LED-pærer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

LED-pærer i høj kvalitet til enhver lampe

I Silvan fører vi et stort udvalg af LED-pærer med mange forskellige fatninger. Størstedelen af vores LED-lyskilder er af mærket, Philips. De leverer pærer i en rigtig høj kvalitet og i mange forskellige typer – både styrke, form, fatning m.m. Om du er på udkig efter LED-spots til dine indbygningsspots, en lille E14-pære til natlampen, eller en almindelig pære med stor E27-fatningen til lampen over spisebordet, finder du det her. I vores sortiment finder du lyskilder i mange forskellige former – nogle med spredt lys og andre med retningsbestemt lys. Der er altså rig mulighed for at finde den helt rette LED-lyskilde.

INFO: LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Det er en elektronisk diode, som omdanner energi til strøm. Når der sendes strøm gennem dioden, omsætter den altså energien derfra til lys.

Spar på elregningen og skån miljøet med LED

Der er rigtig mange gode grunde til at skifte belysningen, både i og uden for hjemmet, ud med LED. Vi ved efterhånden, at det bruger meget mindre strøm, set i forhold til de gamle gløde- og halogenpærer. Men der er altså flere andre grunde til, at de er det mere miljøvenlige valg. Deres lange levetid gør naturligt, at de ikke skal udskiftes lige så ofte. Det sparer på materialer og ressourcer ved produktion. Derudover indeholder de heller ikke kviksølv, så materialerne i pæren kan genbruges igen og igen. Så når du skifter til LED-pærer i dit hjem, er det altså ikke kun pengepungen, der glæder sig over det – det gør miljøet bestemt også.

Fordele ved LED-pærer:

  • Energibesparende – op til 90 % i besparelse
  • Lang levetid – mindre udskiftning af pærer
  • Høj effektivitet og højt lysudbytte
  • Bliver ikke varme, selv efter lang tid
  • Indeholder ikke kviksølv og kan derfor genanvendes
  • Miljøvenligt valg

Vær opmærksom på lumen

Mange af os er vant til, at vi finder den rette lysstyrke på vores pærer ved at se på antal watt. Men det fungerer lidt anderledes, når det kommer til LED. Her bør du nemlig, i stedet for watt, kigge på antal lumen (lm). Lumen beskriver nemlig, hvor kraftigt pæren lyser – watt beskriver kun, hvor meget strøm den bruger. Det er derfor meget mere retvisende at gå efter lumen, når du skal finde dine nye lyskilder. I starten kan det dog være svært at gennemskue, hvor mange lumen, der svarer til hvor mange watt – de kan nemlig ikke oversættes 1:1. Herunder finder du en lille oversigt, der viser, hvor mange lumen de forskellige antal watt svarer til:

15 W = 140 lm

25 W = 250 lm

40 W = 470 lm

60 W = 800 lm

75 W = 1050 lm

100 W = 1520 lm

En anden ting, der er vigtig at være opmærksom på, når du køber lyskilder, er Kelvin-grader (K). De angiver nemlig farven på lyset – eller temperaturen, som det også kaldes. Kelvin-grader indikerer derfor, om lyset er varmt eller koldt. Jo højere en lyskilde ligger i Kelvin-grader, jo koldere, eller blåligt, er lyset. Det almindelige, varme hvide lys, som de fleste foretrækker, ligger på 2700-3000 K. I det spænd får du et behageligt og blødt lys, der passer i de fleste rum. I nogle tilfælde kan det naturligvis være en fordel med et køligere lys – her kan du med fordel gå efter en pære med op til 4500 K.

Hvorfor skal du vælge dæmpbare LED-pærer?

Selvom der er et hav af muligheder, når det kommer til valget af LED-pære, og de kan fås i stort set enhver lysstyrke, kan man indimellem have brug for, at én pære kan have flere lysstyrker – her kommer dæmpbare LED-pærer ind i billedet. Der er flere steder i hjemmet, hvor det kan være rigtig praktisk med en pære, der kan dæmpes. Det kunne f.eks. være over spisebordet. Hvis du har brug for at sidde med noget arbejde eller børnenes lektier ved spisebordet, har I brug for et godt og kraftigt lys. Men skal du have middagsselskab, hvor stemning gerne må være mere intim og hyggelig, er det rart med et mere dæmpet lys.

Også steder som fordelingsgange og på badeværelset kan det være rart at kunne dæmpe lyset. Hvis du f.eks. skal op på toilet om natten eller lignende, er det aldrig rart at få et superkraftigt lys i øjnene. Også her kan en dæmpbar LED-pære gøre en stor forskel. Så kan du indstille pæren til præcis den styrke, du synes er behagelig. Der er rigtig mange muligheder for at udnytte pæren på bedste vis, når den også har mulighed for dæmpning. Der er altså flere gode og praktiske grunde til at vælge en LED-pære, der kan dæmpes. Det fremgår som oftest på emballagen, om en pære er dæmpbar eller ej.