Sikkerhedsgitre

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Bedre sikkerhed med sikkerhedsgitre

Med sikkerhedsgitre kan du let sikre huset, når du har små børn. Eksempelvis kan du med sikkerhedsgitre let afskærme for trapper, brændeovnen og andre steder, der skal være børnefri. Uanset hvad du skal bruge et sikkerhedsgitter til, kan du her finde vores udvalg af sikkerhedsgitre og tilbehør. Der kan være mange grunde til, at du har brug for sikkerhedsgitre i hjemmet. Måske er den lille begyndt at kravle og gå, eller måske er der steder i hjemmet, hvor hunden ikke skal gå ind? Der kan også være steder, som du har lyst til at afskærme, uden at lukke en dør. Andre gange er det måske ikke muligt at afskærme på andre måder, eksempelvis ved brændeovnen eller trappen. Her er det en god ide med et sikkerhedsgitter.

Har du børn under to år, bør du altid sætte et sikkerhedsgitter op ved trappen. Sikkerhedsgitre bør både opstilles øverst og nederst på trappen. Desuden kan det også være en god ide, at du efterser gelænderet for at være sikker på, at børn ikke kan hænge fast eller komme i klemme i det. Sikkerhedsgitre kan på mange måder give ro i sjælen, når børn er helt små og færdes i hjemmet - hvad enten du har trapper, brændeovn eller noget helt tredje.

Funktionelle sikkerhedsgitre

Den helt store frygt er ofte, at ens barn kommer galt af sted. Børn er nysgerrige og skal først lære om de farer der er i huset – eksempelvis at pejsen og ovnen er varm, og at trapper kan være farlige. Små børns bevægelser er heller ikke altid fuldkomne, og derfor kan de let lave uventede bevægelser eller snuble. Derfor kan sikkerhedsgitre hjælpe til, at du lettere kan afskærme og skabe bedre sikkerhed i hjemmet.

Der finde flere forskellige slags sikkerhedsgitre. Presmonterede sikkerhedsgitre står i pres mellem to vægge. Ofte kan de åbnes begge veje, og kræver ikke at du borer huller i væggen, når de skal monteres. Vægmonterede gitre sættes fast i væggen og bruges ofte ved trapper. Flex-gitre er meget populære og kan let flyttes rundt i hjemmet. Ofte bruges det foran pejse og brændeovne, men kan let tilpasses netop dine behov i hjemmet.

Hvilket børnegitter skal du vælge?

Sikkerhedsgitre – som også kaldes børnegitre – findes i forskellige størrelser, farver og design. Eksempelvis har vi dem i hvid og i bart træ uden maling. Desuden findes der også et rullegitter, som i stedet for træ- eller metalgitre har et stofgitter, der kan rulles for. Sørg for at vælge et børnegitter, som nogenlunde passer ind i boligens stil. Selvom sikkerhedsgitre primært har en praktisk funktion, skal de alligevel stå i boligen i op til flere år, så de skal også se pæne ud. Vi har sikkerhedsgitre i mange prisklasser, så de fleste gerne skulle kunne være med.

Børnegitre kan monteres på forskellige måder. En metode er presmontering, hvor gitteret skal presses fast i en åbning. Det er en nem monteringsmetode, som samtidig holder godt og i lang tid. Du kan læse i produktbeskrivelsen, hvilken størrelse af åbninger gitteret passer til. En anden type montering er vægmontering, hvor gitteret skal skrues fast til væggen eller karmen. Det er nemt at åbne og lukke børnegitteret for voksne med en såkaldt ”easy-close”, mens små børn ikke lige kan gøre det. Nogle af dem kan også åbnes på begge sider, så de er endnu nemmere at åbne og lukke.

Sådan kan du gøre hjemmet sikkert for børn

Sikkerhedsgitre er en oplagt metode til at optimere sikkerheden i hjemmet for børnene. Men du kan også finde andet udstyr til at få et endnu mere sikkert hjem for små børn. F.eks. kan du beskytte en brændeovn med et pejsegitter. Da en pejs som bekendt bliver meget varm, skal børn helst beskyttes, så de ikke kommer til at røre den. Et pejsegitter kan også holde kæledyr fra at ramme en meget varm pejs. Derfor er et pejsegitter og et sikkerhedsgitter et perfekt makkerpar. Hos Silvan kan du finde flere forskellige pejsegitre til forskellige størrelser af pejse.

Ud over at sikre pejseområdet og trapperne bør du også sikre skabe, skuffer og låger. Her kan du bruge universallåse og skabssikring, så du kan sikre skabe og låger fra at blive åbnet af nysgerrige børn. På denne måde er du fri for at have ødelagt porcelæn, eller at børnene roder tøjet ud over hele gulvet. Det er nemt at montere skabssikringen. I brusekabinen kan du tilføje en skridsikker bademåtte, som gør, at hverken børn eller voksne glider så nemt. En skridsikker bademåtte optimerer sikkerhed på badeværelset, da gulvet her er hårdt og samtidig hurtigt bliver glat. Se hele vores udvalg af børnesikring.