Gulvlamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Flotte gulvlamper og standerlamper til hjemmet

Gulvlampe eller standerlampe? To ord for samme ting. Uanset om du kalder dem det ene eller det andet, har de i mange år været en populær del af indretningstrenden – og med god grund. En gulvlampe kan nemlig meget mere end blot at stå i et hjørne. Brug den aktivt som en del af din indendørs belysning. De fås i et hav af varianter, der hver især har deres fordele. I Silvan finder du både standerlamper med én og to lyskilder, nogle med uplight, nogle med skærm, nogle uden og alt derimellem. Der er altså rig mulighed for at finde en model, der passer til dit belysningsprojekt.

Vælg den rigtige standerlampe

Gulv- og standerlamper kan opfylde flere behov i din indendørs belysning. De kan nemlig både være del af den praktiske, direkte belysning og samtidigt være med til at skabe en hyggelig stemning med et blødt lys. Der findes forskellige slags, som har hver deres fordele og brugsområder. Læs mere om de typer, du finder i Silvan herunder. Og bliv klogere på, hvilken er den rette for dig.

Fleksible gulvlamper

Med en fleksibel gulvlampe har du mulighed for at rykke rundt på selve lyskilden, så du kan pege den i den retning, du har brug for. Du finder ofte funktionen på lamper med to lyskilder, så du kan pege dem i hver sin retning og få endnu mere lys. Fleksibiliteten er særlig smart ved retningsbestemt lys, som fleksible gulvlamper oftest har. Det er ideelt som læselys, så du kan tilrette lyset til din position. Hvis du har en standerlampe med to lyskilder, kan du også vælge at pege den ene opad, så du både får lyst rummet op og samtidigt kan udnytte det retningsbestemte lys.

Gulvlamper med uplight

Nogle gulvlamper er udstyret med to lamper – én, der lyser opad, et uplight, og én, der kan justeres til at lyse hvorhen, du ønsker. Det er en god løsning, hvis du måske ikke har helt så mange lamper, eller så meget plads til flere forskellige typer. Her får du nemlig både generel rumbelysning med uplightet og samtidigt retningsbestemt lys. Det er altså det bedste fra begge verdener.

Skab en hyggekrog med gulvlampen

En gulv- eller standerlampe kan være med til at sætte rammerne om et rigtigt hyggehjørne i hjemmet. Uanset om du vil bruge det til at læse for dig selv eller for dine børn, som legehjørne for børnene eller måske bare som flade-ud-krog, så er en gulvlampe ideel. Med den rigtige pære kan du nemlig få et blødt og stemningsfuldt lys, der indbyder til hygge og samvær. Og hvis I er flere, der gerne vil læse på samme tid, er en fleksibel gulvlampe med to lyskilder måske det helt rigtige. Så kan I hver især tilpasse lyskilden til at lyse perfekt ned i bogen.

Gode råd til din indendørs belysning

Lys er en stor og meget vigtig del af vores hverdag. Når din bolig er udstyret med den rette belysning, får du et bedre indeklima og dermed bedre sundhed. I løbet af dagen gælder det om at bruge dagslyset så meget som muligt. Men når det bliver nødvendigt at tænde for det elektriske lys, er det vigtigt, at du får mest muligt ud af det. Et godt tip er at undgå mørke hjørner. Det kan du gøre ved at skabe små øer af lys fordelt i hele rummet, så de mørke hjørner ikke opstår.

Derudover er det en fordel at blande blødt lys med mere direkte lys. Blødt lys kommer fra lamper, f.eks. gulvlamper, med en farvet eller matteret glasskærm. Skærmen bløder lyset op og sørger for at sprede det i hele rummet i stedet for i en specifik retning. Direkte lys, som f.eks. arbejdslys eller læselys, kommer fra lamper med en smallere skærm, der retningsbestemmer lyset. Sammenspillet mellem de forskellige typer skaber en god effekt og er med til at sikre, at du får oplyst rummet på flere forskellige måder.

Husk pæren

Alt afhængigt af, hvor du skal bruge din gulvlampe, er det vigtigt at vælge den rigtige pære. I Silvan finder du et stort udvalg af energibesparende LED-pærer – både som almindelige pærer, og også som dekorationspærer. Hvis du har brug for kraftigt, retningsbestemt arbejdslys, bør du vælge en almindelig LED-pærer i den ønskede styrke. Hvis din gulvlampe derimod skal bruges som stemningsbelysning, kan en dekorationspære være en rigtig god løsning. De fås i mange flotte design, der hver især skaber et smukt, varmt lys, og som skaber en rigtig hyggelig stemning i rummet.