Badeværelseslamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Badeværelseslamper til væg og spejl

Lys er vigtigt. Også i badeværelset. Det bliver mere og mere til et leverum, hvor velvære og stemning er i højsæde, ligesom i resten af hjemmet. Derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtige belysning, der komplementerer dit badeværelse og skaber det lys, som du har brug for. Væglamper og lamper til over spejlet i badeværelset er med til at skabe godt og klart lys. I Silvan finder du flere forskellige badeværelseslamper, der er velegnede til montering over spejlet. De kommer med LED-lyskilde, så de giver et kraftigt lys uden at bruge særlig meget strøm.

Nogle modeller er lavet til at montere på væggen over spejlet, hvor andre er skabt således, at de monteres direkte på spejlet. Med montering direkte på spejlet slipper du for at lave flere huller i væggene – det kan være en fordel, hvis du f.eks. bor til leje og helst ikke vil lave huller i fliserne på væggen. Med væglamper til badeværelset får du ofte lidt flere muligheder. De fås ofte større og kan derfor oplyse et større areal – naturligvis alt afhængigt af typen. Og hvis du har brug for mere generel rumbelysning til dit badeværelse, finder du i vores sortiment også et stort udvalg af loftslamper – nogle med helt op til IP44, der kan bruges i vådrum.

Hvad betyder IP-klassificering?

Du har nok set det flere gange, især hvis du er på udkig efter badeværelseslamper – IP-klassificeringen. Men hvad betyder det faktisk? Og hvorfor er det så vigtigt? IP står for Ingress Protection. Det er en klassificering, der fortæller om lampens evne til at holde både støv og vand ude. Den består af to cifre, f.eks. IP44. Det første firtal fortæller, hvor modstandsdygtig emnet er over for fremmede legemer, altså støv. Det andet firtal fortæller om modstandsdygtigheden overfor vand. Hvilken klassificering din lampe bør have kommer an på, hvor i badeværelset du vil bruge den.

Som oftest møder du IP-klassificeringerne: IP20 og IP44. Men der findes faktisk helt op til syv forskellige: IP20, IP23, IP44, IP54/55, IP66, IP67 og IP68:

 • IP20: Minimumsgodkendelsen for bl.a. lamper. Den sikrer, at du ikke skal kunne få stød ved at få fingeren ind i et eksisterende hul i lampen. Der er ingen anden beskyttelse mod støv eller vand.
 • IP23 Regntæt: Her er der testet med vand fra oven, hvor der efter testen ikke må være vand på nogle af de elektriske komponenter.
 • IP44 Stænktæt: Her er emnet sikret både mod at indføre et meget småt objekt samt mod vandsprøjt fra alle kanter. Den er ikke nødvendigvis helt vandtæt, men den er produceret med et vandledersystem, der sikrer, at vandet ikke når de elektriske dele. Den sørger også for, at vandet render fra igen.
 • IP54/55 Støv- og spuletæt: Det betyder, at støv ikke kan trænge ind i de elektriske komponenter. Derudover kræver klassificeringen, at emnet er modstandsdygtigt over for spuling, dog ikke højtryksspuling.
 • IP66 Støv- og spuletæt: Den højeste tæthedsklasse over for indtrængen af objekter og støv. Emnet skal her være helt tæt, også ved undertryk. Der er også beskyttelse mod havvand og kraftig spuling.
 • IP67 Støv- og vandtæt: Her er der samme tæthed mod indtrængen af støv som ved IP66, dog skal det kunne holde tæt efter 30 min. på 1 m’s dybde.
 • IP68 Kontinuerlig nedsænkning: Her er der tale om lamper, der f.eks. bruges som undervandsbelysning i swimmingpools og lignende.

Regler for lamper i badeværelset

Inden du monterer lamper i badeværelset, er det vigtigt, at du gør dig bekendt med reglerne for installationer i vådrum. Der er nemlig nogle sikkerhedshensyn, der skal overholdes for at lave en både sikker og lovlig installation. Et badeværelse er opdelt i forskellige zoner, der definerer, hvilken IP-klassificering en lampe skal have for at må bruges der. Zonerne er nummererede, og der findes zone 0, zone 1, zone 2 og zone 3. Læs mere herunder om zonerne, og om hvilken IP-klassificering du bør bruge hvor. Så er du sikker på, at du vælger de rigtige lamper og får dem monteret sikkert.

 • Zone 0: Området i selve brusekabinen eller badekarret. Her må du kun installere lamper med IP67, der er vandtætte ned til 1 m’s dybde.
 • Zone 1: Området i en afstand på 60 cm fra brusehovedet og helt op til en loftshøjde på 2,25 m. Her må du kun bruge lamper med IP44, der er sprøjtetætte.
 • Zone 2: Mellem 60 cm og 1,2 m fra brusehovedet og også op til en loftshøjde på 2,25 m. Her må du bruge lamper med IP24, og her kan du også bruge 12 V-spots.
 • Zone 3: Alt over 2,25 m fra gulvet og op til 2,4 m fra brusehovedet. Her kan du bruge næsten enhver lampe, der blot har IP20, som er minimumsgodkendelsen.

Tips og tricks til belysningen i badeværelset

Der er flere ting, du selv kan gøre for at skabe et godt lys på dit badeværelse. Her får du nogle tips, tricks og gode råd til, hvordan du får mest ud af dine badeværelseslamper. Når du er på udkig efter lamper til spejlet i badeværelset, er det bedst at oplyse spejlet oppefra og fra siderne. Langt de fleste af vores badeværelseslamper er egnet til at montere over spejlet. Da de er med LED-pærer, får du et rigtig godt arbejdslys. Og et godt arbejdslys er faktisk rigtig vigtigt på badeværelset. Det er uundværligt, når nogen i huset enten skal barbere sig, lægge make-up, plukke øjenbryn, bruge tandtråd eller noget helt femte.

Husk også den generelle rumbelysning, som en lampe over spejlet som oftest ikke kan klare. Hvis du har mere end 2,25 m til loftet, kan du bruge stort set enhver type loftslampe med IP20. I Silvan finder du også et stort udvalg af loftslamper, som er ideelle til generel rumbelysning. Hvis du har under 2,25 m til loftet, har flere af vores lamper til loftet IP44-klassificering, så du sagtens kan bruge dem alligevel. Glem heller ikke at sikre, at du har noget lys over brusekabinen. Det kan evt. være i form af indbygningspots eller endnu en loftslampe, hvis loftshøjden er høj nok.