Køleskabspærer & ovnpærer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lyskilder til dine hvidevarer

Det er ikke noget, du går og tænker på i hverdagen. Når du åbner køleskabet, tænder lyset bare helt automatisk. Og når du tænder ovnen, tænder lyset her også automatisk – det er en selvfølge. Men indimellem sker det, at pæren i enten køleskabet eller ovnen springer. I det tilfælde finder du her på siden med stor sandsynlighed din nye køleskabs- eller ovnpære. Hvor køleskabspæren er særligt udviklet til at holde til de lave temperaturer i køleskabet, er ovnpæren udviklet til de høje temperaturer i ovnen – typisk op til 300° C. Se udvalget her på siden, og få hurtigt lys i dine hvidevarer igen.

Find den rigtige ovnpære

Det kan måske være lidt svært at gennemskue præcis hvilken pære, din ovn bruger. Og her er det nemmeste simpelthen bare at pille den gamle ud og se, hvilke specifikationer, der står på den. Så kan du også sikre dig, at du får den rigtige fatning – selvom det som oftest vil være en E14-fatning. I Silvan finder du ovnpære på både 15 W og 40 W. De fås i forskellige typer, alt afhængigt af, om det er ovenlys eller sidelys og baglys. Vores ovnpærer er med halogen, da de netop kan tåle de høje temperaturer. Her kan LED endnu ikke helt være med.

Find den rigtige køleskabspære

Proceduren for at finde den rigtige pære til køleskabet er egentlig den samme som den for ovnpæren. Tag den gamle pære ud, og tjek specifikationerne på den. Her står der som oftest, hvilken styrke den har. Og skulle det alligevel ikke stå på pæren, kan du forsøge at finde modelnummeret på køleskabet og slå det op på nettet. Så kan du måske være heldig at finde en vejledning, hvor det er oplyst. Du kan få pærer til dit køleskab både som LED og halogen. LED-pæren bruger væsentligt mindre strøm, hvilket for de fleste er en klar fordel – og derudover har de også en længere levetid end halogen.