Vinduer standardmål

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken type vinduer skal jeg vælge?

Vinduer har vigtige funktioner i hjemmet. De skal sørge for godt lysindfald, frisk luft og godt indeklima. Derudover skal de også være tætte, så du kan holde på varmen, uden at det trækker fra dem. Vinduer udgør en stor del af facaden på et hus, og derfor er det også vigtigt, at de passer til husets form og stil. Det kan være svært at vælge mellem det store udvalg af vinduer, men ofte siger man, at de oprindelige vinduer fra husets opførsel, ofte er et arkitektonisk valg. Derfor er det i mange tilfælde også dem, der passer bedst til huset. Er dit hus renoveret over flere omgange, kan det derfor være en fordel at finde de oprindelige tegninger af huset frem til inspiration.

Hvis du vælger nye vinduer, der er større end de vinduer, som huset oprindeligt er lavet til, kan det give problemer med indeklimaet. Ligeledes er der også regler opstillet af bygningsreglementet, der altid bør overholdes, når du skal have nye vinduer. Eksempelvis må solindfald fra vinduer ikke føre til overophedning i rummet eller give gener ved direkte solkontakt. Har du brug for hjælp til at vælge vinduer, kan du med fordel kontakte en arkitekt, ingeniør, byggesagkyndig eller håndværker, for at få hjælp til at tegne hvordan forskellige vinduer ser ud og fungerer til dit hus. Det kan være godt, hvis du vil ændre på proportioner, farver eller valg af materialer, i forhold til de originale vinduer.

Bestil vinduer efter mål hos Silvan

Vil du gerne have nogle vinduer, som er designet helt efter målene i dit hjem? Så kan du hos Silvan købe vinduer efter mål. Det er smart at købe vinduer efter mål, da du så får vinduerne, lige som du ønsker dem. Hvis du har skæve vinkler og et specielt designet hjem, er det en endnu bedre idé at få vinduer efter mål. Vinduerne er danskproducerede, og du kan i en guide på siden se eksempler på, hvilke vinduer du kan bestille. Her kan du også læse mere om, hvordan du kan få et uforpligtende tilbud på vinduer og døre.

Ovenlysvinduer skaber luft og lys i rum med skråtag

Hvis du har et skråtag, kan det være svært at finde et vindue, som passer. Ikke desto mindre er det meget vigtigt med vinduer til skråtage, da der er brug for lys og luft i alle husets rum. Løsningen er her et ovenlysvindue. Et ovenlysvindue giver et rigtigt godt lysindfald i rum med skrålofter og får rummet til at synes større. Du undgår dermed mørke rum, der ikke virker så indbydende og hyggelige. Samtidig giver det mulighed for, at der kan luftes ud i rummet, som skaber et godt og sundt indeklima. Silvan har et stort udvalg af ovenlysvinduer i mange størrelser og varianter, så du kan finde et vindue, der passer til dit rum.

Et ovenlysvindue kaldes også et vippevindue. Det skyldes, at vinduet åbnes og lukkes ved, at det vippes. Vinduerne kan åbnes på forskellige måder – enten er vinduet monteret i midten eller i toppen af rammen. Nogle af vinduerne kan endda også åbnes trådløst via en stikkontakt, hvilket især er en fordel, hvis vinduet er monteret højt oppe. Nogle af vinduerne har også en regnsensor, så et åbent vindue automatisk lukker, hvis det begynder at regne. Mange af vinduerne har 3-lags lavenergiruder. Det betyder, at de isolerer rigtig godt, hvilket er godt for indeklimaet og dine varmeudgifter. Under nogle af produkterne kan du tilpasse størrelsen, så det passer højde- og breddemæssigt til dine behov.

Sådan vedligeholder du vinduer

I Danmark er vinduer hovedsageligt blevet produceret i fyrretræ. I perioden fra 1930 til 1950 brugte man ofte jern til at lave vinduer. I dag findes der dog mange forskellige træsorter til vinduer. Eksempelvis har man i løbet af de seneste 50 år brugt alt fra mahogni og teaktræ til egetræ og lærketræ. Man bruger også i mange tilfælde aluminium og plastik til vinduer. Ofte kombineres forskellige materialer, for at få den mest optimale holdbarhed og minimere vedligeholdelse af vinduet. Mange nye vinduer er eksempelvis lavet af aluminium udvendigt og træ indvendigt, for at give de bedste forudsætninger for et funktionelt og æstetisk flot vindue.

Du kan dog ikke komme helt uden om at vedligeholde dine vinduer. Først og fremmest bør du årligt tjekke dem alle og sikre at de lukker og åbner korrekt. Desuden kan det være en god ide løbende at rengøre dem for skidt og smøre hængsler når de trænger. Du bør også altid tjekke, om dit vindue er udsat for svamp eller råd, hvis det er lavet af træ og at alle fuger er intakte. Hvis du kan stikke en spids syl eller lignende mere end 3 mm ned i træet, kan det være tegn på at vinduet er skadet af svamp eller råd. Nye vinduer af træ kan vente med at blive malet til der er gået 6-8 år. Herefter bør du male vinduer af træ hvert 4 år. Præcist hvor ofte vinduer skal males afhænger også af, hvor de er placeret, og om de er udsat for meget vind og vejr.