Tilbehør til bordplader

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find tilbehør til bordplader på denne side

Hvis du har en bordplade, kan det være en god idé også at få tilbehør til den. Det kan gøre, at du kan få en flottere bordplade. Samtidig kan du beskytte bordpladen bedre, hvis du tilføjer det rigtige tilbehør. På denne side kan du finde et stort udvalg af netop tilbehør til bordplader. Vi har f.eks. kantbånd og hulkehlister, ligesom du også kan finde kabelgennemføring, så du kan få kabler gennem et bord. Derudover kan du finde dampspærre til bordplader. Du kan her læse mere om de forskellige typer af tilbehør, og hvad du kan bruge det til.

Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige leverings- og bestillingsmuligheder. En mulighed er, at du kan bestille det til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. Du kan også bestille den til levering til din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se, hvilke leverings- og bestillingsmuligheder du har. Derudover er du naturligvis velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til hjemmet og meget andet.

Hvilke kantbånd og hulkehlister skal du vælge?

Til en bordplade kan det være en stor fordel at tilføje et kantbånd, hvis den ikke har sådan en i forvejen. En kantbånd giver en flot afslutning, så bordpladen ser ensartet ud. Uden et kantbånd kan nogle bordplader fremstå lidt ufærdige. Kantbånd har også den fordel, at de kan beskytte bordpladen, så der ikke kommer fugt ind i den via kanterne. Især hvis du har bordpladen i et fugtigt område – f.eks. tæt på en vask eller opvaskemaskine – bør du have et kantbånd på den. Du kan bruge kantbånd til andre trævarer såsom hylder og vinduesplader, hvor kantbånd også kan give en flottere finish og beskyttelse af kanterne.

En anden form for liste til borde er hulkehlister. Det er en bagkantliste, der skal monteres mellem bordpladen og væggen. Den giver en flot afslutning, og den giver også en beskyttelse af bordpladen. Den findes i adskillige materialer, så du kan finde en, som passer til bordpladen. Både kantbånd og hulkehlister er relativt nemme at montere, så du burde selv kunne klare opgaven. Du skal i nogle tilfælde bruge montagelim for at fastgøre kantbånd og hulkehlister. Dog er der på nogle kantbånd allerede lim, så de bare skal monteres med et strygejern, hvor de efterfølgende skal tilskæres med hobbykniv.

Hvorfor skal du have kabelgennemføring i en bordplade?

De fleste arbejds- og skriveborde har behov for et hul, hvor der kan føres kabler igennem. Det skyldes, at der er så mange kabler og ledninger til tastatur, skærme, ladere og meget andet elektronisk udstyr, der typisk er nødvendige i kontoret. Derfor kan du tilføje en kabelgennemføring, hvis dit arbejdsbord ikke har en sådan. Kabelgennemføring skal monteres direkte i bordpladen. Det er dog ikke kun i et arbejdsbord, at du kan bruge kabelgennemføringer – de kan også bruges i TV-borde, vindueskarme, reoler og mange andre steder, hvor der er behov for en kabelgennemgang. Produkterne er lavet i plastik, og de findes i flere farver.

For at du kan montere en kabelgennemføring, skal der være et hul i bordpladen. Er der ikke et hul i bordet i forvejen, skal du selv lave det. I produktbeskrivelsen kan du læse, hvor stort borehullet skal være. Det kan være lidt svært at lave et helt præcist rundt hul med en almindelig sav. Her kan du bruge et kopbor, som bedre kan lave et helt præcist boret hul med en boremaskine. Se i vores udvalg af kopbor og find den størrelse og type af bor, der passer til det hul, som du skal lave.