Mørtel & beton

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg den rette mørtel til dit byggeprojekt

Mørtel og beton er nødvendigt til de fleste projekter, hvor du vil i gang med at bygge. Her kan du finde Silvans udvalg af mørtel og beton til mange forskellige byggeprojekter. Der er flere forskellige slags mørtel at vælge imellem, når du skal i gang med dit byggeprojekt. Det er derfor en god ide på forhånd at vide, hvor meget du har brug for, og hvad du skal bruge mørtel til – skal du eksempelvis pudse en væg, mure muresten op eller skal du bruge mørtel til reparationsarbejde? Vi har mørtelblandinger til mange specifikke formål. De fleste af vores sække med mørtel er færdige blandinger, der blot skal tilsættes vand. Mørtel er en blanding af sand og cement eller kalk, hvor du tilsætter vand for at få det til at blive en sammenhængende masse, som du kan arbejde med. Nogle blandinger indeholder også både cement og kalk.

Mørtel kan bruges til mange forskellige sten – blandt andet mursten, natursten og blokke af gasbeton. Der findes mange forskellige slags mørtel, men ofte bruger man kalkmørtel eller cementmørtel. Mange bruger også en mørtel, der er en blanding af både cement og kalk. Hvilken mørtel du skal bruge, afhænger helt af hvad du skal lave. Cementmørtel er kendt for at være et hårdt materiale når det hærdes. Det er hverken gennemtrængende eller fleksibelt og bruges derfor ofte til moderne, hårde mursten. Til gamle, mere bløde mursten bruger man ofte kalkmørtel, da det er mere blødt og mere fleksibelt, fordi det er langsommere om at hærde.

Gør det selv med mørtel

Mørtel bruges typisk til at fylde mellemrum mellem stenene når du bygger, med henblik på at holde dem sammen, så de bliver en fast konstruktion. Det er altafgørende at blande en god mørtel, når du skal i gang med dig byggeprojekt. En god mørtel er hverken for hård eller for flydende. Det kan derfor være udfordrende at arbejde med mørtel, når det er meget varmt, da vandet hurtigt fordamper og gør din mørtel hård. Derfor er det en god ide at blande lidt af gangen og dække din færdigblandede mørtel til, hvis den står et varmt sted eller er udsat for meget sollys. Det kan nemlig være svært at efterblande den med vand, når den først er blevet tør.

Når du skal blande en god mørtel, skal du først og fremmest bruge en sæk med en blanding med mørtel, der passer til det du skal lave. Mørtel blandes med et piskeris på en boremaskine i en spand eller i en blandemaskine. Sørg altid for at følge anvisningen nøje, når du blander tørmørtel med vand. Du skal blande, indtil din masse er ensartet og helt uden klumper. Et godt trick til at teste om din mørtel har den rette konsistens er at lave et aftræk med mureskeen. Bliver aftrykket stående, uden at kunne samle sig, er det brugt for lidt vand. Flyder det sammen har du for meget vand.