Loftplader & vægplader

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find loftplader og vægplader til dit hjem hos Silvan

Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af loftplader og vægplader til boligen. Loftet og væggen har enorm betydning for oplevelsen af rummet. Ud over den æstetiske oplevelse har loftet og væggen også stor betydning for, hvordan lyden opleves i rummet. Da især moderne boliger ofte er minimalistisk indrettet med hårde overflader og få genstande, kan akustikken være dårlig i rummene. Hvis du derfor har en stue eller et kontor, hvor akustikken er dårlig, kan udskiftning af loftplader og vægplader hjælpe meget. Se i vores udvalg for at finde loft- og vægplader, som passer til dit hjem.

Loft- og vægplader findes i mange typer og varianter. I denne kategori kan du især finde plader til væg og loft, som er lavet af træbeton og træ. Dog kan du også finde mange andre former for væg- og loftplader hos Silvan. F.eks. forhandler vi gipsplader, som er meget populære til både væggen og loftet. En anden type paneler, som er særdeles populære, er akustikpaneler. Akustikpaneler kan både bruges på væggen og i loftet og bruges både i private hjem og i kontormiljøer. En af de store fordele ved akustikpaneler er, at de kan forbedre akustikken i et rum markant. På denne måde kan de minde meget om et materiale som træbeton.

Hvilke fordele er der ved træbeton?

Træbeton er en loft- og vægbeklædning med mange fordele. Typisk bruges træbeton på især lofter. Træbeton er lavet af en blanding af træ og beton, hvilket giver en åben overfladestruktur. Det giver især mange fordele i forhold til akustik. Derudover er det nemt at montere træbetonplader, da du bare kan bruge helt almindeligt værktøj. Det er også et stærkt og holdbart materiale, som kan holde i mange år og i flere forskellige miljøer. Bl.a. bruges træbetonplader så forskellige steder som værksteder, boliger, kontormiljøer og i restauranter og cafeer. Steder med meget larm kan især have godt af et loft med træbeton.

Akustik

Lofter med beton og gips har ikke særligt gode lyddæmpende egenskaber. Et beton- eller gipsloft vil derfor ofte resultere i, at lyden bliver dårlig i et rum – f.eks. i form af at det er svært at have mange samtaler kørende samtidigt. Her kan træbetonplader forbedre akustikken markant. Det skyldes, at træbeton har en åben overfladestruktur, som forkorter lydens efterklangstid. Lyden bliver altså absorberet i træbetonens åbne overfladestruktur frem for at blive kastet tilbage i rummet. Det giver færre støjgener i rummet, og det bliver eksempelvis nemmere at have flere samtaler kørende på samme tid uden for meget larm.

Sundt indeklima og lang holdbarhed

Bedre akustik er en vigtig del af et sundt indeklima, da det er meget rarere at opholde sig et rum, hvor der er en god akustik. Dog kan træbetonplader også på andre måder forbedre indeklimaet. F.eks. er mange plader af træbeton lavet af naturmaterialer, hvilket er godt for luften indendørs. Træbetonpladerne i vores sortiment er også lavet i høj kvalitet, hvilket giver dem en lang holdbarhed. Det betyder, at du kan have glæde af træbetonen i mange år, når den først er blevet monteret. Det er også et modstandsdygtigt materiale, som kan holde til mange miljøer.

Brandsikring

Med træbeton kan du få en bedre brandsikring i loftet. At loftet har brandsikrede egenskaber er vigtigt, da spredning af brand ofte sker igennem loftet (dog skal der også være andre foranstaltninger for at sikre imod brand. Du kan bl.a. se i vores udvalg af alarmer). Træbetonpladerne har brandsikrede egenskaber såsom et højt smeltepunkt og en lav røgkoncentration. Det er vigtige egenskaber, for at en brand ikke skal sprede sig mere end nødvendigt og udvikle for meget røg. Generelt er cement, som er en del af træbeton, et svært antændeligt materiale, så det kan beskytte loftet og eventuelt væggen godt.

Hvorfor skal du vælge loftplader og vægplader af træ?

Loft- og vægplader af træ kan give rummet karakter og en hyggelig atmosfære. Trælofter og -vægge kendes nok især fra sommerhuse, men de kan også sagtens bruges i helårsboliger. Lofter og vægge i træ giver et minimalistisk og stilrent design i boligen, som på en gang er moderne og tidløst. Der er også mange muligheder for at give rummet det udtryk, som du ønsker, med træ. Bl.a. har farven på træet en stor betydning for rummet. Her kan du se i vores udvalg af træmaling, så du kan male træet i den farve, som du ønsker.

Hos Silvan kan du finde mange forskellige loft- og vægplader af træ. Vi har dem både uden maling og med en hvid farve. Du kan finde dem i forskellige længder, som vil fremgå af produktbeskrivelsen. Typisk vil træplader blive købt i en samlet pakke, som rækker til et bestemt antal kvadratmeter. De meste af træet i vores sortiment til vægge og lofter er enten FSC® - eller PEFC® -certificeret. Hvis det er det, vil det fremgå af produktbeskrivelsen. Her kan du også læse mere om, hvilke leveringsmuligheder du har, og om din lokale Silvan-butik har varen på lager.

Sådan opsætter du loftplader og vægplader

Hvordan du skal opbevare og opsætte væg- og loftplader, afhænger af, hvilke du skal bruge. Hvis vi tager udgangspunkt i træbeton, så er det vigtigt, at du lader det akklimatisere i det rum, hvor du skal opsætte træbetonpladerne. Inden akklimatiseringen skal plastikken fjernes fra træbetonen, og pladerne skal opstilles med strøer eller små pinde imellem hver plade, så der kan komme luft til pladerne. Pladerne skal akklimatisere i rummet i 12 dage før montagen. Når pladerne er klar til montage, skal de typisk opsættes på forskallingsbrædder. Træbetonpladerne skal ligge i forbandt, det vil sige forskudt. Læs altid vejledningen til opsætning grundigt, før du går i gang med montagen.

Du skal bruge særlige træbetonskruer til træbetonplader. Du kan finde dem hos Silvan. Træbetonskruerne har forskellige farver, som passer til træbetonpladernes farve – f.eks. hvid, sort og træfarve. Dermed vil montagen af skruerne være diskret og falde i et med pladerne. Hvis du har købt loft- og vægplader i træ, skal de også akklimatisere i rummet, før de opsættes (antal dage vil fremgå af produktbeskrivelsen. Her kan du også læse, om træet skal ud af emballagen, eller om det skal akklimatisere i den). Derudover kan du læse i monteringsvejledning om, hvilke skruer/søm du skal bruge, og hvilket værktøj du skal bruge til monteringen.