Indvendige døre

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af indvendige døre

Skift boligens indvendige døre. I Silvan finder du indvendige døre i forskellige designs og materialer. Du kan helt sikkert finde én, som du godt kan lide. Der findes mange forskellige slags indvendige døre. Derfor kan det også være vanskeligt at beslutte, hvilke der er bedst til netop dit hjem. Når du vælge indvendige døre, er det vigtigt, at de passer til husets stil og indretning. Indvendige døre med fyldninger er eksempelvis gode til gamle huse, mens døre i moderne huse, ofte er af højglans MDF. Parcelhuse fra 1960’erne har ofte celledøre. Nye døre kan især være godt, når du renovere et ældre hus. Særligt kan nye døre give et moderne og lyst udtryk i huse med mørke celledøre og plastikgreb. Indvendige døre har primært til formål at være funktionelle og ellers fremstå neutrale og som en harmonisk del af husets indretning.

Døre skal være funktionelle på den måde, at de skal åbne i den retning, der giver bedst mening for det enkelte rum. Eksempelvis er den mest funktionelle løsning ofte, at indvendige døre åbner til de sider, hvor kontakterne sidder. Det kan også være, at du vil have en indvendig dør mellem to stuer eller entreen, hvor du gerne vil beholde lysindfaldet. Her kan det være en god ide med indvendige døre, der har glasindsatser. Det kan også være du har behov for døre, du let kan gemme væk. Her er skydedøre ideelle. Skydedøre er også gode til rum med sparsom gulvplads. I hjem hvor der spilles meget musik, kan det også være ideelt med indvendige døre, der er lydisolerede.

Foldedøre til indendørs

En indendørs foldedør er en smart og hurtig måde at skabe rumdeling. Når du har behov for at udvide rummet, kan du nemt og hurtigt folde døren sammen, mens du modsat kan folde den ud, når du har brug for at aflukke rummet. Du skal dog være opmærksom på, at foldedøre ikke er den bedste løsning, hvis du har brug for god lydisolering mellem lokaler. Hos Silvan kan du finde et stort udvalg af foldedøre. Typisk er de lavet i plast, men de findes i mange forskellige design og farver som hvid og træ. Nogle af dem har også ruder, og de fleste har nøglelås.

Glasdøre

Glasdøre som indvendige døre er særdeles populære. Det er især smart at bruge glasdøre – som også kaldes franske døre – indendørs, hvis du skal opdele to stuer en suite. På denne måde bevarer du lysindfaldet i begge rum. Vi forhandler både enkelt- og dobbeltdøre med glas. I vores sortiment kan du finde mange forskellige stilarter på glasdørene. Du kan f.eks. finde glasdøre i moderne og klassiske design, som passer til forskellige indretningsstile i boligen. Under nogle produkter kan du tilpasse størrelsen, så glasdøren bedre passer til størrelsen på dørkarmen. Se i vores udvalg og bliv inspireret.

Celledøre og massive døre

Celledøre og massive døre er to forskellige typer af døre, som har hver deres fordele og ulemper. Celledøre er normalt et billigere og lettere alternativ til massive døre. Det skyldes, at celledøre er opbygget af en kerne af cellepapir, som gør døren billigere at producere. Resultatet er en dør med lav vægt, som dog stadig er stærk og robust. I modsætning hertil er massive døre en tungere dør, som i udgangspunktet er en del dyrere end celledøre. En af de store fordele ved massive døre er, at de skaber en bedre lydisolering end celledøre. Hvis du derfor skal bruge en indvendig dør til at lukke et larmende rum af – f.eks. et fyrrum eller bryggers med vaskemaskine og tørretumbler – er en massiv dør et godt valg.

Det skal du tænke på, når du vælger indvendige døre

Når du udskifter din dør, skal karmen i mange tilfælde også udskiftes. Karm og dør er nemlig ofte produceret samtidigt, og derfor passer de til hinanden. Det kan derfor være vanskeligt at finde en ny, indvendig dør, der passer præcist til din dørkarm. Det er vigtigt at sikre, at selve døren passer perfekt til dit hus og slutter tæt om karmen. Det er desuden vigtigt at døren i sig selv æstetisk set passer til huset, da du let kan udskifte dørhåndtag og hængsler med tiden. Jo større hængsler du vælger, jo bedre holder de i kvaliteten. Mindre hængsler har dog ofte et flot udtryk og passer godt til minimalistiske og moderne døre. Mindre hængsler bliver dog lidt hurtigere slidt end store og kraftige bladhængsler.

Indvendige døre er lette at reparere, hvis de får mindre skader eller begynder at binde. Når du skal reparere en indvendig dør, er det i mange tilfælde fordi fyldningerne er faldet af eller revnet, fordi dørtrinnet er slidt, hængslerne er blevet løse, eller fordi døren binder og er skæv. Alle disse ting kan du dog let selv reparere, så du ikke behøve skifte døren helt ud. Andre gange kan skaderne på en dør være så vanskelige at reparere, at det er nødvendigt med en ny dør. Ofte kan man finde en dør, der passer til hjemmets øvrige indvendige døre. Hos Silvan finder du indvendige døre i mange forskellige træsorter, skydedøre og døre med glasindsatser. Du kan derfor sikkert finde den dør, som du leder efter.

Sådan monterer du en indvendig dør

Med det rette værktøj og lidt håndværkersnilde kan du godt selv montere en indvendig dør. Omfanget af arbejdet afhænger af, om du både skal have en ny dørkarm, eller om du kan montere døren i en eksisterende dørkarm. Husk også at købe et dørgreb, hvis du ikke har et i forvejen, som passer til døren. Det er nemlig ikke altid, at der medfølger et dørgreb i købet af en indvendig dør. Vi har lavet en videovejledning til, hvordan du skal montere en dør, som du kan se herunder. Så er du klar til at montere en dør i din bolig.