Arbejdslamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Arbejdslamper og -belysning til ethvert gør-det-selv-projekt

De fleste opgaver bliver bare lettere, når belysningen er i orden. I Silvan har vi arbejdslamper til enhver opgave – både udendørs og indendørs. En god arbejdslampe er helt uundværlig, hvis du f.eks. skal til at male dit hjem. Det tager ofte tid, og det kan let ske, at det går ud på de sene timer om aftenen – og så bliver der brug for lys. Også andre gør-det-selv-projekter indendørs kræver god belysning. Måske skal du have monteret et køkken, sætte skabe op i badeværelset eller have samlet en ordentlig omgang møbler. Et godt lys hjælper.

Det sker også, at projekterne flytter sig udenfor. Her kan det også hurtigt blive nødvendigt med god arbejdsbelysning. Mange af vores arbejdslamper har en IP-klassificering høj nok, så du kan bruge dem udendørs. Her kan der også være tale om malerarbejde, måske på facaden. Eller et byggeprojekt – det kan være, at du skal have dig en skøn terrasse, eller børnene skal have et nyt legehus. Mulighederne er mange, og de fleste opgaver bliver løst bedst, hvis du kan se, hvad du laver. Du finder forskellige typer arbejdslamper, nogle til strøm, nogle til batteri, nogle på stativ og nogle til fastmontering. Ja, der er rig mulighed for at finde netop den arbejdslampe, der passer til dit kommende projekt.

Hvilken type skal du vælge?

Som nævnt ovenfor, finder du i Silvan et bredt udvalg af arbejdslamper i forskellige typer. Og det kan måske være lidt svært at vurdere hvilken, der er bedst til din opgave. Bare rolig, det er der råd for. Herunder stiller vi dig nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du vælger den rette arbejdslampe. Så skulle du gerne være klædt lidt bedre på til at tage det rigtige valg, første gang.

Hvad skal din arbejdslampe bruges til?

Alt afhængigt af opgaven, bør du overveje, hvilken type af arbejdslampe, du har brug for. Skal den blot stå på gulvet og være let flytbar, eller har du behov for, at den er monteret på et stativ? På mange modeller kan du vippe lyset, så det kan lyse både opad og nedad. Det kan dog ind imellem være praktisk, at lyset kommer mere oppefra eller helt lige på – her er en arbejdslampe på stativ en rigtig god løsning. Skal du have lampen med dig omkring, ind på steder, der er svært tilgængelige, er en arbejdslampe på batteri måske at foretrække. Derfor er det en god idé lige at vurdere opgaven og området, inden du vælger din belysning.

Hvor skal du bruge den – ude eller inde?

Hvis du blot skal bruge din arbejdslampe indendørs, kan du vælge stort set hvilken som helst, du ønsker. Her behøver du ikke være opmærksom på sådan noget som IP-klassificering. Du skal blot sikre dig, at den giver nok lys. Skal du derimod også kunne bruge den udenfor, er det vigtigt, at den er beregnet til det. En arbejdslampe til udendørs brug skal som minimum have IP44, men gerne IP65, som en stor del af vores modeller har. IP-klassificeringen fortæller noget om, hvor støv- og vandtæt lampen er – og det med vand og fugt er naturligvis vigtigt, når du vil bruge den udendørs.

Har du brug for en arbejdslampe til batteri eller strøm?

Til de fleste opgaver i hjemmet, er det ikke noget problem at have en arbejdslampe med ledning. Men skal du nu f.eks. kravle rundt i loftsrummet, fikse noget på skuret i hjørnet af haven, eller vil du bare gerne have friheden ved ikke at have en ledning – så skal du måske overveje en arbejdslampe med batteri. På den måde slipper du for ledninger, der kan være i vejen og være svære at tilslutte. Du kan både få batteridrevne arbejdslamper med løst og fast genopladeligt batteri. Dem med løst batteri kommer f.eks. fra Makita og Einhell, hvor du kan bruge batterier fra dit elværktøj i arbejdslampen – dét er smart.

Hvorfor vælge LED-arbejdslamper?

Langt de fleste af de arbejdslamper du finder i Silvan er med indbyggede LED-pærer. Og det er der flere gode grunde til. En af de væsentligste grunde er den høje effektivitet med et lavt strømforbrug. Tidligere var de fleste arbejdslamper med halogenpærer, der giver et rigtig godt lys, men som bruger utrolig meget strøm og bliver meget varme. Det slipper du helt for med LED-arbejdslamper. De bruger meget lidt strøm og bliver ikke varme. Pærerne er som oftest indbyggede, hvilket betyder, at du ikke kan skifte dem. Men det er for de fleste heller aldrig nødvendigt. LED-pærerne har nemlig en meget lang levetid. Og de holder ofte længere, end du har behov for lampen.

Arbejdsbelysning med sensor – praktisk og effektivt

Nogle steder kan det være praktisk, at lyset tænder af sig selv. Det kunne f.eks. være i skuret, ved garagen eller lignende, hvor du kan have brug for godt lys uden selv at skulle tænde det. I vores sortiment finder du også projektører med sensor, som kan monteres både ude og inde. Du kan bruge dem som arbejdsbelysning eller som generel belysning, når du kommer hjem en mørk aften eller lignende. Ud over at give dig praktisk lys, når du selv kommer forbi lampen, kan en projektør med sensor også være med til at skabe tryghed på dine udeområder. En oplyst grund er nemlig mindre attraktiv for ubudne gæster, som mange gange vil gå videre, hvis lyset pludselig tænder.