Cykelholder

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Med en cykelholder kan du transportere dine cykler på bilen

Skal du på cykelferie, eller skal du bare på en lille cykeltur i en weekend? I så fald er en cykelholder et godt valg som biludstyr. Med en cykelholder til bilen kan du nemt og hurtigt transportere enten 1 eller flere cykler, så du kan cykle, hvor du vil. På denne måde er du fri for at koble en trailer til bilen, da du blot kan placere cyklerne på cykelstativet. Der er også en stor fleksibilitet i, hvordan du kan transportere cyklerne. Du behøver ikke at have et anhængertræk, da du også kan montere cykelholderen på bagklappen eller bilens tag.

I Silvan har vi et stort udvalg af cykelholdere – vi har både de helt simple sakseholdere og de moderne og smarte cykelholdere med plads til op til 4 cykler. Når du transporterer cykler på et cykelstativ, er det i øvrigt en god idé, at cyklerne har en cykellås. Der er meget irriterende at opdage, at ulåste cykler er blevet stjålet fra cykelholderen under en ferie. Husk derfor at låse cyklerne godt fast. I øvrigt skal du også huske en god cykelhjelm og nogle gode cykellygter, når du skal ud at cykle. Så kan du optimere din sikkerhed.

Hvilket cykelstativ til bil skal du vælge?

Valget af cykelholder handler både om, hvor mange cykler du skal transportere, og hvilken type af cykel du har. Desuden kan du også vælge cykelstativ, alt efter hvilke funktioner den har. F.eks. kan du købe en cykelholder med lygtebom og vippefunktion. Skal du blot transportere en enkelt eller to cykler en gang imellem, kan du fint klare dig med den klassiske sakseholder. Den kan du hurtigt lægge den ind i bagagerummet, når du ikke bruger den længere. Skal du i stedet transportere cykler til hele familien, har du brug for en større cykelholder til bilen.

Cykelholder til 2, 3 eller 4 cykler

Hvis du skal have mange cykler med på tur, så skal du have fat i en af de større modeller. Vi har cykelholdere, der kan bære op til 4 cykler. Du skal være opmærksom på, at de kun kan bære op til en vis vægtbelastning, som ikke må overskrides. Cykelholdere til flere cykler kan både bruges på taget, bagklappen og anhængertrækket. I øvrigt er det en fordel at have et cykelstativ, hvor du kan placere hver enkelt cykel på en holder. Dermed kan du bedre tage den enkelte cykel ned fra holderen, når du skal bruge den.

Cykelholder til elcykel eller mountainbike

Flere og flere ejer en elcykel, og er du den heldige ejer af en sådan, skal du have en særlig cykelholder til den. Heldigvis har vi cykelholdere til elcykler i vores sortiment. Elcykler er større og tungere end almindelige cykler, og derfor skal de have en særlig form for cykelstativ. Det samme skal mountainbikes, som vi også har særlige cykelstativer til. Så kan du tage din mountainbike med på tur i skoven i bilen, hvis du planlægger at køre lidt offroad. Vi har cykelstativer med plads til flere mountainbikes og elcykler, så I kan tage flere på tur.

Cykelholder med vippefunktion

Det kan godt være svært at komme ind til bagagerummet, hvis du har en cykelholder foran den. Ofte er du nødt til at fjerne alle cyklerne, hvis du lige skal have fat i en taske eller anden bagage. Løsningen er her at vælge en cykelholder med en vippefunktion. Med vippefunktionen kan du nemlig vippe cyklerne bagud, mens de er på holderen. På denne måde kan du komme til bagagerummet, uden at du behøver at fjerne cyklerne. Efterfølgende kan du vippe holderen tilbage, så du igen er klar til at køre videre med cyklerne på tur.

Hvor kan du montere en cykelholder på bilen?

Cykelholdere kan både bruges på et anhængertræk, en bagklap og bilens tag. Hvis du ikke har et anhængertræk på din bil, har du altså stadig rig mulighed for at kunne montere en cykelholder. Der er fordele og ulemper ved de forskellige former for montering, så der er ikke som sådan en, der er værd at foretrække frem for de andre. Det afhænger af, hvad du foretrækker. Dog skal du altid huske at tjekke, at din cykel er helt fastmonteret til stativet. Eventuelt kan du binde den fast med en bagagestrop, så den sidder ekstragodt fast under kørsel.

