Lysarmaturer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lysarmaturer – praktisk og klart arbejdslys

Har du brug for ekstra lys i køkkenet, bryggerset eller måske i værkstedet? Så skal du se nærmere på lysarmaturer. De giver et rigtig godt arbejdslys, og så kan mange af dem tåle både vandstænk, mados og meget andet, da selve lyskilden er lukket inde bag armaturet. Nogle er endda skabt som vådrumsarmaturer med IP65-klassificering, så de kan bruges både i badeværelset og udendørs. I vores udvalg af lysarmaturer finder du flere forskellige typer, der kan bruges i stort set alle boligens rum. Og har du brug for ekstra lys under køkkenskabene, finder du også smart underskabsbelysning.

Udover lysarmaturer finder du i denne kategori også LED-strips, eller LED-bånd, som de også kaldes. De kan monteres næsten over alt, og så er de derudover også meget lette at montere – de fleste klæbes blot fast til overfladen. LED-strips findes i flere længder – f.eks. 2 og 5 meter. De fleste LED-strips kommer med fjernbetjening, så du kan tænde og slukke lyset på afstand. Derudover kan du vælge, om du ønsker LED-bånd med hvidt lys eller med farver, hvor du selv kan vælge netop den farve, der passer dig. Der er altså rig mulighed for at få netop den slags belysning, du har brug for i hjemmet med lysarmaturer og LED-strips fra Silvan.

Underskabsbelysning

Underskabsbelysning kan både være praktisk og være med til at skabe stemning. Hvis du har overskabe i køkkenet, f.eks. hen over køkkenbordpladen, er underskabsbelysning nærmest uundværlig. Det giver dig et godt arbejdslys, så du kan se, hvad du laver, når du skal lave mad, bage eller andet. I Silvan finder du forskellige former for LED-underskabsbelysning, der er lette at montere. Hvis du har et længere stykke, kan du bruge LED-armaturer, eller lyslister, under dine skabe, som fås i flere forskellige længder. Du kan også bruge små, runde LED-spotlys under dine skabe, som du blot klæber fast.

Selvom det som oftest kaldes underskabsbelysning, behøver du ikke udelukkende bruge det under skabe. Du kan nemlig sagtens bruge underskabsbelysning under hylder og andre møbler for at skabe en flot effekt – her er LED-strips også særligt velegnede. Det er en smart måde at få lidt mere lys ind i et rum, uden at skulle i gang med de helt store installationer med lamper og lignende. Brug det f.eks. som stemningsbelysning under en hylde over sofaen, eller måske ned mod gulvet under en skænk, det er helt op til dig.

Skal du vælge lysarmaturer med LED eller lysstofrør?

Efterhånden skifter stort set al belysning til at være LED. Det er der flere gode grunde til. Dog er de fleste af os nok vant til, at lysarmaturer altså kommer med de gode gamle lysstofrør. Men hvilken type skal du så vælge? Et lysarmatur med LED eller med almindelige lysstofrør? Som nævnt er der flere gode grunde til, at langt det meste belysning nu til dags er med LED-pærer. De er bl.a. mere energivenlige og derved mere økonomiske, de holder længere, de tænder med det samme, og lyset flakker ikke ved opstart, som det kan gøre ved lysstofrør.

Vi kommer dog heller ikke udenom, at lysarmaturer med LED koster mere end dem med lysstofrør. Det vil altså være en lidt større investering, når du første gang skal ud at købe dem. Men hvis du husker på, at strømforbruget er væsentligt mindre, at levetiden er væsentligt længere, så begynder prisen pludselig at give mening. I nogle tilfælde, hvis du blot skal bruge armaturet for at give ekstra lys i skuret, hvor du er en sjælden gang imellem, kan det måske godt betale sig blot at bruge almindelige lysstofrør. Eller hvis du midlertidigt har brug for et godt arbejdslys i loftet, som ikke skal koste det store.

Godt arbejdslys både inde og ude

Uanset om du er til lysarmaturer med LED eller lysstofrør, er de ideelle som arbejdsbelysning både ude og inde. Indendørs bliver de ofte brugt som loftarmatur i køkken, bryggers, kontor, badeværelse og kælderrum. Du kan både bruge dem som primær rumbelysning eller som supplerende der, hvor du har brug for et ekstra godt lys til dit arbejde. Mange modeller, især LED-lysarmaturerne, kommer i et enkelt og stilrent design, der let passer ind i den øvrige indretning. Lysarmaturer er altså ikke længere ensbetydende med store, voldsomme lamper, der summer og fylder meget.

Flere af modellerne i vores sortiment har IP65-klassificering, så du kan montere dem udendørs. Det gør dem perfekte til brug i carporten eller garagen, hvor der godt kan blive koldt og fugtigt, men hvor du måske alligevel indimellem står og arbejder med cyklen, bilen eller lignende. Du kan også sagtens bruge dem som belysning rundt på ydervægge, f.eks. rundt ved en gangsti, der ligger op ad skuret eller garagen. Lysarmaturer kan altså rigtig mange ting og kan bruges rigtig mange steder – også der, hvor du har brug for mere hårdfør og kraftig belysning.

Skab flotte effekter med LED-strips

LED-strips, eller LED-bånd som de kaldes på dansk, er blevet en populær del af belysningen i mange hjem. De er lette at montere stort set hvor som helst, og så har de et meget lavt strømforbrug. De fås både med hvidt lys og med forskelligfarvet lys. De kommer med en smart fjernbetjening, så du kan tænde og slukke lyset på afstand og skifte mellem de forskellige farver, som du vil. Du kan bl.a. bruge LED-strips som effektbelysning bag dit tv – det har en rigtig god effekt, hvis tv’et hænger på væggen.

Du kan også bruge dem som hyggebelysning på børneværelset, hvor du let kan slukke lyset ude fra gangen, når dine børn er faldet i søvn. Og så er LED-strips naturligvis næsten uundværlige, hvis du er så heldig at have en hjemmebar. Her er de farvede LED-bånd særligt velegnede, da du kan skabe en fest med forskelligfarvet lys, der konstant skifter i farven – det er næsten som at være på diskotek. Du kan altså bruge LED-bånd mange steder i hjemmet, både som et festligt indslag, men også til at skabe stemning og hygge i forskellige rum.