Mørtel & beton

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg den rette mørtel til dit byggeprojekt

Mørtel og beton er nødvendigt til de fleste projekter, hvor du vil i gang med at bygge. Her kan du finde Silvans udvalg af mørtel og beton til mange forskellige byggeprojekter. Der er flere forskellige slags mørtel at vælge imellem, når du skal i gang med dit byggeprojekt. Det er derfor en god ide på forhånd at vide, hvor meget du har brug for, og hvad du skal bruge mørtel til – skal du eksempelvis pudse en væg, mure muresten op eller skal du bruge mørtel til reparationsarbejde? Vi har mørtelblandinger til mange specifikke formål. De fleste af vores sække med mørtel er færdige blandinger, der blot skal tilsættes vand. Mørtel er en blanding af sand og cement eller kalk, hvor du tilsætter vand for at få det til at blive en sammenhængende masse, som du kan arbejde med. Nogle blandinger indeholder også både cement og kalk.

Mørtel kan bruges til mange forskellige sten – blandt andet mursten, natursten og blokke af gasbeton. Der findes mange forskellige slags mørtel, men ofte bruger man kalkmørtel eller cementmørtel. Mange bruger også en mørtel, der er en blanding af både cement og kalk. Hvilken mørtel du skal bruge, afhænger helt af hvad du skal lave. Cementmørtel er kendt for at være et hårdt materiale når det hærdes. Det er hverken gennemtrængende eller fleksibelt og bruges derfor ofte til moderne, hårde mursten. Til gamle, mere bløde mursten bruger man ofte kalkmørtel, da det er mere blødt og mere fleksibelt, fordi det er langsommere om at hærde.

Gør det selv med mørtel

Mørtel bruges typisk til at fylde mellemrum mellem stenene når du bygger, med henblik på at holde dem sammen, så de bliver en fast konstruktion. Det er altafgørende at blande en god mørtel, når du skal i gang med dig byggeprojekt. En god mørtel er hverken for hård eller for flydende. Det kan derfor være udfordrende at arbejde med mørtel, når det er meget varmt, da vandet hurtigt fordamper og gør din mørtel hård. Derfor er det en god ide at blande lidt af gangen og dække din færdigblandede mørtel til, hvis den står et varmt sted eller er udsat for meget sollys. Det kan nemlig være svært at efterblande den med vand, når den først er blevet tør.

Når du skal blande en god mørtel, skal du først og fremmest bruge en sæk med en blanding med mørtel, der passer til det du skal lave. Mørtel blandes med et piskeris på en boremaskine i en spand eller i en blandemaskine. Sørg altid for at følge anvisningen nøje, når du blander tørmørtel med vand. Du skal blande, indtil din masse er ensartet og helt uden klumper. Et godt trick til at teste om din mørtel har den rette konsistens er at lave et aftræk med mureskeen. Bliver aftrykket stående, uden at kunne samle sig, er det brugt for lidt vand. Flyder det sammen har du for meget vand.

Hvor kan du bruge beton?

Ligesom mørtel er beton et helt fundamentalt byggemateriale til mange projekter. Dog bruges mørtel og beton til forskellige formål. Mens mørtel primært bruges til at binde materialer sammen (såsom mursten og gasbeton), så bruges beton især til fundamenter. Beton er et utroligt stærkt og holdbart materiale, som kan holde i mange år – se bare, hvordan historiske bygninger fra Romerriget og Egypten stadig holder efter flere tusinde år. Beton består af cement, sand og grus blandet med vand (blandingsforholdene afgør styrken og typen af beton). Du kan selv blande betonen, men du kan også købe støbemix, der er blandet på forhånd, hvor du kun skal tilføje vand. Det gør det noget nemmere at komme i gang med byggeprojektet.

Beton findes i flere typer. Bl.a. forhandler vi stolpebeton, som skal bruges til beton til stolpefundamenter. Skal du i stedet støbe et pladefundament, har vi en særlig støbebeton i vores sortiment. Husk også at tilføje armeringsnet til fundamentet, hvis du vil have et mere robust fundament. Derudover kan du bruge beton til at reparere konstruktioner med reparationsbeton. Betonen købes i enten en plastikbeholder eller en pose, hvor der er mellem 5 kg og 20 kg. Du kan læse mere om blandingsforhold, hærdning og brug i den enkelte produktbeskrivelse. Her kan du også læse mere om, hvordan du kan få produktet leveret, og hvilke Silvan-butikker der eventuelt har det på lager.

Husk også værktøj og maskiner til mørtel og beton

Du kan enten vælge selv at blande betonen, eller du kan bestille en færdiglavet beton klar til påfyldning. Især ved store projekter kan det være en god idé med en færdiglavet beton klar til brug, men til mindre gør-det-selv-projekter kan du fint klare dig med at blande det selv. I så fald kan du også spare en del penge, da det er væsentligt dyrere at købe færdiglavet beton. Hos Silvan kan du både finde maskiner og værktøj til blanding af beton og mørtel. Bl.a. har vi tvangsblandere og betonblandere, som hurtigt og effektivt kan blande beton og mørtel. Skal du kun blande en mindre mængde mørtel eller beton, kan du se i vores udvalg af røreværk.

Skal du kun bruge værktøjet og maskinerne til et enkeltstående projekt, kan du i stedet leje værktøj til beton hos Silvan. Der er mange fordele ved at leje frem for at eje. Først og fremmest er du fri for at bruge meget plads på opbevaring af maskiner, som især til beton kan være store. Desuden kan du også spare penge ved at leje, da du i stedet for at skulle købe en dyr maskine, som du kun bruger yderst sjældent. Under det enkelte lejeprodukt kan du læse mere om vilkår for udlejning, samt hvilke butikker der har produktet til udlejning.