Lysskinner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lysskinner og skinnespots til ethvert behov

Lysskinne, strømskinne, lampeskinne – kært barn har mange navne. Uanset navnet, er en lysskinne en både praktisk og alsidig form for belysning. Du har nemlig rigtig mange muligheder, når det kommer til brugen af den og til valget af lamper. Du kan f.eks. bruge den over spisebordet, hvor den er ideel sammen med hængende pendler. Du kan også bruge den som generel rumbelysning – det kunne være i en lang, smal gang, hvor du gerne vil have spredt lyset. Her er skinnespots en rigtig god løsning. I Silvan finder du flere forskellige spots fra Halo Design, der passer til vores Halo Track-strømskinne.

Også ved garderoben er det en rigtig god løsning. Her kan du nemlig sætte dine skinnespots præcis der, hvor det passer bedst i forhold til åbningen i din garderobe. Mange af vores skinnespots kan drejes og vippes, så vinklen bliver helt rigtig. Det er også praktisk, hvis du bruger skinnen som generel rumbelysning, så du kan sprede lyset rundt i hele rummet. Der er altså masser af muligheder, når det kommer til lysskinner. Og i Silvan finder du et bredt sortiment af både spots, pendler, lyskilder og alt andet, du kunne have brug for til din lysskinne.

En ideel løsning til lamper over spisebordet

Hvis du har et spisebord, der kan forlænges, kan det være noget af et dilemma at finde ud af, hvor lamperne skal hænge. For skal de placeres, så de hænger lige over bordet, når det er normal størrelse? Eller skal de placeres, så de passer over bordet, når der er tillægsplader i? Det er et spørgsmål, du slet ikke behøver at tænke på, når du har en lysskinne. Her kan du nemlig placere og flytte rundt på lamperne lige som du vil. Med et enkelt drej på pendeladaptoren løsner du den, og så kan du let flytte lampen til den ene eller anden side på skinnen.

Halo Track – fleksibel løsning til dine lamper

I Silvan fører vi den populære lampeskinne Halo Track fra Halo Design. Den fås i sort og hvid og i to længder: 120 cm og 200 cm. Det er en både elegant og praktisk løsning til din indendørsbelysning. Strømskinnen er især ideel til pendel-lamper over spisebordet. Med den smarte pendeladaptor, som du monterer lamperne i, kan du nemlig let flytte rundt på lampernes placering. Det er smart, hvis du kan forlænge spisebordet og derved får brug for at rykke lamperne længere fra hinanden.

Hvis du har brug for en lysskinne, der er længere end de 200 cm, kan du tilkøbe en skinnesamler. Med den kan du let forbinde to skinner med hinanden. Du kan også tilkøbe et X-stykke, der giver dig mulighed for at samle lysskinner, så de kan gå i fire forskellige retninger. Udover den fleksible montering, kan du også bruge lige de pendel-lamper, du har lyst til. Pendeladaptoren kan bære lamper, der vejer op til 4 kg, så udvalget er stort. Derudover har Halo Design også udviklet flere forskellige spots, der er lige til at montere i skinnen.

Kan du selv forkorte din Halo Track-lysskinne?

Ja, det kan du sagtens. Du kan let forkorte din Halo Track-lysskinne blot ved hjælp af en nedstryger med metalklinge. Afmontér plastikstykket i den ene ende, mål af, og sav den så over i den rettet længde. Der medfølger en guide til, hvordan du gør – ellers kan du med garanti finde en demonstration på YouTube, hvis du er mere til en visuel gennemgang. Så uanset hvilken længde du har brug for, at din lampeskinne skal være, kan du altid få den i den helt rigtige.

Sådan vælger du den rigtige strømskinne

Det er måske ikke raketvidenskab at vælge en lysskinne til hjemmet. Men der er dog alligevel nogle tanker, du bør gøre dig, inden du investerer. Så hvis du er en smule i tvivl om, hvilken du skal vælge, så læs med herunder. Her får du en kort guide til farvevalg, og til hvordan du vælger den rigtige længde. Så er du forhåbentligt bedre klædt på til at træffe det rigtige valg i første forsøg.

Hvilken farve – sort eller hvid?

Om farven på lysskinnen skal være sort eller hvid er en smagssag. Men det er stadig en god idé at tage det øvrige interiør samt lamperne med i dine overvejelser. Hvis du f.eks. har nogle lamper, der gerne må være blikfang, hvor du ikke ønsker, at ophænget skal tage for meget fokus, er en hvid måske den rigtige løsning. Den forsvinder lettere op mod loftet – i hvert fald, hvis det er malet hvidt. Samtidigt kan du vælge præcis den farve ledning, der passer bedst til omgivelserne eller lampen. Hvis du derimod gerne vil skabe noget kontrast til de hvide overflader, er den sorte lysskinne løsningen for dig.

Hvor lang skal din lysskinne være?

Længden på din lysskinne afhænger af flere ting. Hvis du skal bruge den over et spisebord, vil bordets længde naturligt spille en stor rolle. Men du skal også tænke på de lamper, du gerne vil bruge. Hvis du f.eks. gerne vil have 3-4 lamper hængende over spisebordet, skal du huske at regne lampernes omkreds med. Hvis det er store lamper, der fylder meget i omkreds, er en strømskinne på 120 cm måske ikke nok – der skulle jo gerne være lidt afstand mellem lamperne. Her bør du så måske overveje den på 200 cm eller måske sætte to sammen og gøre den endnu længere.

Det samme gør sig gældende, hvis du vil bruge den som generel rumbelysning, såsom i et gangareal. Det er vigtigt, at lamperne kan nå langt nok ud, så du får hele rummet lyst op og ikke får nogle mørke hjørner. Og hvis pladsen er mere knap, kan du jo også sagtens afkorte din lysskinne, så den får den helt rette længde. Så husk at tage både anvendelsen, rummet og typen af lampe med i dine overvejelser, når du skal vælge længden på din lysskinne.

Glem ikke pendeladaptorer, lamper og lyskilder

Inden du kan tage din lysskinne rigtigt i brug, får du brug for noget forskelligt tilbehør. Det er vigtigt at huske, at Halo Track-lampeskinnen kommer uden pendeladaptorer. Derfor skal du huske at tilkøbe dem – en for hver lampe, du vil have op at hænge. Vær også opmærksom på, at pendeladaptoren kan bære en lampe på maks. 4 kg. Der er ikke umiddelbart nogen grænse for, hvor mange lamper du kan tilslutte en skinne. Du skal naturligvis være opmærksom på, at selve ophænget, altså de skruer og rawlplugs du har brugt til monteringen, kan holde til vægten.

Når du har fået købt dine pendeladaptorer, får du også brug for nogle lamper. Hvis du allerede har nogle eksisterende, kan du sagtens montere dem i pendeladaptorerne og hænge dem op. Trænger du derimod til fornyelse, finder du et stort udvalg af pendel-lamper i Silvan. Og ingen lampe uden lyskilde. Hvilken pære, du skal vælge, afhænger naturligvis af lampetypen. Hvis du har en lampe med en åben eller gennemsigtig skærm, kan en dekorationspære være utrolig flot og skabe en smuk effekt. Er lampen lukket, er en almindelig LED-pære ideel. Den fås i et hav af styrker og former, så der findes med garanti en, der passer til dine lamper.