Terrasseoverdækninger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab en overdækket terrasse med en terrasseoverdækning

Med en overdækket terrasse kan du forlænge sæsonen udendørs. Den danske vejr er kendetegnet ved at være ustadigt, hvor der pludseligt kan komme en uventet regnbyge. I stedet for at skulle gå indendørs, når der kommer en byge, kan du med en terrasseoverdækning nyde sommeren udendørs i læ for regnvejr. Du får derfor langt mere ud af din terrasse med en overdækning. Har du en stor terrasse, kan du overdække en del af den med en terrasseoverdækning. Så har du også en del af terrassen, hvor du frit kan få sol og varme, når solen skinner fra en skyfri himmel.

Helt enkelt er en terrasseoverdækning en form for halvtag, som du opstiller permanent over din terrasse. Den er med til at sikre dig ly for regn, ligesom du kan blive beskyttet fra solens skarpe stråler. Hvis du køber en terrasseoverdækning hos Silvan, får du den som et samlesæt, som du selv skal opstille. Vil du gerne have overdækning på din terrasse, men vil du gerne undgå, at det bliver permanent overdækning, kan du se vores udvalg af markiser. Med en markise kan du selv bestemme, hvornår du vil skabe overdækning, og hvornår du vil trække den ind igen.

Fordele ved en overdækket terrasse

Fordelene ved en overdækket terrasse er mange. Som det allerede er nævnt, kan du være i tørvejr på terrassen, når det regner. Med det rette tag på terrasseoverdækningen kan du også få beskyttelse fra solens stråler. Du kan også beskytte dine havemøbler imod regn og sol, hvilket er en stor fordel, da især vand slider på havemøblerne. Måske kender du også til, at en regnbyge kan gøre dit vasketøj vådt igen, når det er ved at tørre udendørs. Dette undgår du også med en terrasseoverdækning. Dit vasketøj kommer i læ under et halvtag, så du er fri for at tage vasketøjet ind, når der kommer en byge. Fordelene ved en overdækket terrasse kan opsummeres til:

  • Regnbeskyttelse.
  • Solafskærmning.
  • Bedre mulighed for at tørre tøj.
  • Beskyttelse af havemøbler.
  • Muligheder for at installere lys eller ophænge lyskæder.

Hvilken terrasseoverdækning skal du vælge?

Silvan har et stort udvalg af terrasseoverdækninger, som du kan vælge imellem. Først og fremmest skal du finde den rette størrelse af terrasseoverdækningen til din terrasse. Under det enkelte produkt kan du se selve størrelsen, og du kan i nogle tilfælde vælge imellem forskellige størrelser. Samtidig skal du også finde en terrasseoverdækning, som passer til stilen på dit hus. Med det rette design kan en terrasseoverdækning være en forskønnelse af dit hus. Omvendt kan en terrasseoverdækning, som ikke passer til stilen på dit hus, se akavet ud. Her bør du også overveje, hvilke materialer du skal vælge til din overdækning. Du kan i øvrigt få afskærmning under terrasseoverdækningen med et læsejl.

Materialer

De rette materialer til terrasseoverdækningen er både nødvendige i forhold til designet og bestandigheden. Alle vores terrasseoverdækninger er lavet i materiale, der er vejrbestandigt, og som kan holde til at stå udendørs. Især er aluminium og galvaniseret stål populære materialer til vores terrasseoverdækninger, da det er stærke materialer, der kan holde i mange år. Du kan finde vores overdækninger i farver som sort, grå og hvid. Det bør altså være muligt for dig at kunne finde en farve og et materiale, der passer til dit hus. Du kan også finde overdækninger, som stilmæssigt passer til et hus i enten klassisk og moderne design.

Sådan monterer du en terrasseoverdækning

Du kan godt selv samle og montere en terrasseoverdækning. Dog skal du være forberedt på, at det kan være et lidt større projekt. Desuden bør I være 2-3 personer til at udføre arbejdet, da der kan være meget tungt arbejde med støbning og montering af stolper. Hvis du monterer terrasseoverdækningen på træterrassen, skal du være opmærksom på, om fundamentet er stærkt nok til at kunne bære overdækningen. Den kan nemlig godt være ret tung – især hvis der kommer store mængder sne på overdækningen om vinteren. Til det enkelte produkt vil der medfølge en vejledning til, hvordan du skal samle og montere overdækningen.

Regler for montering af terrasseoverdækning

I udgangspunktet kræver det ikke en byggetilladelse at opføre en terrasseoverdækning. Dog er der visse undtagelser, som gør, at det kan være nødvendigt at få en tilladelse. F.eks. må småbygninger på din grund – som terrasseoverdækninger hører ind under – ikke overstige 50 m2 i alt uden en byggetilladelse. Har du et rækkehus, må småbygninger ikke fylde mere end 20 m2 på din grund uden en byggetilladelse. Hvis terrasseoverdækningen er en del af den faste facade- og tagkonstruktion, skal du også have en byggetilladelse. Uanset hvad skal du altid indberette den overdækkede terrasse til BBR, hvis den er større end 10 m2. Generelt anbefaler vi, at du kontakter kommunen for at få præcise dessiner på, hvad du må og ikke må i din kommune. Du skal også være opmærksom på følgende regler:

  • Afstanden til skel skal være 2,5 m (5 m ved fritidshuse).
  • Højden på terrasseoverdækningen afhænger af afstanden til skel.
  • Husk altid at kontakte kommunen eller en byggesagkynding ved tvivlsspørgsmål.