Timere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Timere og tænd-og-sluk-ure til både ude og inde

Efterhånden kan vi automatisere rigtig mange ting i hjemmet. Og med en timer eller et tænd-og-sluk-ur kan du også let automatisere dit lys, uden det behøver at være over telefonen. Timere er ideelle til at styre visse former for belysning, såsom udendørs belysning og julebelysning. Du kan også sagtens bruge dem til at kontrollere dit lys indenfor, når du ikke er hjemme. I Silvan finder du timere til udendørs og indendørs brug, der er lette at indstille til netop dine behov. Du kan både spare på strømmen, ved kun at have dine udendørslamper tændt i de tidsrum, du har brug for det. Og du kan samtidigt hjælpe til at sikre dit hus, når du ikke er hjemme, ved at få lyset til at tænde efter dine normale vaner.

Hvad er en timer?

En timer er et mekanisk ur, som du kan indstille til at tænde for f.eks. lamper eller lyskæder på et bestemt tidspunkt på dagen – og også til at slukke igen. De kan fås både som digitale, hvor du indstiller tiden på et display. Og manuelle, hvor du sætter tidsintervaller ved hjælp af små pinde, der trykkes ned for de valgte tidspunkter. De digitale er typisk til indendørs brug, da de er mere sarte over for vandpåvirkning og kulde.

Planlæg din udendørs belysning med timere

Det er skønt med oplyste udearealer, når det er mørkt. Men husker du altid af få tændt din udendørs belysning? Og slukket den igen? Hvis ikke, så bare rolig, det er der råd for. Med en timer, eller et tænd-og-sluk-ur, som det også kaldes, kan du nemlig planlægge, hvornår din udendørs belysning skal, ja, tænde og slukke. Det er både praktisk og nemt. Det giver dig mulighed for at sætte lyset til at tænde ved solnedgang, når du kommer hjem fra arbejde, slukke over natten og så tænde igen, når du skal på arbejde og har brug for lys ved hoveddøren og indkørslen.

I vores sortiment kan du vælge mellem tænd-og-sluk-ure til både indendørs og udendørs brug. Du får derfor også mulighed for at sætte en timer på lamper og lyskæder, som er tilsluttet en udendørs stikkontakt. Derudover kan du også få en udendørs stikkontakt med timer og jordspyd. Den kan du sætte i jorden der, hvor din belysning er, og så trække en udendørs forlængerledning hen til. Og har du tilsluttet belysningen indenfor, kan du vælge mellem et almindelig døgnur, hvor du trykker små pinde ned for at sætte tidspunkterne, og et digitalt døgnur, der kommer med et lille display og knapper til indstilling af tidsintervaller.

Spar på strømmen med et døgnur

Det er ikke kun bekvemt med lys, der tænder efter planen ved hjælp af en timer. Det kan også være med til at spare på strømregningen. Når du indstiller dine lamper til at tænde og slukke på faste tidspunkter, glemmer du aldrig at slukke for lyset. Derudover behøver du ikke have lyset tændt konstant, hvis du f.eks. er væk fra hjemmet i et stykke tid. Så kan det nøjes med at tænde, når det bliver mørkt, så det stadig virker som om, at der er nogen hjemme. Det gavner både din pengepung og miljøet, når lyset ikke er tændt længere end højst nødvendigt.

Afskræk ubudne gæster med et tænd-og-sluk-ur

De fleste af os kender nok til usikkerheden ved at efterlade huset ubeboet, når vi er bortrejst i kortere eller længere tid. Ferier er højtider for ubudne gæster – det gælder især julen. Det er typisk tydeligt at se, om der er nogen hjemme eller ej – med andre ord, om der er fri bane for tyve eller ej. Der er flere måder at skabe tryghed omkring dit hjem, når du ikke er hjemme. Her er et tænd-og-sluk-ur en af måderne. Du kan nemlig let indstille et tænd-og-sluk-ur til at simulere dine normale vaner, når det kommer til belysning.

Hvis der er aktivitet og generel belysning i et hjem, vil det altid virke mindre interessant for en indbrudstyv. Og det er ikke nødvendigvis kun lamperne, du kan sætte til din timer. Du kan sagtens sætte en radio eller lignende til, så der også er lyd i huset, mens du er væk. Det er særligt vigtigt, at dine udearealer er lyst op, når det er mørkt, og du ikke er hjemme. Hvis haven er mørklagt, får tyven nemlig ofte mulighed for at gøre sit arbejde uset. Derudover er det altid en god idé at alliere dig med naboerne, hvis du er væk i længere tid, så de kan se efter dit hjem.