Bordlamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Bordlamper til ethvert rum og enhver belysning

I Silvan finder du et flot udvalg af bordlamper, der passer til ethvert hjem. Uanset om du er på udkig efter kraftig arbejdsbelysning til skrivebordet eller stemningsfuld hyggebelysning til stuen, finder du det her. I vores sortiment finder du lamper i høj kvalitet fra mærker som Nordlux, Halo Design og Eglo. De fås i mange forskellige designs, i flere forskellige farver og med flere forskellige funktioner, så du altid kan finde en, der passer til netop dit behov. Og det er uanset, om du er mest til det klassiske og tidløse design, eller det lidt mere skæve og hyggelige – du finder det hele her.

Hvilke typer af belysning til bordet findes der?

Bordlamper fås i et væld af designs med forskellige funktioner. I Silvan finder du som udgangspunkt to typer af bordlamper til indendørs brug; dem, du kan bruge ved skrivebordet og dem, der pynter og skaber stemning – dermed ikke sagt, at skrivebordsbelysning ikke kan bidrage til en hyggelig stemning, det kan den bestemt. Dog fungerer det som oftest ikke særligt godt den anden vej, da de mere dekorative lamper ikke giver et superstærkt lys og derfor ikke er velegnede som arbejdsbelysning.

Skrivebordslamper

Af skrivebordslamper er den mest ikoniske nok den klassiske arkitektlampe. Den er let at indstille i den rette position, og så giver den et utroligt godt arbejdslys. I Silvan finder du også en udgave af arkitektlampen, der kan spændes fast på bordpladen. På den måde optager den ikke unødig plads på skrivebordet, som du ellers kunne bruge til computer, papirer og lignende. Derudover finder du flere bordlamper med en smal skærm og retningsbestemt lys, der egner sig godt som skrivebordsbelysning. Og har du brug for både lys og lup, har vi også en kombineret bordlampe med forstørrelsesglas.

Dekorationsbelysning

De fleste hjem har hjørner, der har en tendens til at blive lidt halvmørke. Her er dekorationsbelysning i form af bordlamper en rigtig god løsning. Og en bordlampe behøver jo ikke nødvendigvis at stå på bordet. Den kan sagtens finde sin vej op på en hylde eller en reol. Nogle typer består af blot en fatning, hvor selve pæren står frit og er synlig. Her kan du med fordel bruge en flot dekorationspære. De fås i mange smukke designs og i flere lysstyrker, så du kan skabe netop den hygge-effekt, der passer til rummet.

Hvilken bordlampe skal du vælge?

Når du skal vælge mellem udvalget af bordlamper, er det vigtigt, at du tager funktionalitet med i tankerne. Som beskrevet ovenfor er nogle modeller nemlig mere velegnede som arbejdslys, hvor andre er mere velegnede som hyggebelysning. Herunder går vi kort igennem de punkter, du bør være opmærksom på, når du skal ud at finde din nye bordlampe. Det gør forhåbentligt jagten lidt lettere og kan være med til at sikre, at du kommer hjem med den helt rigtige.

Graden af funktionalitet

Det er ikke helt lige meget, hvor du skal bruge en bordlampe. Hvis du leder efter skrivebordsbelysning, får du brug for en mere funktionel lampe, der giver et godt lys. Her er arkitektlampen eller en anden type, hvor lyset eller skærmen kan justeres særlig optimalt. Er du derimod på udkig efter hyggebelysning, behøver lyset ikke nødvendigvis at kunne indstilles eller lignende. Dekorationsbelysning skal som oftest bare skabe lidt hyggeligt lys og stemning – måske i et mørkt hjørne, på skænken eller på reolen. Mange vælger at bruge en dekorationspære som del af stemningsbelysningen, da de giver et helt særligt skær og flotte effekter.

Lampens størrelse

Vi kommer ikke udenom, at størrelsen altså har lidt at sige, når det kommer til bordlamper. Det er nemlig ikke helt ligemeget, hvor meget foden på en lampe fylder f.eks. på skrivebordet, hvor du også har brug for plads til computer, arbejdsredskaber m.m. Også størrelsen på skærmen kan spille ind, hvis lampen måske skal stå på en hylde eller en smal skænk, hvor der i dybden ikke er plads til en stor skærm. Så husk at tage placeringen med i overvejelserne, inden du køber din nye lampe.

Design

Sidst, men ikke mindst, er designet naturligvis også vigtigt. Ligesom alt andet, skal en bordlampe passe ind i den øvrige indretning. Så hvis du kører en minimalistisk, nordisk stil i dit hjem, må belysningen gerne afspejle det samme. Her kan du med fordel gå efter lamper med enkle, rene linjer, som f.eks. Ellen-serien fra Nordlux. Hvis du er mere til det lidt skæve og varme design, kan du med fordel vælge den type, der bare består af en fatning og en dekorationspære. Eller du kan vælge den hyggelige stilart som f.eks. Halo Designs Cool-serie.

Vælg den rigtige lyskilde

For at få optimalt udbytte af din bordlampe, er det vigtigt at vælge de rigtige pærer. I Silvan finder du et stort udvalg af LED-pærer og dekorationspærer, der passer til enhver form for indendørs belysning – og som ovenikøbet er økonomiske. Vær igen opmærksom på funktionaliteten. Skal den fungere som arbejdsbelysning, har du brug for en skarpere pære med et klart lys. Og skal den blot fungere som hygge- eller stemningsbelysning, kan du sagtens vælge en mere afdæmpet pære, hvor lyset ikke er så skarpt og kraftigt, eller måske en dekorationspære – det er helt op til dig.