Garager

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er fordelene ved en garage?

Går du og overvejer, om du skal købe en garage eller carport? Før du træffer en beslutning, er det vigtigt, at du kender forskellen på henholdsvis en garage og carport. Helt grundlæggende er forskellen, at en garage er lukket, mens en carport er åben. Ofte vil et hus have en garage installeret på forhånd, men du kan også sagtens installere den senere selv. Eksempelvis har Silvan et stort udvalg af garager i forskellige størrelser og typer, som du kan købe. Du får garagen som et samlesæt, som du så efterfølgende selv skal samle ud fra en vejledning.

Fordelen ved en garage er især, at du kan parkere din bil indendørs i læ. Det er en stor fordel for vedligeholdelsen af bilen, da du er fri for, at den bliver slidt af vind og vejr. Desuden er det også en fordel for sikkerheden, at bilen er skjult indenfor. Du kan også bruge en garage til andet en beskyttelse og opbevaring af bilen. Blandt andet kan du bruge den til forskellige former for opbevaring. F.eks. kan du opbevare dine haveredskaber og havemaskiner i garagen. En garage har altså mange fordele, så det er bestemt en god investering til dit hjem.

Hvilken garage skal du vælge?

Vores garager kommer i forskellige størrelser og stilarter. Vi har både garager med sadeltage og flade tage. Derfor skulle vi gerne have en, som passer til dit hus stil. Du kan også finde garager med ekstra plads til opbevaring. Der er i nogle af modellerne et ekstra rum, der kan fungere som et redskabsrum. Har du brug for endnu mere plads, kan du også finde garager med hems. Her kan du placere redskaber, maskiner og reservedele til bilen. Hvis du har en gammel cykel eller andet, som du ikke lige ved, hvor du skal placere, kan du også sætte det op i hemsen.

Enkelt- eller dobbeltgarage

En af de største forskelle på garager er, om de er enkelt- eller dobbeltgarager. En enkeltgarage har plads til en parkeret bil, mens en dobbeltgarage har plads til 2 parkerede biler. Er der flere biler i husstanden, er en dobbeltgarage altså klart at foretrække. Du kan også vælge en garage, som har et halvtag, hvor en bil kan være parkeret. Det er især smart, hvis du gerne hurtigt vil parkere bilen i hverdagen uden at skulle køre den helt ind i garagen. I vores sortiment har vi både varianter med plads til en eller to biler under et halvtag. Du skal også tage højde for, at garagen er bred nok til at have plads til din bil.

Det skal du vide, når du skal opføre en ny garage

Mange af vores garager kommer i ubehandlet træ. Derfor er det meget vigtigt, at du giver træet en træbeskyttelse. Da garagen selvsagt skal stå udendørs, skal den nemlig kunne modstå både regn, blæse og kulde. Derfor skal du give den en grundig behandling. Når du skal opføre garagen, skal du også være opmærksom på, om fundamentet er stærkt nok. Da garagerne kommer som samlesæt, skal du selv sørge for monteringsarbejdet. Her bør du alliere dig med en anden, da meget af arbejder kræver, at I er et par stykker. Du skal helst også have lidt håndværkersnilde og et godt udvalg af værktøj.

Samtidig skal du også have styr på, om du skal have en byggetilladelse til opførsel af garagen. Garager hører ind under ’sekundære byggerier’, og der skal du i nogle tilfælde have byggetilladelse. Overstiger småbyggerier på din grund 50 m2 (20 m2 hvis du bor i et rækkehus), skal du søge om byggetilladelse. Det inkluderer også byggerier som terrasseoverdækninger og udestuer. Uanset hvad skal du melde din carport til BBR-registret, da alle byggerier over 10 m2 skal registreres herinde. Vi anbefaler, at du altid kontakter din kommune og undersøger din lokalplan, da der kan være særlige lokale bestemmelser for byggeri.

Se vores udvalg af garageporte og carporte

Har du i forvejen en garage, kan du opdatere den med en ny garageport. Hos Silvan kan du bl.a. finde en ny vippeport, der passer ind i mange garageåbninger. Du kan finde garageporte i adskillige størrelser, som du kan tilpasse til lige akkurat din garage. Vi har også ledhejseporte, som du kan styre med en fjernbetjening. Vil du gerne have en fjernstyret garageport til en eksisterende garage, har vi portåbnere, som du kan installere til din nuværende garageport. Der medfølger fjernbetjening til portåbneren. Du skal selv montere portåbneren ud fra en vejledning til produktet.

Overvejer du et alternativ til garager, kan du se vores udvalg af carporte. Da en carport ikke har lukkede sider, er den lidt nemmere at opstille. Den kan også opstilles i forlængelse af huset, hvis du har brug for det. Det kan eksempelvis være fordi, at du ikke lige har plads til en garage, eller at denne ikke passer til husets stil. Der er halvtag på en carport, så der er stadig en vis beskyttelse fra regn og sollys. Derfor er det et godt alternativ til en garage, selvom der ikke er den samme beskyttelse fra regn og vind i en carport.