Kabler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Kabler til ethvert formål

Hos Silvan har vi kabler til ethvert formål. Hvad enten du mangler et kabel til strømforsyning, netværk, lyd eller TV, så finder du det i vores sortiment. Vores kabler er udført i høj kvalitet og kan fås i mange længder og farver, så de passer til lige akkurat dine behov og ønsker. Mangler du f.eks. et installationskabel, så der kan komme lys i lampen eller blive ført strøm rundt til resten af huset? Eller mangler du et HDMI-kabel, så du kan forbinde din computer til projektoren eller computeren? I så fald kan du finde disse kabler hos os, ligesom du kan finde adskillige andre kabler til en masse forskellige formål.

Selvom vores digitale enheder bliver mere og mere trådløse, så spiller kabler stadig en stor rolle for vores elektronik. Der skal stadig netværkskabler til, når den trådløse router skal forbindes til netværket, og mange projektorer skal stadig forbindes med HDMI-kabel til computeren. Derfor har vi valgt at have et bredt udvalg af kabler, som kan opfylde alle de behov. Elektronik er helt centralt for, at vores hverdag kan fungere. Her er kabler selve fundamentet for, at det kan lade sig gøre at få lys i hjemmet, varme i ovnen og serier på TV’et.

Forbind din computer til TV’et med et HDMI-kabel

Et HDMI-kabel bruges til at forbinde enheder til især TV’et og projektoren. Mens et HDMI-kabel tidligere ofte blev brugt til at forbinde en DVD-afspiller til TV’et. Det ses dog sjældnere og sjældnere, i kraft med at streaming har overtaget mere og mere. Dog har HDMI-kabler stadig en vigtig funktion, da mange enheder stadig skal forbindes til TV’et med et HDMI-kabel. Enheder som sikrer trådløs overførsel af film og serier til TV’et fra telefonen eller computeren. Derfor er det bestemt stadig vigtigt at have et HDMI-kabel, da f.eks. mange projektorer stadig bruger HDMI.

HDMI-kabler kan fås i mange forskellige længder. Typisk vil længden af et HDMI-kabel være ml. 1-5 m. Har du derfor behov for et længere kabel, skal du nok op og have et kabel på 5 m. Et kabel på 1 m. er derimod fint, hvis du bare skal forbinde en enhed til TV’et tæt på. Desuden vil et HDMI-kabel have to typer forbindelser med de lidt sjove betegnelser ’han’ og ’hun’. ’Han’ henviser her til HDMI-kablet, som puttes ind i HDMI-indgangen, mens ’hun’ er selve HDMI-indgangen. Det er ikke altid, at disse betegnelser bruges, men hvis de gør, skal du altså have fat i et ’han’-kabel, hvis du leder efter et kabel, som skal forbinde to HDMI-enheder.

Få strøm med et installationskabel

Et installationskabel er selve fundamentet for, at elektronikken i hjemmet kan fungere. Installationskablerne sørger nemlig for, at der bliver ført strøm fra elnettet til dine forbrugsgenstande i hjemmet. Det kan være strøm til dine lyskilder, TV’et, computeren, køleskabet m.m. Installationskabler kommer i mange forskellige typer, alt efter hvad de skal bruges til. Hvis du ikke deler din elinstallation ud i faser, kan du tage udgangspunkt i: Til 230 volt lysinstallationer og stikkontakter kan du bruge enten 3G1,5mm2, 230V, 13A eller 5G1,5mm2, 230/400V, 13A. Til 400 volt installationer til kraft kan du som udgangspunkt bruge 5G2,5mm2, 230/400V, 16A. Det er derudover kun autoriserede elinstallatør, som må trække og installere installationskablerne.

Der er mange tekniske forskelle på installationskabler, som er vigtige at kende til, hvis du vil vide, om et installationskabel egner sig til indendørs- eller udendørs brug. Et kendetegn for installationskabler er bl.a., om de har jordleder eller ej. Kort fortalt minimerer en jordleder risikoen for, at du får stød. Et andet kendetegn er, om et kabel er halogenfrit eller ej. Hvis det er halogenfrit, er der langt bedre beskyttelse af installationskablet, hvis der er brand. Husk dog altid, at det er et krav, at en autoriseret elinstallatør skal ordne elinstallationer i hjemmet for at sikre sikkerheden bedst muligt.

