Skydedøre

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skal du have nye døre?

Ønsker du at spare på vigtige kvadrater i boligen, kan skydedøre være noget for dig. I Silvan finder du et bredt udvalg af skydedøre. Du finder bl.a. indbyggede skydedøre, hvor døren skydes ind imellem væggene, når den åbnes. Dette kræver, at der bliver monteret et skydevægselement. Du finder også udenpåliggende skydedøre i vores sortiment, hvor en skydedørskappe integrerer din dør med væggen. Ud over den ekstra plads er resultatet med en skydedør også meget stilfuldt, og skydedøre fås i samme flotte design som en almindelig dør, så dørene matcher.

Når boligen skal renoveres, er det sjældent man vælger at udskifte dørene. Men der er faktisk mange grunde til at udskifte dørene. Nedenfor har vi givet tre gode råd til at finde ud af, hvorvidt det er på tide at investere i nye stilfulde og elegante døre. Synes du ikke helt, at dine døre trænger til at blive udskiftet, kan du også pifte dem op. Det kan du gøre med nye dørgreb, som også vil give dit hjem et flot og moderne look. Du kan se vores udvalg af dørhåndtag her.

Er dørene blevet slidte?

Som alt andet i boligen bliver dørene gennem årene slidte. Selvom det ikke er altid, at man kan se det. Gennem årene begynder hængslerne og håndtagene dog at løsne op, og der kan opstå problemer med låsen. Derfor bør du vurdere, om det er nok at renovere døren, eller om de skal udskiftes til nye og flotte skydedøre.

Ønsker du et stilfuldt hjem?

Hvis du ønsker at renovere boligen, kan det være en god mulighed for også at udskifte dørene. Gamle døre passer ofte til ældre hjem. Derfor bør du udskifte dørene til nye skydedøre fra Swedoor - de giver et elegant udtryk i boligen.

Er dine nuværende døre ældre end 25 år?

Er dine døre i boligen ældre end 25 år, og fungerer de som de skal? Så er der alligevel gode grunde til at erstatte dem til med nye skydedøre. Swedoor har designet skydedøre med funktioner, som de gamle døre sjældent besidder. De er designet med et minimalt lydniveau og komfort. Derfor kan det være en god idé at investere i nye skydedøre.

Sådan vedligeholder du skydedøre fra SWEDOOR

Rengøring af skydedøre fra Swedoor er kun påkrævet, hvis der ikke er sket en skade på døren. Er der kommet fedtpletter, skosværte eller lignende på skydedøren? Så kan det behandles med mildt rengøringsmiddel direkte på en ren og fugtig klud. Efter rengøring bør døren tørres af med endnu en ren klud. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må bruge stærke opløsningsmidler eller varmt vand, som kan opløse malingen. Du skal derudover passe på med ikke at bruge genstande, som kan ridse skydedøren ved rengøringen.

Silvans skydedøre fra Swedoor er lavet af træ, som er et levende materiale, der påvirkes af fugt og temperaturer. Du skal derfor altid sørge for, at der er en god opvarmning i boligen. Det er herunder en god idé at sørge for, at der bliver luftet ud i badeværelset, når du har været i bad, så fugten kan trænge ud af rummet. Det er ligeledes en god idé, at du fjerner pletter, før de tørres ind i overfladen. Sluttelig er det en god idé, at hængslerne bliver smørret med syrefri fedt efter behov. På den måde får du flotte døre i rigtig mange år.

Hvad er forskellen på skydedøre?

Hos Silvan finder du skydedøre i forskellige varianter, alt efter behov og montering. En skydedørsløsning kan enten være indbygget eller udenpåliggende. En indbygget skydedør forsvinder ind i væggen, når døren åbnes. Døren bliver således monteret i et skillevægselement med en skinne, som døren kan køre frem og tilbage på. Hvorimod en udenpåliggende skydedør, ligger på en eksisterende væg, og suppleres med en skydedørskappe.

Vælger du en indbygget skydedør, har vi skillevægselementer i høj kvalitet fra Swedoor, som passer til skydedøren. Du finder vores skillevægselementer i forskellige størrelser, så de passer til din vægtykkelse. Du finder bl.a. skillevægselementer med en dybde på 96 mm, 122 mm og 121 mm. Er du mere til en udenpåliggende skydedør, har vi forskellige skydedørskapper og andet praktisk til montering af skydedøren.

Hvad er fordelene ved en skydedør?

En skydedør kan være praktisk til rum, hvor døren stort set altid står åben, da en åben skydedør ikke fylder så meget som en almindelig dør, der står åben. Ønsker du en nem passage mellem spisestuen og tv stuen i det daglige, men samtidig med mulighed for at lukke af, når der er gæster i spisestuen, og børn der ser fjernsyn i tv-stuen, kan en skydedør være en god løsning. På den måde kan døren nemt skydes i, så børnene kan skrue op for tv’et uden at forstyrre snakken blandt de voksne i spisestuen.

Andre fordele ved skydedøre er:

  • En skydedør giver mere gulvplads i små rum og boliger
  • En skydedør smækker ikke i, hvis der er gennemtræk
  • En skydedør er en flot og elegant alternativ til en almindelig dør

Tips til montering af skydedøre

Det er meget vigtigt, at en skydedør bliver monteret efter vores guide, så du opnår det bedste resultat. En hurtig og forkert montering kan medføre, at efterjusteringen af døren bliver sværere, og i værste fald at dørbladet bliver skæv. Der er også forskel på, hvordan en indbygget- og udenpåliggende skydedør skal samles og monteres. For at lette processen, har vi udarbejdet tre punkter, som er vigtige at overveje inden monteringen:

  1. Montagebøsninger kan bruges ved montering af karmen. Ved anvendelse af stilleskruer kan karmen spændes, før den endeligt skrues fast.
  2. Karmen skal være i lod i alle formater, og vi anbefaler, at du gør brug af et vaterpas.
  3. Før karmen skrues helt fast, bør der foretages en krydsmåling, så målene er nøjagtig ens.