Lecablokke

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er lecablokke?

Lecablokke er et byggemateriale, som er lavet af beton og lecanødder. En af fordelene ved lecablokke er, at de ikke vejer særligt meget, så de er nemme at flytte rundt, når du arbejder med et byggeprojekt. Det er også et nemt materiale at skære i, hvor du bare kan bruge en bajonetsav eller en håndsav med hård klinge (husk værnemidler, så du ikke indånder støv fra betonen). Desuden er det nemt at bore i dem med en borehammer. Når du skal mure lecablokkene, skal du gøre det i forbandt med mørtel, for at de kan opnå en optimal styrke.

En anden fordel ved lecablokke er, at de har en isolerende effekt. Det skyldes, at der er hulrum i blokkene på grund af lecanødderne. Derfor er lecablokke et populært materiale til sokler og fundamenter. Derudover er blokkene robuste, så det giver en bygning et stabilt fundament. De angribes heller ikke at råd og svamp, da det er lavet af et uorganisk materiale. Faktisk kan du også bruge lecablokkene til mange andre projekter. Du kan sågar bruge lecablokke til at lave en pizzaovn, ligesom du kan bruge dem til at lave højbede og til opbevaringssystemer i haven.

Hvad er letklinker?

Letklinker – eller lecanødder – er det materiale, som blandes med beton i lecablokke. Men faktisk kan du også købe letklinker for sig selv, som du kan finde i denne kategori. Letklinker kan bruges til utroligt mange formål. Bl.a. fungerer de godt til drænfilter, efterisolering og til jordforbedring. Du kan også bruge dem i bede, krukker og jord som dæklag. Letklinker er lavet af fint og kalkfattig ler, der brændes ved høj temperatur og efterfølgende danner de lette og porøse lerkugler, som også kaldes lecakugler. Du kan finde letklinker i forskellige størrelser i vores udvalg, som typisk er i poser med 50 liter.

Sådan opsætter du lecablokke

Hvordan du opsætter lecablokke, afhænger naturligvis af, hvad du skal lave. Hvis du skal lave et fundament, skal du opsætte dem på en måde, mens du skal opsætte dem på en anden måde, hvis du skal lave en væg. Uanset hvad er det vigtigt, at du murer dem i forbandt – det vil sige, at de skal opsættes forskudt. Derudover skal du også huske at bruge en rettesnor, som du skal mure efter. Der er ikke meget ved en mur eller et fundament, som er skævt. Hvis du skal lave et fundament, kan du med fordel læse med i vores guide, Sådan laver du et fundament til dit udhus.

Da blokkene er ret store, kan du hurtigt se et resultat af dit arbejde med en mur. Det er dog en god idé at være et par stykker om arbejdet, da det godt kan være tungt og hårdt. Husk også at få alle de nødvendige tilladelser og godkendelser, hvis du skal opføre et udhus i din have. Du skal bruge en del værktøj til arbejdet. Bl.a. kan skal du bruge en betonblander eller et røreværk. Hos Silvan kan du købe værktøjet, men du kan faktisk også leje værktøj til opmuring. Der er mange fordele ved at leje frem for at eje. Bl.a. sparer du penge, og du er fri for at bruge plads til opbevaring.

Se også i vores andre byggematerialer

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af byggematerialer, som du kan bruge til konstruktioner som fundamenter og vægge. Eksempelvis forhandler vi fundamentblokke. Fundamentblokke er et godt alternativ til lecablokke, som især passer til meget tunge konstruktioner. Lecablokke og fundamentblokke kan også kombineres i et byggeri. Ud over dette har vi også murpap i vores sortiment, der kan bruges i opbygningen af en mur. Vi har også armeringsnet og tentorstål. Ameringsnet og tentorstål kan bruges til at armere en mur og beton, hvilket giver en langt stærkere konstruktion. Se i vores udvalg af materialer til konstruktion og find de produkter, du har behov for.

Du har forskellige leveringsmuligheder, som vil fremgå af det enkelte produkt. F.eks. kan du bestille varen til levering. Du kan også ofte bestille varen til afhentning i en Silvan-butik – det som vi kalder ’Click & Collect’. Under den enkelte vare kan du se, om din lokale Silvan har produktet på lager, så du kan afhente eller se den der. Hvis du skal købe mange byggematerialer, som du ikke lige har plads til i bilen, kan du hos Silvan låne en gratis trailer. På denne måde kan du nemmere og hurtigere transportere byggematerialerne hjem til dig selv.