Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Elpærer til forskellige formål

Der findes mange forskellige typer af pærer. I hjemmet bruger vi som oftest A-pærer (sparepærer), LED-pærer, halogen, lysstofrør og glødepærer. Lyskvaliteten af de forskellige pærer varierer og herunder kan du læse nærmere om hver enkelt pære.

Sparepærer (A-pærer)

En sparepære er nok en af de pærer vi oftest bruger i boligen. Pæren har samme form som glødepæren og idet man tænder en A-pære kan man forvente en optændingstid. En A-pærer giver dog meget lys, ca. 4-5 gange så meget lys pr. watt end en glødepære. Til gengæld er lyskvaliteten ikke i top og den kan virke lidt dyster og farveløs.

Ikke alle sparepærer virker med en dæmper. Det er derfor vigtigt at tjekke emballagen inden.

LED pærer

LED-pæren vinder også større og større indpas, da man i dag kan få dem i en rigtig god kvalitet. LED-pærer kan fås både med forskellige farvetemperaturer og i forskellig kvalitet i farvegengivelsen. Jo bedre en farvegengivelse, jo højere bliver prisen.

En LED pærer har en forventet levetid på mellem 10.000 og 25.000 timer. Enkelte pærer kan dog holde i op til 50.000 timer.

LED-pærer kan dæmpes men det er ikke alle lysdæmpere, der fungerer med LED.

Halogenpærer

Halogenpærer er meget anvendelige, da de har et meget klart lys. Desuden giver de et meget varmt og behageligt lys, som er godt til mange formål.

Dog er ulempen ved halogenpærer, at de ikke er særlig energieffektive og afgiver meget varme. Levetiden på en halogenpære er ca. 2.000 timer og sammenligner man den med sparepærer og LED-pærerne er den derfor ret dyr i drift.

Halogenpærer virker med lysdæmpere, også de typer af dæmpere, der er beregnet til glødepærer. Et godt tip er, at anvender du en dæmper med dine halogenpærer, er det en god idé at skrue helt op på fuld lysstyrke ind i mellem, for at forlænge pærens levetid.

Lysstofrør

Lysstofrør eller neonlys har være anvendt i mange år og er ideelle til rum, hvor du har brug for meget lys og lys, der skal dække en større flade. Farvetemperatur og farvegengivelse kan variere fra lysstofrør til lysstofrør men på bagsiden af hvert rør kan du aflæse tallene for det givne lysstofrør.

Specialpærer

Her i kategorien kan du også findes vore udvalg af specialpærer. Pæren i ovnen skal for eksempel kunne holde til de høje varmetemperaturer mens pærer til køleskabe, skal kunne holde til minusgrader.