Gasbeton

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Byg med gasbeton

Byg din egen reol eller vinreol med H+H multiplader og tilbehør. Hos Silvan hjælper vi dig også med blandt andet bjælker og brystninger i gasbeton samt tilbehør til dit byggeprojekt. Gasbeton hedder i fagligt sprog porebeton, men de fleste kender materialet som gasbeton. Gasbeton er et naturmateriale, der er fremstillet af kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Aluminiumspulveret er det materiale, der giver gasbeton små lufthuller, da det får materialet til at hæve, når det fremstilles. De mange små lufthuller giver gasbetonen en relativt god isoleringsevne og gør det til et meget let materiale. Gasbeton er uorganisk og kan både optage og afgive varme. Derfor har svamp og råd svært ved at leve på gasbeton. Det er derfor meget anvendeligt til byggeprojekter – både ude og inde.

Gasbeton kan bruges til både indendørs og udendørs vægge og en lang række andre gør-det-selv projekter. Mange bruger eksempelvis gasbeton til at bygge et udendørskøkken, en kogeø, skillevægge, reoler og mange andre projekter, der kræver en god stabilitet og holdbarhed. Siden 1950’erne har man brugt gasbeton til indervægge, og det er stadig den dag i dag et populært materiale. Blandt andet er gasbeton meget anvendt til typehuse, hvor det bruges til vægge. Gasbeton findes både som blokke og plader. Blokke bruges primært udendørs, mens plader primært anvendes til indendørs byggeprojekter.

Før du går i gang med at bygge med gasbeton

Når du skal i gang med et byggeprojekt, er det altid en god ide at planlægge det nøje, så du ved hvilke og hvor mange materialer du skal bruge, hvor stort et omfang projektet har og hvor tidskrævende byggeprojektet bliver. At bygge med gasbeton anses i mange tilfælde som et relativt nemt gør-det-selv projekt, fordi pladerne eller elementerne i mange tilfælde limes tæt sammen, så du derfor ikke skal mure. Bruger du blokke af gasbeton skal de mures sammen med mørtel. Gasbeton er også let at håndtere, da det ikke vejer meget.

Gasbeton er et meget anvendt materiale til huse, og derfor indgår det ofte som en del af mange bygningers konstruktion og vægsystemer. Vil du gerne renovere et hus lavet med indervægge af gasbeton, kan de derfor indgå som bærende og stabiliserende system. Derfor må du aldrig rive en væg af gasbeton ned, uden på forhånd at vide om det er en bærende væg. Hvis en væg er bærende kan den dog godt fjernes ved at lægge en overligger eller bjælke ind som erstatning. Er du i tvivl om en væg er bærende, bør du altid kontakte en fagperson, der let kan beregne hvorvidt en væg er bærende eller ej. Det er muligt at bygge huse i op til tre etager med vægge af gasbeton.