Trappegelænder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find et trappegelænder hos Silvan

Et trappegelænder er godt at have, når du har en trappe. Et gelænder kan forbedre sikkerheden markant på trappen, da det beskytter imod fald, og fordi der er bedre mulighed for at holde balancen ved at holde fast i gelænderet. Du kan både tilføje et gelænder til en indendørs trappe og en udendørs trappe. Især hvis du har en høj trappe, kan et gelænder kraftigt anbefales. Hvis du eller andre glider eller vælter på en trappe, er der nemlig beskyttelse imod fald ned på jorden fra trappen med et trappegelænder. For nogle med dårlig balanceevne kan det være svært at gå på en trappe uden et gelænder.

Når du skal finde det rette gelænder, er det vigtigt, at gelænderet passer til den konkrete trappe. Det vil fremgå af produktbeskrivelsen, hvilken type trappetrin gelænderet passer til. Det er vigtigt, at trappegelænderet og trappen passer sammen, da det ellers ikke vil være muligt at montere gelænderet ordentligt. Du skal også vælge et gelænder, alt efter om du skal bruge det indendørs eller udendørs. Særligt hvis du skal bruge det udendørs, skal det være lavet til at kunne holde til at være i fugtigt og skiftende vejr med regn og sol. Vi forhandler også gelænderholdere.

Hvordan monterer du et trappegelænder?

Til selve gelænderet vil der medfølge en vejledning til, hvordan det skal monteres. Typisk skal gelænderet monteres med beslag og skruer, så det kan sidde fast i trappen. Du kan se under det enkelte produkt, om beslag og skruer skal tilkøbes ved siden af. Der skal også bruges værktøj for at montere et gelænder. Det kan være værktøj som en bore-/skruemaskine, vaterpas, tommestok og tømrerblyant. Sørg for løbende at holde øje med, at gelænderet bliver monteret helt lige. Tjek også, at det er stabilt og monteret stærkt nok i trappen, så det kan holde i mange år.

Med en gelænderholder kan du nemt opsætte et gelænder langs en væg. Da selve gelænderholderne fastgør gelænderet til væggen, skal det bare monteres fast i holderne. Det gør du ved at skrue selve gelænderet fast i holderne. Hvis du har mod på det, kan du også bygge et trappegelænder selv med træ fra Silvan. På denne måde kan du også designe gelænderet lige, som du vil have det. Du skal dog være opmærksom på, at du skal vælge træ og andre materialer, der kan holde til at være udendørs, hvis gelænderet er til en udendørs trappe. Det kan f.eks. være trykimprægneret træ.

Se også i vores andet tilbehør til trapper

Hos Silvan kan du finde meget andet tilbehør til trapper indendørs og udendørs. Vi forhandler bl.a. sikkerhedsgitre, som du kan bruge til at skabe bedre børnesikkerhed på indendørstrapper som spindeltrapper. Især hvis du har små børn, er det en rigtig god idé at tilføje sikkerhedsgitre på trappen. Vil du gerne selv opbygge en trappe udendørs, kan du bruge trappevanger. På denne måde kan du lave en trappe til f.eks. træterrassen præcist, som du gerne vil have den. Trappevangerne er lavet til at kunne holde til at være udenfor, da de er lavet i enten trykimprægneret træ eller i varmgalvaniseret stål.

Du har forskellige muligheder for at bestille og få leveret de varer, som du kan finde på vores hjemmeside. En mulighed er, at du bestiller varen til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. En anden mulighed er, at du bestiller varen til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det er under de enkelte produkter, at du kan se de konkrete muligheder for levering og bestilling, da levering- og bestillingsmuligheder adskiller sig fra produkt til produkt. Du er også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af værktøj og produkter til gør-det-selv-arbejde.