Indmuringsdåser & underlag

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skal du vælge en indmuringsdåse, loftdåse eller forfradåse?

Er du på udkig efter indmuringsdåser og underlag til el? Så har vi et stort udvalg til både hårde materialer som mursten eller beton, lettere materialer som gips eller træ og til udvendig montering. Selvom elinstallationer skal udføres af autoriserede elinstallatører, så må du som privatperson gerne købe materialerne til elinstallationerne. Dog skal alle elinstallationerne udføres af autoriserede elinstallatører, for at der er helt styr på sikkerheden. Rent forsikringsmæssigt er det også et krav, at arbejdet udføres af en elinstallatør. Men du kan med fordel alligevel orientere dig på vores side for at få et overblik over, hvilke materialer du skal bruge for at få styr på el i hjemmet.

Du kan finde mange forskellige typer dåser og underlag til el hos Silvan. Du finder bl.a. indmuringsdåser, som du kan bruge til elinstallationer i hårdere materialer som mursten eller beton. Skal du i stedet brug elinstallationer i lettere materiale som gips ellers træ, er det en forfradåse, som du skal have fat i. Hvis du skal have den flotte, nye loftslampe op, er det en loftsdåse, som du skal bruge til elinstallationen. I det hele har vi alt, hvad du har brug for i dåser og underlag til el, som du kan finde samlet på denne side.

Hvornår skal du bruge en indmuringsdåse?

Hvis du har en væg derhjemme af mursten eller beton, som skal have installeret en dåse til stikkontakter, så skal du have fat i en indmuringsdåse. En indmuringsdåse er lavet i hårdplast, som sørger for, at den kan holde længe. Der findes to typer af indmuringsdåser; den almindelige grønne model og Air indmuringsdåse. Den sidste nævnte model er en nyere og tættere dåse, hvorfor denne model er mere fremtidssikret mod tæthedskravet ift. bygningsreglementet. Du kan således fremtidssikre din bolig ved at anvende denne type indmuringsdåse. Men du skal altid rådføre dig/have en elektriker til at udføre arbejdet for at sikre dig at sikkerheden er i orden.

Du kan få indmuringsdåser i mange forskellige typer og størrelser hos Silvan. Du finder f.eks. indmuringsdåser, som passer til en enkelt afbryder eller stikkontakt. Hvis du i stedet skal bruge en større indmuringsdåse, hvor der både er plads til en afbryder og en stikkontakt, så kan du også få det hos os. Vores udvalg af indmuringsdåser har både 1, 1,5 og 2 moduler, så du kan få plads til flere stik og en kombination af stik og afbrydere. Der er mange forskellige muligheder i stik og afbrydere, som passer ind i indmuringsdåserne.

Hvornår skal du bruge en forfradåse?

Har du en gips- eller trævæg derhjemme, som du skal have monteret en stikdåse eller afbryder i? Så skal du have fat i en forfradåse. Navnet stammer ganske enkelt fra, at den skal monteres forfra i væggen. Det kan være, at du har haft eller skal til at ombygge derhjemme, hvor du har fået sat en ny gipsvæg op, og du derfor har brug for en elinstallation. Herunder skal kabler eller elektrikerrør trækkes bag gipsvæggen, hvor de skal føres ind i/samles i forfradåsen. Du kan bruge forfradåser, når der trækkes strøm til stikkontakter og afbrydere.

Du kan få forfradåser i mange forskellige størrelser. Der er både forfradåser med 1, 1,5 eller 2 moduler. Har du kun brug for et enkelt stik eller afbryder, er det fint med et enkelt modul. Skal du i stedet bruge op til flere stik og afbrydere i elinstallationen, så er det nødvendigt med 1,5 eller 2 moduler i forfradåsen. Så kan du både få opladt telefonen og have lyset tændt samtidigt. Eller dine børn kan blive fri for at kæmpe om stikkontakten til mobilopladeren, hvis du får monteret flere stik i forfradåsen.

Hvornår skal du bruge en loftdåse?

Har du en loftslampe, som du skal have monteret? Så skal du have fat i en loftdåse. Der skal nemlig en helt særlig dåse til, når du skal have monteret en loftlampe. En loftdåse skal monteres i spær eller forskallingen, som skal udføres af en autoriseret elinstallatør. Herunder er det vigtigt, at selve underkanten af dåsen flugter med underkanten af loftbeklædningen. På den måde sikrer du et glat loft, hvor du ikke kan se, hvor selve loftdåsen er monteret. Når kablerne er trukket ind i dåsen, er du klar til at ophænge din lampe. Du kan bruge de fleste loftdåser i pladelofter af gips eller trælofter.

Er du på udkig efter en ny loftlampe eller en ny pendel? Så finder du et bredt udvalg i vores sortiment. Vi har mange forskellige typer og brands, som er udført i lækkert design og kvalitet. Du kan både få loftlamper, som er monteret fast i loftet. Er du mere til en pendel, som hænger ned fra loftet, så kan du heldigvis også finde det. Du finder med andre ord lækre lamper til loftet, som kan lyse rummet behageligt op og give liv i hele rummet.

Underlag til el og underlag til stikkontakt

Skal du have monteret et stik eller en afbryder uden på væggen, skal du have fat i et underlag til stikkontakt. Et underlag er nemlig lavet til udvendig montering. Det kan være, at du ikke vil skære væggen ud eller ikke er i gang med et byggeprojekt, hvorfor det er oplagt at skære et hul i væggen. Et underlag kan du få i mange størrelser, som både passer til afbrydere og stik. Underlag til stikkontakt kan du købe i 1, 1,5 modul, 2 modul og 2,5 modul. Er du på udkig efter et panelunderlag, som du skal montere ved gulvet, kan du også finde det i vores sortiment.

Vores underlag til stikkontakter er i et elegant og flot design, som passer ind i de fleste hjem. De vil passe diskret ind i rummet, da de danner en glidende overgang til væggene. De er lavet i hårdt og slidstærkt materiale, så de kan holde i mange år. Så hvis du skal have en stikkontakt eller afbryder op, uden at der skal komme huller i dine vægge, er underlag til stikkontakter det rette valg. Husk dog, at også underlag til stikkontakter altid skal opsættes af en autoriseret elinstallatør for at sikre, at der er styr på sikkerheden.