Rammer & dæksler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af Fuga-rammer til stikkontakter

Når du skal udskifte en stikkontakt i hjemmet, eller måske have installeret en ny, får du brug for rammer. Det er det lille stykke plast, der indrammer selve stikkontakten. Den giver den sidste, afsluttende finish omkring kontakten. De fås i forskellige stilarter, så du kan få den type, der passer bedst ind i stilen i din bolig. De fås nemlig både med bløde, runde kanter, skarpe kanter, smalle kanter og brede kanter. Så en ramme til en stikkontakt er ikke blot en ramme, det gælder om at finde den rigtige.

Fuga 63-rammer

En af de helt klassiske modeller er Fuga 63-rammen. Det er en helt enkel plastramme, der stikker lige under en 1 cm ud fra væggen. Den har lige sider med en lille afrunding på selve kanten. Fuga 63-rammen passer ind i stort set enhver boligindretning, med sit enkle og stilrene design. Du kan få den i flere varianter, alt afhængigt af typen at stikkontakt, der skal monteres. Her skelnes rammerne inden for moduler, hvor 1 modul blot er en enkelt afbryder eller stik, som rammen passer til. Skal der være to afbrydere, eller en afbryder og et stik, hedder det et 2-modul. Du kan også få et 2,5-modul, som er et nummer større.

Fuga Softline 63-rammer

I samme serie som Fuga 63-rammen, kan du også få en Fuga Softline 63-ramme. Som navnet angiver, har den lidt blødere former. På denne model er siderne afrundede, så de får et noget blødere look. Det er også en meget klassisk og anvendt ramme til stikkontakter. Designet er stadig enkelt og elegant, og passer ind i de fleste typer hjem. Fuga Softline 63-rammer fås også i forskellige moduler, så du kan tilpasse valget til dit behov.

Blænd-dæksler til afbrydere og lampeudtag

Elinstallationer, såsom afbrydere, stikkontakter og lampeudtag, er som oftest ikke særlig smukke i sig selv. Derfor bliver de dækket af med et blænd-dæksel. Det er den lille plastikdel, der dækker selve den elektriske installation, der sidder i væggen eller loftet. I Silvan finder du både løse blænd-dæksler og blænd-dæksler med ramme. Hvilken du skal vælge afhænger naturligvis af situationen. Skal du have monteret et nyt udtræk, får du brug for både dæksel og ramme. Men skal du blot have udskiftet et gammelt dæksel, kan du nøjes med kun at købe den del.

Man ser oftest blænd-dæksler brugt ved lampeudtag. Men i nogle tilfælde kan du også få brug for at blænde en afbryder af – hvis den f.eks. ikke bliver brugt. Det kan være i tilfælde af, at det samme lys kan tændes to forskellige steder, men du kun har brug for det ene sted. I stedet for helt at fjerne afbryderen, kan du blot dække den af med et dæksel.

Find de rigtige rammer til dine stikkontakter

Selvom det måske er en lille ting, har udseendet af dine stikkontakter alligevel noget at sige for helheden i hjemmet. Det er en af de der famøse små detaljer, der gør hele forskellen. Hvis du bare skal udskifte en enkelt ramme, er valget nok ikke så svært. Så er det bare at finde en, der er magen til de eksisterende. Men hvis du skal have skiftet det hele, eller hvis du måske bygger nyt eller bygger til, så har du jo frit valg. Og da rammer til stikkontakter fås i forskellige designs, bør du naturligvis gøre dig nogle tanker om valget. Hvilken stil ønsker du? Skal det være med bred eller smal kant? Afrundet eller kantet? Der er flere muligheder. Det vigtigste er, at du vælger den løsning, du synes bedst om, og som passer bedst til dit hjem.