Ledninger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af flade og runde ledninger til indendørs brug

Vi kommer ikke udenom ledninger i hjemmet, de er overalt. Og indimellem skal de også skiftes. I Silvan finder du et stort udvalg af almindelige, runde og flade ledninger til indendørs brug. Det er den type, som du f.eks. kan bruge til lamper eller til at lave din egen forlængerledning. De fås i mange varianter, både med og uden jord. Du kan også få dem i flere længder, så du selv kan afpasse dem til at passe til dit projekt. I vores sortiment finder du også stofledninger, der giver et elegant og moderne udtryk til dine lamper. Og hvis du skal have udskiftet en ledning på bord- eller sengelampen, finder du også færdige ledninger med afbryder og stikprop – lettere bliver det ikke.

Frisk lampen op med en dekorativ stofledning

Du anser måske ikke ligefrem lampeledninger som det store designstykke. Men det er, hvad du gør det til. Du kan nemlig skabe et helt andet udtryk ved at bruge en stofledning i stedet for den almindelige i hvid eller sort plast. Selvom det måske virker som en lille ændring, at ledningen i stedet er af stof, så kan det faktisk give rigtig meget. I Silvan finder du færdigafklippede stofledninger i sort og hvid, som måler 3 meter. Derudover finder du også en flot, snoet stofledning i sort, som du kan købe på metermål.

Det eneste, du skal være opmærksom på, når du monterer en stofledning fremfor en i plast er, at den fylder en smule mere. Ved nogle lampeophæng kan det derfor blive en smule sværere at montere lampen – det kræver i hvert fald en smule mere fingersnilde. Det gælder hovedsageligt, hvis du bruger en svanehals til ophæng af din lampe. Her skal ledningen nemlig hele vejen igennem, og stofledningen er bare en smule tykkere. Men i langt de fleste tilfælde kan det sagtens lade sig gøre – og ellers findes der mange andre former for lampeophæng, du kan bruge.

Tilslutning – kend farverne

Hvis du har købt en løs ledning, som du selv skal af-isolere og tilslutte, har du brug for at kende farverne på de indvendige kabler. Hvis du er elektriker, eller af en eller anden grund ofte arbejder med ledninger, kender du nok allerede farverne, og hvad de betyder. Men hvis det ikke er noget, du gør særlig ofte, tager vi lige en opfrisker her. Det er nemlig meget vigtigt, at du sætter de rigtige farver i de rigtige stik. Hvis ikke, risikerer du at kortslutte det, du er i gang med at tilslutte.

Hvis du blot tilslutter en lampe, bruger du typisk en 2-ledet ledning. Men i nogle tilfælde kan det være, at du har brug for en 3-ledet med jord. Herunder får du en kort forklaring på de forskellige farver, du finder i dine ledninger:

  • Fase 1, der er markeret som ”L1”, er den brune
  • Nul, der er markeret som ”N”, er den blå
  • Jord, der er markeret ”PE” eller jordsymbolet, er gul og grøn-stribet

Glem ikke samlemuffer og ledningsclips

Hvis du har brug for at samle to eller flere ledninger under dit projekt, kan du få brug for en samlemuffe. De fås i forskellige varianter afhængigt af den type af ledning, du skal have i og hvor mange, du skal have samlet. Når vi har med ledninger at gøre, er der også gode chancer for, at du får brug for ledningsclips. Det er de små plastik-clips med et søm i, som du f.eks. hamrer ind i fodlisten for at trække ledningen rundt i rummet. Også her kan du få forskellige varianter og størrelser, så de passer til netop den type ledning, du skal have fastgjort.