Armeringsnet

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er et armeringsnet eller rionet?

Et armeringsnet – der også kaldes et rionet – kan bruges til mange forskellige formål. F.eks. kan armeringsnet bruges som armering i nedstøbning og til at styrke vægge, mure og gulve. Fordelen ved at bruge et armeringsnet i en betonkonstruktion er, at betonen bliver stærkere og mere stabil. Dermed undgår du revnedannelse i betonen ved at nedstøbe et rionet. Armeringsnet findes i forskellige materialer – bl.a. med rustent look og galvaniseret stål. Under det enkelte produkt kan du se, hvilket leveringsmuligheder du har. Du kan også se, hvilke Silvan-butikker der har produktet på lager, så du eventuelt kan afhente armeringsnettet hos din lokale Silvan.

Et andet sted, hvor et rionet kan bruges, er til hegn. F.eks. kan du bruge det som et espalier, hvor der kan vokse slyngplanter op ad rionettet. Det giver et flot, levende hegn. Du kan selv lave et espalier med rionet, men du kan også købe et færdigt espalier hos Silvan, hvis du ikke lige har tiden eller lysten til gør-det-selv-arbejde. Et armeringsnet er perfekt til et espalier, da stålnettet gør det nemt for slyngplanterne at vokse op ad. Du kan også bruge et rionet til et helt almindeligt hegn, uden at der behøver at vokse planter op ad det.

Hvilket rionet skal du vælge?

Hvilket rionet du skal vælge, afhænger af, hvad du skal bruge det til. Hvis du skal brug det som skelet i en betonstøbning, skal det have en vis styrke. Generelt er anbefalingen, at et armeringsnet i en støbning har en tykkelse på 6 mm. Derudover findes armeringsnet i forskellige størrelser, så du kan finde en variant, som passer til dit projekt. Vi forhandler desuden tentorstål, der også kan bruges til forstærkning af konstruktioner. I modsætning til et armeringsnet er tentorstål en enkelt stang. Vi har tentorstål i forskellige tykkelser (8 og 10 mm), mens standardlængden er 3 m.

Til et espalier og hegn betyder æstetikken nok noget mere, end hvis du skal bruge det i et betonfundament, hvor det ikke kan ses. Her er det i øvrigt ikke så afgørende, om du vælger et rionet med en diameter på 4 eller 6 mm, da der ikke er den samme belastning som i betonfundamentet. Ud over dette kan du vælge imellem et armeringsnet med rustent look eller med galvaniseret stål. Galvaniseret stål passer godt til udendørsbrug, da det er beskyttet af galvaniseringen/måden den er fremstillet på, gør at det er mere modstandsdygtigt over for nedbør, kulde og omskifteligt vejr.

Sådan bruger du et armeringsnet til hegn, espalier eller i et fundament

Som det er nævnt, kan rionet bruges til mange formål. F.eks. kan du bruge det til et hegn eller espalier. En anden mulighed er at bruge det i et udekøkken eller som en plantevæg. Ved at montere et rionet i forbindelse med udekøkken kan du nemlig bruge det til at hænge køkkenredskaber og krydderurter op. Det er relativt nemt at bygge et hegn og et espalier med armeringsnet. Hvis du skal tilpasse størrelse på armeringsnettet, kan du klippe det til med en boltsaks. Alternativt kan du bruge en vinkelsliber. For at fastgøre armeringsnettet til stolperne, kan du bøje enderne med en rørtang og skrue dem fast med kabelbøjler.

Hvis du skal nedstøbe rionet, skal du være opmærksom på nogle bestemte ting. Bl.a. skal du nedstøbe armeringsnettene, så der er overlap mellem dem. Hvis der er mellemrum, hvor der ikke er net, vil der være svagere steder i betonen. Nettene skal være 1/3 oppe i betonen for at give den optimale styrke. Armeringsnet er også oplagt at bruge til gulvvarme, hvor gulvvarmeslangerne i så fald skal monteres til nettet med strips. Dog er det vanskeligt at etablere et gulv med gulvvarme, så i dette tilfælde er det bedre at overlade til professionelle håndværkere, som har ekspertise i gulvvarme.