Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find alt til dine elinstallationer hos Silvan

Når du skal have styr på alle dine elinstallationer, er det nødvendigt med det rette udstyr og tilbehør. Heldigvis kan du hos Silvan finde alt det udstyr, som du har brug for til dine elinstallationer. Det er bl.a. kabler, ledninger, sikringer, stikkontakter, stikdåser, forlængerledninger, kabelskjulere og meget andet, som du kan læse mere om herunder. Det er vigtigt, at du finder det rigtige udstyr til elinstallationerne, og derfor er det en god idé at sætte dig ind de forskellige produkttyper. Der kan nemlig være stor forskel på tilbehør til elinstallationer, så sørg for at finde det rette produkt fra starten.

Før du begynder at arbejde med elinstallationer, er det meget vigtigt at være opmærksom på sikkerheden. Tjek, at der er slukket for strømmen, så du ikke risikerer at få stød. Desuden skal du også være opmærksom på, hvilke former for arbejde du må lave som forbruger uden autorisation. Du må aldrig lave nye elinstallationer – det skal en autoriseret elinstallatør udføre. Dog må du gerne udskifte stikkontakter og afbrydere i eksisterende elinstallationer. Derudover må du også gerne montere lamper i eksisterende udtag. På sik.dk kan du læse mere om, hvad du må og ikke må lave af elarbejde som forbruger.

Hvilke ledninger og kabler skal du vælge?

Kabler og ledninger er nødvendige, for at elinstallationerne i det hele taget kan virke. Skal du forbinde en ny lampe eller andet til el, er det nødvendigt med en ledning eller kabel. Vi forhandler et stort udvalg af både kabler og ledninger. Du kan f.eks. finde installationskabler, adapterkabler, gummikabler og campingkabler til elinstallationer samt netværkskabler, HDMI-kabler og varmekabler til andre opgaver. Vi har også helt almindelige ledninger og stofledninger til indendørs brug, såsom ledninger med indbygget stikprop og afbryder til bord- eller væglamper. Se i vores udvalg af ledninger og kabler og find det produkt, som du har behov for.

Gem ledninger og kabler væk med kabelskjulere og ledningsskjulere

Ledninger og kabler kan hurtigt komme til at fylde meget i hjemmet, hvis de ligger frit. Samtidig er løse ledninger ikke så pæne rent indretningsmæssigt, så det kan være en fordel at skjule dem. Til dette formål kan du bruge kabelskjulere og ledningsskjulere, der gør, at kablerne og ledningerne bliver dækket til. Vi forhandler også kabelbroer, så du kan beskytte kabler, rør og ledninger udendørs, så de ikke står frit. Det gør det nemmere at gå over fritliggende kabler, og kablerne bliver ikke slidt at blive trådt på. Sikkerhedsmæssigt er det også bedre, da kabelbroer mindsker risikoen for, at folk kan snuble i kablerne.

Forlængerledninger og kabeltromler giver dig mere fleksibilitet

Det er ikke altid, at en ledning er lang nok til der, hvor du skal bruge den. I så fald er det nødvendigt med en forlængerledning eller en kabeltromle. Med en forlængerledning kan du få en meget længere rækkevidde på din ledning, hvilket giver dig en større fleksibilitet. Det er ikke altid, at ledningen er så lang på det elektriske apparat, så her kan en forlængerledning være en stor hjælp. Vi har forlængerledninger til både udendørs og indendørs brug, og de findes enten med eller uden jord. Du kan også finde forlængerled i vores sortiment.

Kabeltromler har mange fordele i forhold til almindelige forlængerledninger. Skal du forbinde mange enheder til strøm, er en kabeltromle typisk det bedste valg. Især i forbindelse med en koncert eller gør-det-selv-projekter er en kabeltromle god at have, da du kan forbinde forskelligt musikudstyr eller elværktøj til den samtidigt. Desuden slipper du for at have en masse rod med ledninger, da du kan trække kablet sammen i tromlen, så det ikke fylder så meget. Kabeltromler kan nemt transporteres rundt. De kan have en ledningslængde på op til 40 meter, og de findes med stik med eller uden jord.

Sådan finder du de rette stikkontakter og afbrydere

Det siger sig selv, at der skal være en stikkontakt, for at du kan tilkoble et elektrisk apparat til strøm. Har du eksisterende elinstallationer, hvor du gerne vil udskifte en kontakt eller afbryder, kan du se i vores udvalg af stikkontakter. Vi har stikkontakter med og uden jord. I vores udvalg har vi også lampestikudtag, så du kan forbinde en lampe til et loft. Du kan finde stikkontakter med flere stik, så du kan tilkoble mange ledninger. I dag findes der også stikkontakter med USB-udgange, så du f.eks. kan oplade mobilen direkte i stikkontakten med et USB-kabel.

Husk også stik og stikdåser

Stik og stikdåser kan forbedre brugen af stikkontakter. Særligt stikdåser er gode at have derhjemme, hvis du skal tilkoble flere enheder til en stikkontakt. Nogle stikdåser har op til otte stikudtag, men du kan også finde nogle med kun et par udtag. Der er stikdåser med indbyggede USB-stik til opladning af mobil eller andet med USB-kabel. En anden mulighed er en Smart Plug til stikkontakten, hvor du kan måle strømforbruget i stikkontakten og styre den med stemme- eller appkontrol. Vi har også rejseadaptere, hvis du skal rejse til et land, der har andre strømstik end i Danmark.

Hvordan vælger du de rigtige sikringer og eltavler?

For at du kan sikre dig, at elsystemet virker i din bolig, skal du have sikringer og eltavler. Du har måske tidligere oplevet, at der har været overbelastning eller fejlstrøm, så en sikring er gået, hvorefter der ikke er strøm i hele dit hjem eller dele af det, før du skifter sikringen. Derfor er det altid godt at have nogle ekstra sikringer derhjemme, i tilfælde af at en sikring skulle ryge. Sikringer findes i typer som automatsikringer, finsikringer og smeltesikringer, så du skal altid undersøge, hvilken type af sikringer du har derhjemme, så du ikke køber den forkerte – du kan eventuelt tage et billede af sikringen, så du nemmere kan finde den rigtige variant.

Ud over sikringer har vi også eltavler. Eltavler findes – ligesom sikringer – i adskillige typer, så du skal finde den rette til dine behov. Der er gruppetavler, som er den typiske eltavle til en bolig. Der er også byggestrømstavler til byggepladser, som skal have en midlertidig eltavle udendørs. Du finder desuden reservedele og tilbehør til eltavler, hvis de skal repareres eller udvides. Se i vores udvalg og find den eltavle eller tilbehør til eltavler, som du skal bruge. Vær opmærksom på, at en eltavle altid skal installeres og opsættes af en autoriseret elinstallatør – det er dermed ikke et gør-det-selv-projekt.