. På denne måde får du en velisoleret skillerumsvæg.

Ydervæg

Hvis ydervæggene ikke er isolerede i boligen, kan det resultere i en dyr varmeregning og et dårligt indeklima. Især ældre boliger har sjældent en god isolering. Her kan et isoleringsmateriale som stenuld hjælpe. Dog er det en noget mere kompliceret opgave at isolere en ydervæg end en skillerumsvæg. Hvis de ikke bliver isoleret helt korrekt, kan det resultere i alvorlige problemer som skimmelsvamp. F.eks. skal der altid etableres en dampspærre helt tæt i den varme side af isoleringen. I øvrigt er hulrumsisolering et godt alternativ (hulrumsisolering skal altid udføres af en professionel håndværker). Uanset hvad bør du altid forhøre dig hos en professionel håndværker, før du begynder at isolere en ydervæg. Du skal muligvis også kontakte din forsikring.

Isolering af loft – sådan gør du

Isolering af loft er en af de vigtigste prioriteter. Det er også typisk på loftet, hvor man først isolerer, hvis man har et uudnyttet loftrum uden isolering. Det skyldes, at varm luft stiger til vejrs, så hvis du ikke isolerer loftrummet, så vil varmen ryge direkte igennem loftet til ingen verdens nytte – ud over nogle glade gråspurve. Med et isoleret loftrum vil du derfor hurtigt kunne spare penge på varmeregning. Investeringen vil kunne tjene sig hjem over en årrække, og det vil formentlig også være positivt for værdien af din bolig. Til isolering af et loft kan du også bruge stenuld som isoleringsmateriale.

Kan du selv isolere et loft?

Der findes to metoder til at isolere et loft – den ene metode kan du selv klare, mens den anden kræver professionel håndværkerhjælp. Den professionelle måde at isolere et loft på er med isoleringsgranulat – det kan du ikke selv lave som privatperson, da det kræver specialværktøj. Den anden metode er med isoleringsmåtter fra f.eks. Rockwool, som du godt selv kan montere. Dog skal du være opmærksom på, at det er kompliceret arbejde. Bl.a. skal du montere en dampspærre helt korrekt, da der ellers kan opstå fugtproblemer i konstruktionen og isoleringsmaterialet. Derudover skal der være korrekt ventilation imellem taget og isolering for også at modvirke fugtproblemer. Sæt dig derfor nøje ind i detaljerne, før du påbegynder arbejdet, for at finde ud af, om du selv kan klare opgave, eller om det i stedet skal overlades til autoriserede håndværkere.