Loftlemme & loftstrapper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den rette loftlem eller lofttrappe i Silvan

Har du et loft eller et loftrum, som du gerne vil kunne tilgå nemt og hurtigt? Så bør du overveje at købe en loftlem eller en lofttrappe. På denne måde behøver du ikke at bakse med en stige, når du skal op på loftet. Du kan også komme mere sikkert op på loftet. Hos Silvan forhandler vi primært loftlemme med en indbygget stige. Det gør det endnu nemmere at komme op på loftet, da du bare skal åbne for lemmen, og efterfølgende kan du folde stigen ud. Loftlemmene i vores sortiment er velisolerede, så der ikke forsvinder varme eller trænger fugt op i loftet.

Ud over loftlemme og lofttrapper har vi også hemsestiger og -trapper i vores udvalg. De er især gode, hvis du gerne vil have adgang til en hems fra gulvniveau. Vil du gerne have en mere permanent trappe til en 1. sal, sælger vi også spindeltrapper og centertrapper. Det er trapper, der kan tilpasses til langt de fleste hjem, og du kan endda også selv montere dem. Se i vores udvalg af trapper og find det produkt, som passer til dine behov. Under det enkelte produkt kan du læse mere om leveringsmuligheder, og hvilket butikker der eventuelt har varen på lager.

Hvilken loftlem med stige skal du vælge?

Du kan godt købe en loftlem uden stige, men langt de fleste loftlemme i vores sortiment er inklusiv en stige indbygget. Dem har vi til gengæld et stort udvalg af. Vi har dem i mange størrelser, så du skal finde en variant, som passer til dit loft. Du kan tilpasse bredden og længden på nogle loftlemme. Derudover skal du også finde en loftstrappe, som passer til din loftshøjde. Typisk vil det fremgå af produktbeskrivelsen, hvilken maksimal loftshøjde trappen passer til. I udgangspunktet er foldestiger tredelte, så de nemt kan foldes sammen. De fleste trapper har en maksimal belastning på 150 kg.

Det kan også være en god idé at købe tilbehør til loftlemme og lofttrapper. Bl.a. kan du købe forlængerled til trapper, hvis loftshøjden i dit hjem er for høj til standardlængden på trappen. Herudover kan du også købe en dampspærre til nogle loftlemme. Det er meget vigtigt, at der er helt tæt rundt om en loftlem, da der ellers kan trænge fugt op fra den nedre etage til loftet. En anden form for ekstra isolering er en topkarm, som kan nedsætte u-værdien (et mål for isoleringsevne) markant. Du kan selv montere både topkarmen og dampspærren.

Hvordan monterer du en loftlem?

Du kan godt selv montere en loftlem. Der vil medfølge en monteringsvejledning, som du kan bruge, hvis du selv vil montere den. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kommer til at skære i spær eller andet, der har betydning for tagets konstruktion. Hvis du har et helt nybygget hus, kan det være, at der allerede er monteret en loftlem med trappe. I så fald behøver du naturligvis ikke at købe og montere en loftlem. Undersøg derfor, om der allerede er monteret en loftlem i et nybygget hus, så du ikke unødvendigt køber en loftlem.

Hvis du har et hus med nogle år på bagen, kan der godt være nogle udfordringer med at montere en loftlem. F.eks. kan loftet være lavet på en speciel måde, som gør, at det er svært at montere lemmen. Ældre huse kan godt have nogle særlige konstruktioner. Derudover skal du også undersøge, om loftet i det hele taget kan bære lemmen. Derfor kan det være en god idé at rådføre sig hos en håndværker, som kan undersøge, om loftet er stærkt nok, eller om det på en måde skal forstærkes. Så er du sikker på, at det bliver lavet korrekt.