Kabeltromler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af kabeltromler til ethvert behov

I de fleste husholdninger er en kabeltromle nærmest uundværlig. Og i Silvan finder du et bredt udvalg af kabeltromler til flere forskellige behov. Du finder både små, lukkede kabeltromler med 10 meter kabel og også de helt store med op til 40 meter kabel. Derudover kan du vælge mellem modeller til udendørs og indendørs brug. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken du vælger, hvis den skal kunne bruges udenfor. De fås i flere prisklasser afhængigt af de egenskaber, de har. Se hele udvalget her på siden, og find lige den kabeltromle, der passer til dit behov.

Hvorfor skal du vælge en tromle til dine kabler?

Der er flere måder at holde styr på lange forlængerledninger. Men en kabeltromle er bare en af de smartere måder. Den giver dig en helt anden mobilitet, hvis du skal have trukket strøm med i haven, skuret eller på loftet. Du slipper for et stort ledningsrod, med meterlange forlængerledninger, der hurtigt slår knuder og vikler sig ind i alt, der ligger omkring. På kabeltromlen har ledningen sin faste plads på spolen. Mange af vores modeller er udstyret med et håndtag og et lille greb, så du let og hurtigt kan rulle kablet tilbage på tromlen, når du er færdig med at bruge det.

En kabeltromle sparer dig også plads i forhold til opbevaring. Løse kabler og ledninger har det med at fylde mere, end man lige regner med. Det er endnu en af kabeltromlens fordele. Her har kablet én fast plads, og der er altid styr på det, så længe det er rullet op på spolen. Det er også med til at forlænge levetiden på ledningen, at den bliver opbevaret rigtigt. Den bliver nemlig ikke udsat for de samme knæk og lignende, når den blot sidder på spolen. Der er altså flere gode grunde til at vælge en kabeltromle, når du har brug for en forlængerledning både inden og uden for hjemmet.

Hvilken model skal du vælge?

Selvom de fleste kabeltromler kan nogenlunde det samme, er der alligevel lidt forskel på dem. Der er både forskel på længden af kablet, om den er åben eller lukket, er med jord eller uden, og om den er egnet til udendørs brug eller ej. Der er derfor nogle enkelte overvejelser, du kan gøre dig, inden du vælger din nye kabeltromle:

  • Skal du bruge den indendørs, udendørs eller begge steder?
  • Har du brug for, at den har jord-tilslutning?
  • Hvor langt et kabel har du brug for?

Når du kan svare på de tre spørgsmål, er du godt klædt på til at finde en kabeltromle, der passer til dit behov.

Kabeltromler med jord til udendørs brug

Hvis du har brug for en udendørs kabeltromle, skal den have nogle særlige specifikationer. En meget vigtig ting er IP-klassificeringen. Den skal gerne ligge på minimum IP44, hvor den kan tåle fugt og vandstænk. Det er rigtig vigtigt, hvis du f.eks. har brug for at have den stående ude permanent eller hen over natten, hvor duggen falder. Bruger du en i fugtigt vejr, som ikke er egnet til det, risikerer du, at der går overgang i forbindelsen og i værste tilfælde kan det betyde brand. Derfor er det også en god idé at vælge en til udendørs brug, selv hvis den bare skal stå i et skur, men hvor der kan komme fugt.

Som en ekstra sikring har de udendørs kabeltromler også jord. Det er med til at sikre, at risikoen for stød og overgang er endnu mindre. Ofte er der også brug for større og stærkere maskineri udendørs, som ofte har brug for tilslutning til jord. Hvis du blot skal bruge din kabeltromle udendørs på en lun og tør sommerdag, når hækken skal klippes, så kan du også fint bruge en almindelig kabeltromle med IP20. Her er det bare vigtigt, at du husker at få den med ind igen, når du er færdig med at bruge den. Husk også altid at være opmærksom på kablet – om du bruger tromlen inde eller ude.