Kloakrør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Kloakrør i mange størrelser og former

Kloakken er noget, som bare skal fungere i et hus. Derfor skal du også sørge for at have nogle kloakrør, der er i god stand, og som ikke er slidte eller har lækager. Kloakrør er selve bindeleddet mellem dine afløb og kloakken. Afløbsrør og afløbsslanger skal derfor kobles til kloakrørene, for at spildevandet kan blive ført ned til kloakken. Det er vigtigt, at du køber kloakrør i høj kvalitet, da de skal holde til store vandmængder og meget skidt. Derudover mindsker du også risikoen for rotteangreb, hvis kloakrørene er nye og i stærke materialer. Gamle og slidte rør med lækager øger risikoen for, at der kan komme skadedyr ind i boligen.

Silvan tilbyder adskillige former for kloakrør. Vi har både kloakbøjninger, kloakpropper, grenrør og kloakrør i forskellige længder. Vores kloakrør er lavet i plastik. Tidligere kom kloakrør typisk i beton eller glaseret ler. Plastikrør har dog flere fordele. Bl.a. er de meget lettere at arbejde med end betonrør, og de har også en længere levetid. De er også lettere at vedligeholde. Har du et ældre hus og mistanke om, at det kunne være tid til at skifte kloakrørene ud, så kan du med fordel orientere dig i vores udvalg af kloakrør. Dermed kan du finde ud af, hvilke rør du har brug for.

Hvad betyder SN4 og SN8?

Når du orienterer dig i vores udvalg af kloakrør, vil du støde på to begreber: SN4 og SN8. De er 2 forskellige styrkeklasser, der beskriver, hvor meget rørene kan holde til. SN4 betyder, at kloakrørene kan holde til at have 4 meter jord over sig. Tilsvarende betyder SN8, at kloakrørene kan holde til 8 meter jorddække. SN4 er klart den mest almindelige type af kloakrør. Har du behov for ekstra styrke i kloakrørene (f.eks. hvis der er tung trafik over rørene), kan du overveje rør i SN8-klassen. Kontakt en kloakmester for at få at vide, hvilken type du har behov for.

Hvad er PVC-rør?

Vores kloakrør er lavet i PVC-plast. Du kan genkende PVC-plast ved den karakteristiske orange farve. PVC er en af de mest anvendte plasttyper i verden. Det skyldes bl.a., at PVC har en rigtig lang holdbarhed. Det har en holdbarhed på over 50 år – og under de rigtige forhold og med vedligeholdelse en holdbarhed helt op til 100 år. PVC egner sig også fremragende til at blive nedgravet, hvilket gør, at det er en populær plasttype til kloakrør. PP-rør, som er lavet af en anden type plastik, passer bedre til indmuring og indstøbning i beton. PVC er et stift materiale, mens PP er blødere.

En anden fordel ved PVC-plast er, at det er let at genanvende det. Faktisk har forsøg vist, at PVC kan blive genanvendt op til 10 gange som nye rør. Det er endda uden, at materialet mister sine tekniske egenskaber, og at der behøver at blive tilføjet nye råvarer. Det er både godt for miljøet og klimaet at genanvende plastik i stedet for at skulle fremstille nyt materiale. Hver gang et produkt bliver genanvendt, er det med til at spare CO2-udslip. Med genanvendte PVC-kloakrør gør du derfor en god gerning for miljøet og klimaet, da der er en CO2-besparelse.

Kan du selv montere kloakrør?

Når det kommer til kloakarbejde, må du ikke selv udføre det som privatperson, hvis du ikke har en autorisation som kloakmester. Derfor må du heller ikke selv montere kloakrørene til kloaksystemet. Du skal have fat i en kloakmester, som skal udføre arbejdet. Selv hvis du er en garvet gør-det-selv-type, kan du altså ikke give dig i kast til lave en ny kloak. Dog kan du – efter aftale med en kloakmester – grave ud til kloakrørene, så kloakmesteren er fri for at lave dette arbejde. Her skal du i øvrigt grave ned til minimum frostfri dybde, som er 90 cm i Danmark.

Problemet med at udføre kloakarbejde selv er, at forsikringen kan nægte at dække skader i kloakken, hvis den ikke er lavet af en autoriseret kloakmester. I øvrigt vil en kloakmester også kunne vejlede dig i, hvilket kloakrør der passer ind i dit kloaksystem. Det er en særdeles god idé at forhøre sig hos en fagekspert, før du investerer i kloakrør. I så fald er du sikker på, at du fra starten får købt de korrekte kloakrør. Kloakmesteren kan også vejlede dig i, om det er nødvendigt at udskifte alle kloakrørene, eller om det er muligt at reparere det eksisterende kloaksystem.

Sådan vedligeholder du dine kloakrør

Kloakrør i PVC-plast er i udgangspunktet nemme at vedligeholde. Dog kan du forlænge levetiden på kloakrørene ved at vedligeholde dem. Først og fremmest bør du tjekke din kloak, hvis du har mistanke om, at der kan være en lækage. Det kan du få en autoriseret kloakmester til, som med et kamera undersøger, om der er utætheder og slitage. Sådan kan du også undgå, at mindre skader udvikler sig til større problemer i kloakken. Du kan også bruge en rensespiral, som du kan bruge til at rense kloakrørene i dybden, hvis der er propper eller lignende.

En anden god idé er at hælde kogende vand ned i afløbet, da det kan opløse fedt og snavs, som samler sig. Du kan én gang om ugen hælde kogende vand i de forskellige afløb, hvis du vil forebygge, at der opstår tilstoppede afløb. Undgå også at hælde fedt ned i køkkenvasken, da det kan tilstoppe den. Generelt skal du heller ikke bruge et toilet som en skraldespand. Desværre er der mange, der smider skrald ned i toilettet, som ikke burde være der. Det kan ende i problemer som en tilstoppet kloak. Smid derfor skrald ud i skraldespanden og aldrig i toilettet.