Cement

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du cement

Cement er et uundværligt byggemateriale og bruges til næsten alt murearbejde. Her finder du vores udvalg af cement, hvor du kan finde det, der passer bedst til netop dit byggeprojekt.
Find den rette mængde cement med Aalborg Portlands beregner.

Cement bruges til mange forskellige byggeprojekter, da det er yderst stærkt når det hærdes. Cement bruges også til fremstilling af beton og visse typer mørtel. Cement består af ¾ kalk og ¼ ler. Når cementen fremstilles brændes kalk og ler til pulver, som derefter knuses og bliver til cement. Når cement blandes med vand begynder det at hærde. Her sker der en kemisk proces, hvor der udvikles varme. Hvis cementblandingen er under vand eller konstant overrisles med vand, tager hærdningen længere tid. Denne teknik kan bruges til at opnå et stærkere produkt.

Der findes mange forskellige typer cement, og alt efter dit byggeprojekt kan der være forskellige typer, der egner sig bedre end andre. Cement fremstilles ofte i to styrkeklasser: 42,5 er en normal hærdende cement, og 52,5 er en hurtigt hærdende cement med et højere styrkeniveau. Styrkemassen er den maksimale styrke, du kan blande i din beton. Krav til styrkeklasser ved eksempelvis parcelhusbyggeri svinger mellem 10 og 35. Du kan derfor ofte bruge almindelig cement til dine gør-det-selv projekter. Cement med en høj styrke, vil dog altid være stærkere end en cement med lavere styrke og du bør altid undersøge hvad, der passer bedst til dit projekt.

Værd at vide om cement

Du kan godt blande cement og beton med håndkraft i en trillebør, men ofte har du brug for en maskine, når du skal blande cement og beton til konstruktioner. Fritfaldsblanderen er den mest brugte til gør-det-selv projekter. Når cement hærder sker der en varmereaktion, der også gør at cementen svinder en smule. Det kan gøre at den slår små revner. Du kan undgå dette ved at bruge et armeringsnet, når du laver eksempelvis fundamenter. Armering er altså ikke med til at gøre cementen stærkere, men afhjælper at den slår revner.

Cement skal opbevares tørt og må ikke få fugt. Det bør derfor ikke stilles direkte på jorden, gulvet eller græsset. Du bør heller ikke stille det op ad ydervægge. Det er derfor en god ide at opbevare dine sække med cement på en palle, hvor der er ventilation under sækkene, så der ikke opstår fugt. Når du arbejder med cement er det vigtigt at huske på at hudkontakt med våd cement i længere tid kan give rød og irriteret hud. I nogle tilfælde kan det også føre til alvorlige ætsningsskader. Det er derfor en god ide at bruge arbejdstøj og arbejdshandsker, når du arbejder med våd cement.

Find værktøj og maskiner til cement hos Silvan

Hos Silvan kan du finde værktøj og maskiner, som du kan bruge til at bearbejde cement. F.eks. når cementen skal blandes, kan du hos Silvan finde forskellige former for værktøj til det formål. Eksempelvis har vi tvangsblandere og betonblandere. Især hvis du skal blande en stor mængde cement, er det en fordel at bruge en tvangsblander eller betonblander, da der kan være store mængder cement i en sådan maskine. Skal du kun blande en mindre mængde cement, kan du i stedet overveje et røreværk. Med et røreværk kan du blande cement direkte i en murerspand, hvorefter den er klar til brug.

I stedet for at købe værktøj og maskiner kan du leje det hos Silvan. Bl.a. kan du leje en betonblander eller et røreværk hos Silvan. Fordelen ved at leje er, at du ikke behøver at bruge plads til opbevaring af store maskiner. Da det er sjældent, at en privat gør-det-selv-entusiast bruger en betonblander ofte, er der heller ingen grund til at bruge mange penge på at købe en sådan. Under det enkelte lejeprodukt kan du læse mere om vilkår for leje. Her kan du også vælge lejeperiode, og du kan se, hvilke Silvan-butikker der har produktet til udlejning.