Udestuer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Udestue - kom helt tæt på naturen

En udestue er en fantastisk tilføjelse til dit hus og din have. Du får mulighed for at komme helt tæt på naturen i din have med en havestue. Er du så heldig at have udsigt ud over smuk natur, er det endnu bedre at få tilføjet en udestue til hjemmet. Så kan du nemlig nyde udsigten fra udestuen om morgenen med en kop kaffe eller se smukke solnedgange, mens du spiser aftensmad. Du får derudover mulighed for at være udenfor, når vejret ikke lige er til at befinde sig i haven under åben himmel. Samtidig kan du udnytte udestuen til at placere dine stueplanter, så de kan få masser af lys. Vil du have meget mere ud af din have og dit hus, er en udestue lige sagen.

Hos Silvan har vi flere forskellige udestuer, som passer til mange typer af huse. Vi har udestuer, som du skal placere i forlængelse af dit hus. Vi har også fritstående havestuer, som du kan placere ude i din have. Overvejer du i stedet en overdækket terrasse, kan du se i vores udvalg af terrasseoverdækninger. Drømmer du i stedet om et sted, hvor du primært kan have planter, men hvor du også kan opholde dig, kan du se vores orangerier. Ønsker du et ekstra sove- og opholdsrum på din grund, kan du se i vores udvalg af hytter.

Sådan finder du den rigtige udestue

Først og fremmest skal du vælge en udestue, som passer til stilen på dit hus. Det kan forbedre udseendet og potentielt værdien på dit hus, hvis du vælger en udestue, som passer godt til dit hus. Omvendt kan en udestue, som ikke passer til dit hus, ødelægge harmonien i arkitekturen. Derudover skal du overveje, om du vil have en udestue, der står frit i haven, eller om den skal være i forlængelse af huset. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Skal udestuen være en form for udvidelse af dit hjem, er det bedst at købe en integreret udestue. Modsat kan en fritstående havestue i haven bringe dig helt tæt på naturen ude i haven.

Størrelse

Naturligvis er det vigtigt med den rette størrelse til en udestue. Din grund og terrasse kan sætte nogle begrænsninger for størrelsen, men ellers er det godt at vælge en så stor udestue som muligt. En stor udestue fungerer nemlig meget bedre som et opholdsrum med mulighed for mange aktiviteter. Dog kan en stor udestue godt være dyrere at varme op. Overvej derfor størrelsen på udestuen nøje, før du træffer en beslutning. Under flere af de enkelte udestuer kan du selv justere størrelsen, så du kan finde en, der passer til dine behov.

Materialer

De rigtige materialer har stor betydning for din udestue. Det er både, når det kommer til udseende, vedligeholdelse og holdbarhed. En overvejelse er især vinduerne, hvor du kan vælge imellem glas som polycarbonat (en form for plastik) og sikkerhedsglas. Glasset har i mange tilfælde UV-beskyttelse, så du får en beskyttelse fra UV-stråler i den skarpe sol. Vores materialer kommer typisk i aluminium eller galvaniseret stål. Disse materialer er modstandsdygtige og holdbare, så de kan holde i lang tid – selv i det danske klima med omskifteligt vejr og meget regn. Du kan finde udestuer i farver som hvid, sort og grå.

Hvor skal du placere en udestue?

Placeringen af en udestue er vigtig. Placerer du den forkert, kan du risikere, at du får mindre sollys og ventilation ind i dit hjem. Derfor skal du holde øje med, om der kommer nok sollys og luft ind i din stue, hvis du placerer den i forlængelse heraf. Noget andet, du skal være opmærksom på, er, at du har en redningsåbning tilgængelig. Det er ikke nok, at du har en åbning til udestuen. Du skal også have mulighed for at kunne komme helt ud fra huset via en åbning – f.eks. en dør eller et (stort) vindue.

Du bør også tænke over, hvordan du placerer udestuen i forhold til solen. En udestue med store glaspartier kan godt blive meget varm om sommeren. Derfor bør den ikke placeres mod syd, da der så kan blive meget varmt inde i rummet. Hvis du placerer den mod syd, skal du i hvert fald have mulighed for at åbne terrassedørene helt. Generelt er det bedre at placere en udestue med mange vinduer mod øst/vest. Du skal også tænke på, om der er muligheder for skygge i form af et stort træ. Det kan nemlig være rart, når solen er mest skarp.

Hvordan monterer du en udestue?

Vores udestuer kommer som samlesæt, som du selv skal montere. Der medfølger en detaljeret montagevejledning, som vil forklare dig, hvordan du skal montere og samle udestuen. Dog er det et ret omfattende projekt at skulle montere en udestue, så I skal helst være et par stykker om at lave arbejdet. Der skal også være en form for fundament, så det er en fordel, hvis du i forvejen har noget erfaring med gør-det-selv-arbejde. Til arbejdet skal du bruge værktøj som en skruemaskine, vaterpas og nedstryger, så dette skal du også eje for at kunne montere havestuen.

Et af dine første spørgsmål, hvis du vil tilbygge en udestue til din bolig, er nok: kræver det en byggetilladelse? Det korte svar er her: ja, du skal have en byggetilladelse for at opføre en udestue. Derfor er det meget vigtigt, at du kontakter din kommune, før du begynder at opsætte udestuen. Hvis du bygger en udestue, som er opvarmet via centralvarmen, er der yderligere krav til bl.a. rumhøjde og isolering. Der er ikke de samme krav til en udestue, som ikke er opvarmet, men du skal stadig leve op til en række regler ang. sikkerhed og indeklima.