Lommelygter

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lommelygter til mange situationer

Lommelygter kan bruges til mange forskellige formål. De giver både tryghed, hvis en sikring pludselig går en mørk aften og lyset forsvinder, ligesom de også er uundværlige i eksempelvis bilen, campingvognen, teltet eller på lystbåden. Der findes mange forskellige lommelygter at vælge imellem, og derfor kan det være svært at vælge. Hvilke lommelygter der passer til dig, kommer nemlig helt an på dine behov. Eksempelvis er brændetid, lumen og design blot nogle af de ting du kan overveje, når du skal have en ny lommelygte. Hvis du ofte bruger lommelygten udendørs, på teltture eller på lystbåden, kan det være en god ide, hvis lommelygten kan tåle en smule vand. Generelt er det godt med solide lommelygter udendørs, hvor du indendørs lettere kan bruge en mindre solid lygte.

Udover at være yderst funktionelle, er lommelygter også sjove at have i huset. Eksempelvis kan børnene lege udendørs med lommelygter, ligesom de kan give lys og tryghed hvis de sover udendørs i telt med vennerne. Lommelygter er også gode, når du går tur med hunden en mørk aften, og den har brug for at løbe frit omkring. Mange bruger også lommelygter til sport. Eksempelvis kan det være praktisk at løbe med en lommelygte eller pandelygte, når det er mørkt. Pandelygter kan også være gode til teltturen eller mindre arbejdsopgaver udendørs, da du kan få lys og samtidig have hænderne fri. Det kan også være praktisk med en lille lommelygte i nøglebundtet. På den måde både du altid har en lille lygte på dig, og kan let finde nøglehullet i mørket, når du skal ind af døren.

Tip til valg af lommelygter

Alt afhængigt af hvad du skal bruge en lommelygte til, kan det være en god ide at tænke over lysstyrken. Måske du blot har brug for lidt lys til at læse i teltet, uden at forstyrre andre. Det kan også være, at den skal bruges som reserve, hvis sikringen går inde i huset. Skal du bruge lommelygter udendørs, kan det være en fordel med et kraftigt og bredt lys fra lommelygten. Styrken på en lommelygte måles altid i lumen. Jo større lumen, jo kraftigere lys. Lommelygter med under eller 0-10 lumen, kan med fordel bruges til nattelæsning i teltet eller til lommelygten i nøglebundtet. 10-30 lumen svarer som regel til en gammeldags glødepærer og 30-100 lumen er en kraftig lommelygte, der blandt andet er god til udendørs brug.

De fleste lommelygter har LED-pærer. Det lyser op til frem gange klarer end en almindelig pærer og giver en god batteritid. Det er desuden en god ide at tænke over brændetid og levetid på pæren, hvis du eksempelvis skal på telttur eller vandretur. Leder du efter lommelygter til udendørs brug, bør du vælge en lommelygte, der tåler vand. Denne type lommelygter er særligt velegnede, hvis du mangler en lygte til camping, løbeture udendørs, vandreture eller sejlturen. Det kan også være godt at have en strop på lygten, så den er nem at bære. Det gør det også muligt at hænge lommelygten op. Alle vores lommelygter har desuden et solidt og robust kabinet, der forhindrer stød.