Væglamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Væglamper – dekorative og praktiske

En væglampe er måske ikke lige det første du tænker på, når det kommer til indendørs belysning. Men de kan faktisk bruges til et væld af formål. Brug f.eks. væglamper som sengelamper eller almindelig væglampe i soveværelset, i stuen, i gangen, i køkkenet – ja, du kan bruge dem lige, hvor du vil. De kan nemlig bruges både som orienteringsbelysning ned ad en lang gang, som arbejdslys, læselys, m.m. Væglamper er særligt praktiske der, hvor du måske ikke har plads til en bordlampe, f.eks. ved sengebordet. Eller der, hvor du har brug for fokuseret belysning – det kunne være ned mod et særligt stykke kunst på væggen eller lignende.

I Silvan finder du flotte væglamper i høj kvalitet, der kan bruges i stort set alle hjemmets rum. Du finder både de helt klassiske sengelamper, hvor du lige kan dreje selve skærmen til at lyse, hvorhen du ønsker. Du finder også fleksible modeller, der let kan trækkes ud fra væggen, så lyset kan nå længere, hvis nødvendigt. Vores væglamper kommer i enkle, klassiske designs, der passer ind i enhver indretningsstil. De kommer fra kvalitetsbrands såsom Nordlux, Eglo og Halo Design, og du kan få dem med flere forskellige funktioner. Der er altså rig mulighed for at finde en model, der passer til netop dit behov.

Belysning til væggen – hvad findes der?

Der findes mange måder at lyse væggene i hjemmet op på, og der findes cirka lige så mange forskellige typer af væglamper. Afhængigt af, hvilket behov dine væglamper skal opfylde, findes der forskellige typer, der hver især har deres fordele og brugsområder. Læs mere om de forskellige typer herunder, og bliv klogere på, hvilken type du skal vælge til dit belysningsprojekt i hjemmet.

Downlights

I ordets forstand er downlights-lamper, hvor lyset er nedadrettet. Det er egentlig sandt for rigtig mange væglamper. Denne type er som oftest udstyret med en ikke-gennemsigtig skærm, f.eks. i metal, der afskærmer lyset, så det ikke bredes ud i rummet. Skærmen hjælper også til at fokusere lyset og gøre det mere retningsbestemt. Downlights er ofte brugt som lys ved sengen, da man typisk gerne vil have koncentreret og retningsbestemt lys. Andre steder, hvor denne type belysning også tit bliver brugt, er i en længere gang eller ved en trappe. Du får et godt orienteringslys, uden du behøver at tænde alt lyset i rummet.

Uplights

Modsat downlights er lyset fra uplights opadrettet – de lyser altså op ad væggen. Denne type giver en lidt anden effekt, men egner sig også rigtig godt til lange gange, ved trappeopgange eller bare som generel effektbelysning i hjemmet. Ligesom downlights har de som oftest også en ikke-gennemsigtig skærm af f.eks. metal eller glas, der fokuserer lyset i én retning. De er gode som stemningsbelysning over sofaen i stuen eller andre steder, hvor du ikke har brug for læse- eller arbejdslys. Ved nogle væglamper er det muligt at vende selve lyset både opad og nedad. På den måde kan du bruge lampen flere steder og vælge den belysningsform, du har brug for.

Plafonder

I Silvan finder du også et stort udvalg af plafonder, som du også med fordel kan bruge som væglampe. De er særligt gode til generel rumbelysning, og flere af dem kan endda bruges i badeværelset. En væg-plafond har som oftest en hvid skærm i enten glas eller plast, der tillader lyset at brede sig i hele rummet. De fylder ikke meget ud fra væggen, så de er rigtig gode til smallere arealer, som f.eks. gangarealer, trappeopgange og lignende. Skærmen sikrer et blødt, diffust lys, der ikke blænder. Brug dem gerne som supplerende belysning til up- og downlights.

Sådan vælger du den rigtige væglampe

Der er flere parametre, du bør overveje i jagten på den perfekte væglampe. Det er nemlig ikke helt ligemeget, hvor meget den fylder, hvor meget lys den giver, m.m. Herunder finder du en kort liste over de ting, der er værd at tage med i overvejelserne, inden du køber din nye væglampe:

  • Tænk over, hvor meget lampen må fylde ud i rummet – skal og kan den gå ud fra væggen? Eller skal den fylde så lidt som muligt?
  • Hvor stort et areal skal den kunne lyse op?
  • Skal lyset være retningsbestemt lys eller generel rumbelysning?
  • Hvor højt på væggen skal den hænge?

Hvor skal din vægbelysning placeres?

Det kan være lidt svært at gennemskue, hvor højt en væglampe egentlig bør hænge. Som tommelfingerregel er det en god idé at sikre, at du ikke kan se direkte ind i lyset, så hverken du eller andre bliver blændet – det er nemlig ikke særlig rart. Hvis du vælger et uplight eller downlight, bør du montere det på den øverste tredjedel af væggen – det svarer cirka til øjenhøjde. Vær dog lidt opmærksom, hvis du har en lænestol eller sofa stående i nærheden, så du ikke bliver blændet, når du sidder i den.

Hvis du bruger væglamper som belysning i et smalt gangareal, er det vigtigt, at du hænger dem i en hensigtsmæssig højde. Hvis pladsen er trang, bør lamperne hænge over hovedhøjde, så du eller andre ikke risikerer at slå hovedet ind i dem. Bruger du væglamper som sengelamper, er det også vigtigt at sørge for, at afbryderen er inden for rækkevidde – hvad end den hænger på ledningen eller på selve lampen. Det er surt at skulle ud af sengen blot for at slukke lyset.

Glem ikke pæren

Det er ikke kun udformningen af lampen og dens funktioner, der er vigtige – den rigtige lyskilde spiller også en stor rolle. I Silvan finder du et stort udvalg af LED-pærer til ethvert behov i den indendørs belysning, også til dine væglamper. Du finder almindelige LED-pærer, dekorationspærer og Philips Hue LED-pærer, hvis du helt selv vil kontrollere lyset i dit hjem. Det kan særligt være en fordel i soveværelset og stuen, hvor det er praktisk at kunne dæmpe lyset efter behov. Så uanset, hvilken type pære du mangler, finder du den i Silvan.