Carporte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe en carport?

Det er vigtigt, at du beskytter din bil imod regn, sne og sollys. Selvom biler i dag er blevet mere modstandsdygtige over for slitage, så kan du beskytte din bil bedre ved at have den stående i læ. En carport er en oplagt mulighed for at have din bil i læ. Du kan også vælge at købe en garage. Fordelen ved en garage er, at du kan få bilen helt i læ. Dog er det mere kompliceret at opsætte en garage, ligesom den også fylder mere. Har du begrænset med plads, og vil du nemt og hurtigt opføre læ til din bil, er en carport oplagt.

Med en garage beskytter du din bil imod solstråler, som kan gøre overfladen mat. Du slipper også for, at bilen er fyldt med snedynger, hvis der har været kraftigt sne. En carport er ofte også en billigere investering end en garage. Mange foretrækker designet på en carport frem for en garage, da den har et mere slankt udseende og derfor ikke fylder så meget. Det er også nemmere at bygge en carport i forlængelse af huset, så der kommer en flot overgang mellem huset og carporten. Her vil husets mur kunne fungere som en ekstra beskyttelse af bilen for vind og vejr.

Sådan finder du den rigtige carport

Hos Silvan kan du finde carporte i mange forskellige materialer, størrelser og design. I forhold til størrelsen kan du vælge imellem en carport til en enkelt bil eller en dobbeltcarport med plads til to biler. Er der to biler i din husstand, bør du vælge en dobbeltcarport. Det samme er tilfældet, hvis du gerne vil have din campingvogn under halvtag. Ejer du en autocamper, kan du faktisk også finde ekstra høje carporte til sådan en hos os. Vælg den carport, som du har behov for rent størrelsesmæssigt, og som du har plads til. Det ville være ærgerligt at købe en forkert størrelse fra starten af.

Materialet til en carport er også vigtigt. Vi har carporte i materialer som aluminium, trykimprægneret træ og ubehandlet træ. Køber du en carport i ubehandlet træ, skal du huske at give den en træbehandling. Carportene kommer i mange farver og stilarter. Sørg for at vælge en carport, der stilmæssigt passer til dit hus, så den kan være en flot forlængelse af huset. I øvrigt kan du også tilføje sidepaneler til nogle af carportene. Det er supersmart, da du i så fald beskytter din bil endnu mere. Du kan selv vælge, hvor mange sidepaneler der skal tilføjes. Har du en garage i forvejen, men mangler du en ny port, kan du se i vores udvalg af garageporte.

Hvordan monterer du en carport?

Vores carporte kommer som samlesæt, som du selv skal opstille og montere. Der vil til den enkelte carport medfølge en samlevejledning, som vil forklare dig, hvordan du skal samle den. Vi anbefaler, at I er mindst to personer om at udføre arbejdet, da meget af monteringsarbejdet kræver to personers arbejde. Især en dobbeltcarport kan være tung at montere, så her er det nødvendigt med flere personer til arbejdet. Da garagerne også kræver fundament, er det godt, hvis du har noget erfaring med gør-det-selv-arbejde. Er du grøn i håndværkerarbejde, er det en god idé at alliere sig med en, som ved lidt om gør-det-selv-projekter.

Skal du have byggetilladelse for at opføre en carport?

I udgangspunktet har du ikke brug for en byggetilladelse for at opføre en carport. Hvis dine småbyggerier på din grund – som carporte hører ind under – er under 50 m2 (20 m2, hvis du bor i rækkehus), behøver du ikke at søge om byggetilladelse. Småbyggerier inkluderer også redskabsskure og udestuer, som du kan have på din grund. Dog skal du altid registrere din carport hos BBR, hvis den er over 10 m2. I alle tilfælde bør du henvende dig til kommunen, da der kan være særlige bestemmelser i lokalplanen, som har betydning for opførsel af en ny carport.

Husk vedligeholdelsen af en carport

Vedligeholdelsen af en carport er vigtigt. Hvilken vedligeholdelse du skal vælge, afhænger af materialet på din carport. Har du en carport af træ, skal den vedligeholdes jævnligt, for at den kan holde sig pæn og stærk. På alle carporte skal du rense taget for blade og skidt. Gør det et par gange om året, så der ikke kommer til at ophobe sig for meget skidt på taget. I samme omgang kan du også give taget og stolperne en behandling for alger og generelt rense det med et rengøringsmiddel. Dog er vores carporte solide og robuste, så du behøver ikke at vedligeholde dem ofte.

Et andet godt råd er, at du bør fjerne sne fra carportens tag. På et stort tag på en carport kan sne veje adskillige tusinde kilo, hvilket kan resultere i, at tagplader og andre dele af carporten går i stykker. Brug en kost eller børste til at fjerne sneen, hvis der er et tykt lag. Eventuelle tagrender og nedløbsrør på din carport skal også renses, når der begynder at falde blade ned om efteråret. Derudover skal du også en gang imellem tjekke, om bolte og skruer er monteret stramt nok, og at de ikke er slidte og rustne.