Cykelholder til anhængertræk

En cykelholder til et anhængertræk er den mest kendte form for cykelstativ til bilen. Den kan både fås som en sakseholder til en enkelt cykel og større og mere avancerede versioner med plads til op til 4 cykler. Montering på anhængertrækket kan fungere på mange måder. Der findes den helt simple metode, hvor du spænder den fast ved at placere den over bolten. Andre har en mere avanceret låsefunktion. Cykelholderne kommer i nogle varianter med indbygget lygtebom, som er et lovkrav, hvis nummerpladen er dækket til bag cykelstativet. Køber du en cykelholder med en lygtebom indbygget, er du dermed fri for at købe den ved siden af.

Cykelholder til bagklap

Mangler du et anhængertræk på din bil og derfor tænker, at det ikke kan lade sig gøre at montere en cykelholder på den? Fat mod, du kan stadig få monteret et cykelstativ ved at bruge en cykelholder til bagklap. Vi har flere forskellige typer med plads til enten en cykel eller op til 3 cykler. Denne type cykelstativ kommer i forskellige varianter, men fælles for dem er, at du skal fastmontere cyklen ved at spænde den fast. Du skal være opmærksom på, om den passer til bilens bagklap, før du køber den. Samtidig skal du sørge for at montere den godt fast til bagklappen.

Cykelholder til tag

En tagcykelholder er også et godt alternativ som cykelstativ til bilen, hvis du ikke har et anhængertræk. Dog kræver en tagcykelholder, at du i forvejen har tagbøjler på bilen. Hvis du mangler tagbøjler, kan du købe dem hos Silvan. Cykelholder til tag monteres nemt og hurtigt, hvorefter du kan placere cyklen herpå. Fordelen ved en tagcykelholder er, at du er helt fri for at spærre bagagerummet. Samtidig kan du placere flere cykler på tagbøjlen, så længe vægten ikke bliver for høj. Du skal dog være opmærksom på, at en cykel på taget gør bilens samlede højde noget højere, hvis du skal køre under smalle steder.

Hvad er en adapter til en cykelholder?

Hvis din cykel ikke har et toprør, kan det være svært at få placeret cyklen på cykelholderen. Det er f.eks. damecykler og mountainbikes, som typisk ikke har et toprør. Derfor kan det være en god idé at købe en adapter til en cykelholder. En adapter giver cyklen et toprør, hvilket gør det meget nemmere at sætte cyklen på holderen. Det er nemt at sætte adapteren på cyklen, da den har en justerbar længde. Med en roterende lås fastspænder du adapteren til cyklen, så den kan sidde ordentligt fast. Adapteren har en maksimal belastning, der er oplyst i den konkrete produktbeskrivelse.

Hvilke regler skal du være opmærksom på under transport af cykler?

Først og fremmest skal du være sikker på, at både cykelholderen og selve cyklen er monteret godt og stabilt fast. Derudover er der også en række andre regler, som du skal leve op til. Du skal bl.a. være opmærksom på, at nummerpladen skal være synlig, når du har cykelstativet på bilen. Derfor kan det blive nødvendigt med en lygtebom, hvis nummerpladen er skjult. I nogle modeller er den indbygget i selve holderen. Hvis den ikke er det, skal du købe den som ekstra tilbehør. Du skal også huske at købe en 3. nummerplade til at montere på lygtebommen.

Skal du bruge cykelholderen i udlandet – f.eks. Tyskland – er et TÜV-certifikat et krav. TÜV-certifikatet er en garanti for, at det lever op til de tyske krav om sikkerhed og kvalitet. Dog kan der være tilfælde, hvor et produkt har et TÜV-certifikat, men ikke lever op til de danske krav. Alle vores cykelholdere lever dog op til de danske krav, så dem kan du købe med ro i sindet. Der kan være andre regler i udlandet, så undersøg dem, før du begiver dig ud på de udenlandske landeveje. Du skal også huske at slå stikket til, så lyset fungerer på lygtebommen på cykelstativet.