Ubehandlet træ

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Ubehandlet træ til mange formål

Ubehandlet træ kan bruges til mange forskellige formal - ude som inde. Her i kategorien finder du bl.a. forskellige terrassebrædder i f.eks. Cumaru eller sibirisk lærk. Du finder også spærtræ til konstruktion, forskallingsbrædder, klink-profilbrædder og strøer. Så om du skal til at bygge indendørs eller udendørs, finder du træet til det her. Når du bruger ubehandlet træ udendørs, skal du være opmærksom på, at noget af det kræver pleje i form at træbeskyttelse. Andet træ, som f.eks. lærketræ, har naturlige olier, der gør, at du ikke behøver behandle det - det får en flot, sølvgrå overflade, hvis det får lov at stå ubehandlet i vind og vejr.

Sådan behandler du udvendigt træ

Behandling af udvendigt træ kan foruden at beskytte træet også være med til at give det æstetiske udtryk, du har brug for. Hvis du ikke bruger udvendigt træ der er overfladebehandlet, kan det hurtigt skifte udseende og karakter, da træet langsomt nedbrydes. Er træet ikke overflade behandlet fra start, eksempelvis med trykimprægnering, kan du behandle det med træolie, træbeskyttelse eller maling.

Nogle træsorter skal vedligeholdes oftere end andre, men det kommer også an på hvor træet er placeret. Er det en facade der ofte udsættes for meget vind, saltgus og fugt, bør du vedligeholde det oftere end trækonstruktioner, der er i læ eller overdækket. Når du behandler træ er det vigtigt, at det er helt tørt. Trykimprægneret træ skal i mange tilfælde stå i 1 år, før du overfladebehandler det.