Ubehandlet træ

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Træ - ubehandlet til mange formål

Træ - ubehandlet bruges til mange forskellige udendørs projekter. Det betyder, at du kan beklæde dit hus med udvendigt træ. Eksempelvis bruges udvendigt træ ofte til beklædning af kviste og gavle, til udhængsbrædder og facader eller plankeværk og terrasser. Egentlig er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bygge af udvendigt træ. Før du beklæder dit hus med træ, bør du altid undersøge lokalplanen og miljølovgivningen, så du ved, hvad der er tilladt i dit område.

Træ - ubehandlet er altid behandlet for at kunne tåle det danske klima. Ofte er træet trykimprægneret, eller også har det fået en anden kemisk behandling, for at undgå svamp og råd i brædderne. Træ - ubehandlet er derfor godt at bruge på steder, der er meget udsatte for vejret. Du bør som regel kun bruge behandlet træ udendørs, da det ellers nedbrydes af sol, vind og fugt. Især er det vigtigt at træ, der er i direkte kontakt med jord eller vand, behandles så det er ekstra beskyttet.

Sådan behandler du udvendigt træ

Behandling af udvendigt træ kan foruden at beskytte træet også være med til at give det æstetiske udtryk, du har brug for. Hvis du ikke bruger udvendigt træ der er overfladebehandlet, kan det hurtigt skifte udseende og karakter, da træet langsomt nedbrydes. Er træet ikke overflade behandlet fra start, eksempelvis med trykimprægnering, kan du behandle det med træolie, træbeskyttelse eller maling.

Nogle træsorter skal vedligeholdes oftere end andre, men det kommer også an på hvor træet er placeret. Er det en facade der ofte udsættes for meget vind, saltgus og fugt, bør du vedligeholde det oftere end trækonstruktioner, der er i læ eller overdækket. Når du behandler træ er det vigtigt, at det er helt tørt. Trykimprægneret træ skal i mange tilfælde stå i 1 år, før du overfladebehandler det.