Cykelkurve

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skal du vælge en cykelkurve til foran eller bagpå?

I Silvan finder du både cykelkurve, som kan sidde foran din cykel og bag på din bagagebærer. Hvilken type du skal vælge, kommer helt an på, hvad du har det bedst med. Nogen er mere trygge ved at have cykelkurven foran, hvor de kan se og holde øje med indholdet. Andre foretrækker at have cykelkurven gemt væk omme bagved, hvor den ikke kommer i vejen for noget. Med en cykelkurv kan du få en mere behagelig cykeltur. Hvis du ikke kan lide at cykle med en rygsæk, kan du sætte den i en cykelkurv. Eller du kan sætte din indkøbspose eller håndtaske, hvilket kan være mere bekvemt.

Hvad end du har din cykelkurv på foran eller bagved, skal du være opmærksom på, at din cykellygte stadig er lovligt placeret. Hvis din cykellygte bliver dækket af kurven, skal du naturligvis flytte den, så den igen er synlig. Står du og mangler nogle cykellygter, kan du finde forskellige varianter i din lokale Silvan. Du skal ligeledes være opmærksom på, at din cykelkurv sidder godt fast. Der er forskellige metoder til at montere de forskellige cykelkurve. Følg en eventuel vejledning for din egen cykelkurv. Nogle har et nemt klik-system, så du hurtigt kan klikke din cykelkurv på, men også nemt tage den af og med dig. Det kan være praktisk til en picnic eller indkøbstur.

Skal du vælge en cykelkurv i flet eller aluminium?

Du kan få cykelkurve i forskellige materialer. Den helt klassiske cykelkurv en lavet i pileflet og har et flot naturligt udseende. Det kan se meget pænt ud på en klassisk- eller retrocykel i neutrale farver. Hvis du har en mere moderne eller en farverig cykel, kan det være pænere med en mere neutral cykelkurv. Det kan være en cykelkurv af metal eller farvet metal. Du kan typisk finde en sort cykelkurv i metal, der passer godt til de fleste cykler. Hvis en cykelkurv af metal er pulverlakeret, er den også mere modstandsdygtig imod koldt og vådt vejr. Pulverlakering er en metode til at farve metal, som samtidig gør overfladen mere robust.

Nogle cykler har en frontlad, som er en lille platform, hvor du kan stille tasken eller andre ting. Det er også et perfekt sted at montere en mælkekasse eller en æblekasse. En grøn klassisk mælkekasse er mere associeret med en Puch Maxi, hvor mange spænder den grønne kasse fast bagved. Nu er det blevet mere populært at bruge dem på cyklens frontlad, hvor de fungerer som en super smart cykelkurv. Det samme kan gøres med en æblekasse eller en anden trækasse. Trækassen giver et flot, rustikt udseende, og hvis du giver den en grundbehandling, holder den sig også bedre i det danske vejr.

Må du bruge din cykelkurv til din hund?

Du må gerne have din hund med i cykelkurven. Der er bare et par ting, du skal huske på. Cyklen må ikke køre ustabilt pga. hunden – du skal altså kunne styre cyklen hele tiden. Din hund må ikke kunne hoppe eller falde ud af cykelkurven. Du kan have et net eller et gitter over kurven, men du kan også spænde hunden fast til bunden af cykelkurven. Brug en sele og ikke et halsbånd, hvis du spænder din hund til kurven. Du bør træne din hund til at være med på cyklen. Den må nemlig ikke forstyrre dig som cyklist, hvis den eksempelvis bliver urolig. Det kan nemlig resultere i, at du mister balancen. Så husk at lave en langsom tilvænning, så hunden føler sig tryg.

Der kan være flere grunde til, at du vil have din hund med i cykelkurven. Hvis du ikke ejer en bil, kan det være den eneste måde at tage hunden med på en længere distance. Det kan også bare være en cykeltur for hyggens skyld, hvis din hund godt kan lide at suse i vinden foran din cykel. Husk at mærke efter og se, om din hund er tryg ved at være med på cyklen. Det vil være synd at tage din hund med, hvis den ikke har det godt med at være i kurven. Derfor der det vigtigt med en langsom tilvænning, og du kan evt. tage en pude i bunden af kurven, så det er mere komfortabelt.

Hvilken cykelkurv skal du vælge?

I sidste ende skal du vælge en cykelkurv, som du både synes er pæn, og som dækker dine behov. Om du synes, at en cykelkurv er pæn, er fuldstændigt subjektivt. Vælg den, du personligt synes tiltaler dig. Overvej også, om det skal være en cykelkurv, der sidder foran eller bag. Nogle synes, det kan være svært at styre cyklen, hvis der er en kurv foran med tunge ting i. I sådan et tilfælde bør du overveje at sætte en kurv på din bagagebærer. En kurv bag din cykel er som udgangspunkt lidt bedre til de tunge opgaver. En cykelkurv foran er meget praktisk, hvis du vil opbevare en mindre taske eller andre ting, som en paraply, let tilgængelige.

Hvis du har en elcykel, kan du sandsynligvis stadig bruge en almindelig cykelkurv. Du kan også prøve at finde en cykelkurv, som er designet specielt til din elcykel. Det kan også være der følger en cykelkurv med i købet, som allerede er monteret til din elcykel. Overvej også, om du skal have noget ekstra udstyr til din cykelkurv. Du kan for eksempel tage et regnslag over din cykelkurv, så din taske eller andre ting forbliver tørre i regnvejret. Du kan som nævnt også få brug for noget ekstra udstyr, hvis du vil have din hund med i cykelkurven. Det kan være en sele, et net eller et gitter, så du og din hund er bedre beskyttede.