Cykeludstyr

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Valg af udstyr til din cykel

Man skal aldrig gå ned på udstyr – det gælder også med din cykel. I Silvan har vi et stort udvalg af tilbehør og udstyr til din cykel. Med det rette udstyr, går turen både lettere og hurtigere. Hos os finder du alt fra låse og cykelslanger til cykelhjelme og lappegrej. Du kan også finde reservedele og sikkerhedsudstyr som ringeklokker, sikkerhedsveste, lygter og støtteben. Og hvis du ikke orker cykelturen, har vi også et udvalg af el-løbehjul. Med et el-løbehjul kommer du langt omkring på ingen tid – og det er helt uden sved på panden. Se hele vores sortiment af cykeltilbehør og el-løbehjul her.

Uanset om du cykler til arbejde, skole eller blot er typen, som elsker at cykle ture i fritiden, så kan det rette tilbehør og udstyr hurtigt gøre turen både bedre og sjovere. Ved at have det rette tilbehør, kan du let tilpasse din cykel efter netop dine behov og ønsker. For eksempel kan du let forvandle en sportscykel til at fungere til hverdagsbrug. Det kan du bl.a. gøre ved at montere lås, skærme og almindelige pedaler på den. Du kan også let opgradere din hverdagscykel til en hverdagsracer med det rette tilbehør.

Hvis du kører lange ture på din cykel, kan det være en god idé at have tilbehøret med på farten. På den måde sikrer du, at du let har adgang til materialer, hvis din cykel skal repareres ved uforudsete hindringer. Du kan finde universalværktøj i en størrelse, der let passer i rygsækken. Med et universalværktøj kan du reparere din cykel på farten, da værktøjet har en bred funktionalitet. Blandt vores udvalg af cykeltilbehør kan du også finde lappegrej og lappesæt, som du også kan have med på farten eller let opbevare i værktøjskassen.

Ofte stillede spørgsmål

For at få mest muligt ud af din cykel, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Det er f.eks. vigtigt, at dækkene er pumpet korrekt op. Derudover er det også utroligt vigtigt, at du vælger den rette stelstørrelse, når du skal ud og kigge på ny cykel. Herunder giver vi dig svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål, når det gælder cyklen.

Hvordan pumper man en cykel?

Der er masser af muligheder for lange, skønne ture på de danske veje. Men for at nyde en cykeltur – og få den ultimative cykeloplevelse – bør du have det rette udstyr med, og din cykel bør have velpumpede dæk. Med velpumpede dæk kan du sikre, at du får bedre køreegenskaber, bedre kørekomfort og øget sikkerhed. Velpumpede dæk øger nemlig køreegenskaberne, og de sikrer også et bedre vejgreb. Dækkene placerer sig altså bedre på vejen, så der er mindre risiko for, at du styrter undervejs. Du mindsker desuden risikoen for punkteringer midt på turen, når dine dæk er korrekt pumpet op. Alle dæk har en maksimal grænse for, hvor højt et tryk de kan tåle. Derfor bør du orientere dig om lufttrykket på dækket, inden du starter med at pumpe.

Når du skal pumpe dine cykeldæk, skal du først og fremmest finde det optimale dæktryk for netop din type dæk. Det finder du som oftest på siden af dækket. Er du i tvivl om, hvornår du har nået det rette tryk, kan du med fordel bruge en pumpe med trykmåler. Du starter med at skrue støvhætten af, påmonterer pumpen, og derefter pumper du. Trykmåleren på pumpen angiver, når du har opnået den rette luftmængde i dækket. Herefter sætter du støvhætten på igen. Nu har cyklen velpumpede dæk, og du er nu klar til at nyde de næste mange ture.

Hvilken størrelse af cykel skal jeg vælge?

Du bør have den rigtige størrelse cykel for at få den ultimative cykeloplevelse. Den rigtige stelstørrelse er vejen frem til komfort, eftersom du undgår smerter i lænden og ryggen mens du træder. Ligeledes undgår du at blive hurtig træt efter en kort tur. Sidder du i den rigtige højde, sikrer du, at turen bliver god og behagelig. Når du overvejer at købe en cykel, skal du allerførst finde ud af, hvad den skal bruges til. Er det en hverdagscykel til minimal brug, du har brug for, eller er det en pendler-cykel, som skal bruges som transportmiddel? Prøv altid cyklen, før du køber den. Kun sådan bliver du klogere på, hvad du mangler. Husk at tilkøbe cykellås, ringeklokke, lygter mm.

Cykeludstyr: få styr på sikkerheden

Inden du stiger op din tohjulede racer, er der nogle forskellige ting, du altid bør sikre dig, er i orden. Herunder får du en liste over de mest vigtige ting. Når listen er tjekket af, er du klar til at begive dig sikkert ud i trafikken.

  • Lys på: lygterne skal kunne ses på 300 meters afstand
  • Reflekser på: cyklen skal kunne ses fra alle vinkler i mørke
  • Ringeklokke: ringeklokken skal lyde klart og tydeligt
  • Bremser: der skal være bremser på begge hjul – og begge skal virke
  • Cykelkæde: vær opmærksom på, at kæden ikke er rusten, og at den ikke kan bevæge sig mere end 2 cm, når du trækker i den.
  • Dæk: dækkene må ikke være eksede. Tjek dem altid, inden du tager afsted

Du kan øge sikkerheden endnu mere ved altid at bruge en cykelhjelm – også på de helt korte ture. Den kan nemlig spare dig for mange alvorlige skader, hvis du skulle være så uheldig at styrte. Hjelmen skal sidde godt fast på hovedet, og må hverken sidde for løst eller for stramt. Sørg altid for, at der ikke er mere end en fingerbreddes plads imellem din hage og spændestroppen. Hvis du ofte kører i mørke, er det også en rigtig god at bruge en gul sikkerhedsvest. På den måde sikrer du, at du er let at få øje på, så dine medtrafikanter kan se dig.

Sæt fart på hverdagen med et el-løbehjul

I Silvan forhandler el-løbehjul fra GoRunner i høj kvalitet til ethvert behov. Du finder de tre kendte modeller: UrbanGlide 6,5”, Connect 8,5” og GoRunner Pro 10”. Hver model opfylder forskellige behov, alt afhængigt af, hvor langt du skal, hvad du vejer og hvor meget løbehjulet selv vejer. Fælles for dem alle er, at de har en topfart på 20 km i timen. Alle tre el-løbehjul opfylder desuden alle danske lovkrav. Du kan derfor køre lovligt og sikkert på de danske cykelstier. Når du kører på et el-løbehjul, skal du færdes som en cyklist. Du må altså kun køre på cykelstien og ikke på hverken vejen eller fortovet.