Sådan kommer du på nettet med et netværkskabel

Et netværkskabel sørger for, at du kan komme på nettet og streame dine yndlingsserier, gå på de sociale medier, og hvad du nu ellers bruger nettet til. Det er næppe en overraskelse for de fleste, at nettet i dag er helt centralt for vores hverdag – både socialt og professionelt. Mere og mere af vores arbejde foregår hjemmefra, ligesom vores sociale liv i højere og højere grad foregår online. Derfor skal nettet selvfølgelig være stabilt og hurtigt derhjemme, så computerspillet ikke hacker for teenagesønnen, og mailen pludseligt ikke kan læses. Med et netværkskabel i høj kvalitet kan du skabe et udgangspunkt for et godt netværk i hjemmet og på arbejdspladsen.

Et andet navn for et netværkskabel er LAN-kabel. Et netværkskabel kan både forbindes direkte til computeren eller til en trådløs router, som skaber et trådløst netværk. Netværkskabler fås i mange forskellige længder, hvor dit behov afgør, hvor langt et kabel du har brug for. Hvis du f.eks. har behov for at forbinde netværkskablet direkte til computer, er der ofte brug for et langt kabel. Skal kablet derimod forbindes til en trådløs router, er der typisk ikke brug for et så langt kabel. Hos Silvan har vi netværkskabler i alle længder i høj kvalitet. Herunder finder du netværkskabler i længderne: 3 m, 5 m, 10 m og 20 m.

Lydkabel: Sådan får du den bedste lyd

Når der skal lyd fra en enhed til en anden, er det nødvendigt med et lydkabel. Lydkabler kommer i flere former, og typen af lydkabel afhænger af, hvad du skal bruge det til. Hvis du skal have lyd i høretelefoner fra en computer eller telefon, har du brug for en type lydkabel. Hvis du i stedet skal overføre lyd fra et anlæg til en forstærker, har du brug for en anden type lydkabel. Typisk vil det kræve et såkaldt 3,5 mm. kabel, hvis der skal overføres lyd til en hørtelefon. Derimod vil det kræve et optisk lydkabel, hvis en CD- eller DVD-afspiller skal forbindes til en forstærker.

Et optisk lydkabel er en helt særlig form for lydkabel. Denne form for kabel overfører digital lyd mellem enheder. I modsætning til et gammeldags analogt lydkabel så overføres lyden via et optisk lydkabel med lys i stedet for strøm. Dette sikrer, at der kommer meget mindre støj i lydoverførslen, og at der sker væsentligt mindre lydtab over længere afstande end med et analogt lydkabel. Med et optisk lydkabel er du derfor sikker på at få en lydoverførsel i høj kvalitet, så du kan få den perfekte lyd i musikanlægget. Silvan forhandler optiske lydkabler i høj kvalitet i forskellige længder: 1-3 meter.

Få styr på dine kabler med kabelclips og kabelstrips

Der findes ikke noget værre end ledninger og kabler, som flyder over det hele i huset. Det giver et rodet indtryk, som kan ødelægge hjemmets indretning. Samtidig kan man snuble over de mange løse kabler, og hvis man har kæledyr, kan de gnave i kablerne. Derfor handler det om, at man skal få styr på diverse kabler, så de kommer i orden og sikrer en flot finish i hjemmet. Silvan har forskelligt tilbehør, som kan hjælpe med at få skabt styr på kablerne.

Et eksempel på tilbehør til at få styr på kablerne er kabelclips. Kabelclips bruges til at sømme ledninger fast i væggen på en lille holder. På denne måde kan ledningerne løbe langs væggen i stedet for at hænge løst over det hele. Det er både flot og praktisk. Har du brug for at holde styr på mange ledninger, er kabelstrips gode at have. Kabelstrips kan du bruge til at binde kabler sammen eller fast på f.eks. et rør. Kabelstrips er derfor enormt smarte, hvis du har brug for at få styr på de mange kabler i stuen, så du kan få overblik over dem.