Trailere & tilbehør

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Køb og indregistrér din trailer i Silvan

En trailer kan være praktisk til at flytte både stort og småt. Hvis du er på udkig efter en trailer, bør du kigge forbi Silvan. Vi tilbyder et bredt udvalg af trailere samt tilbehør og reservedele til din trailer. Du finder bl.a. kvalitetstrailere fra den danskproducerede, Park. Hvorfor du både kan finde trailere med og uden tipfunktion i vores sortiment. Det er herunder for din egen og andres sikkerhed, vigtigt, at du vedligeholder din trailer, så den ikke udgør en sikkerhedsrisiko for dig og dine omgivelser i trafikken. Du finder derfor alt fra reflekser, næsehjul, aluramper til nummerpladerammer og tyverisikringslåse m.m.

I Silvan finder du kvalitets fritidstrailere fra Park. Disse er udstyret med stålsider og hængslet bagsmæk. Trailerne er danskproducerede og kommer i forskellige modeller. Du finder herunder modeller både med og uden tipfunktion i vores sortiment. Modellen Park Tippy har den praktiske tipfunktion, der gør det let at køre trillebøre, plæneklippere mv. op på ladet, og det gør samtidig pålæsning til en behagelig oplevelse. Ønsker du derimod en almindelig trailer uden tipfunktion? Så finder du modellen, Park-trailer. Til vores trailere kan du købe udstyr som presenning, næsehjul, tyverisikringslås og pladegitter.

Vores personale hjælper dig gerne med indregistreringen af traileren, når du har købt en trailer i Silvan. Dette kan vi klare, når du afhenter din trailer i én af vores butikker. Selve indregistreringen koster 590 kr., og er momsfri. Pengene går dermed udelukkende til indregistreringen af traileren hos Centralregistret. Dette er således en service, vi tilbyder, og ikke en ydelse som Silvan tjener penge på. Du skal dog huske at have legitimation med ved selve indregistreringen. Bemærk, at du derudover skal betale en årlig vægtafgift på trailere, der vejere over 500 kg. Hvis traileren har en nummerplade, kan du ved hjælp af denne se afgiften i Motorregistret. Hvis traileren ikke har en nummerplade, men du kender totalvægten på traileren, kan du beregne din vægtafgift og grøn ejerafgift på skat.dk.

Sådan vedligeholder du din trailer

Du bruger måske ikke din trailer hverdag, men det er alligevel vigtigt, at du vedligeholder og kontrollerer den jævnligt. Dette er både for din egen, men også for andres sikkerhedsskyld. Det er derfor en god idé at overholde nedenstående kontrolpunkter.

Tjek bremser og dæktryk

På de mindste trailere er der ofte ingen bremser, men på de større trailere er det vigtigt at tjekke og justere bremserne regelmæssigt. Med et fuldt læs kan det gå grueligt galt, hvis bremserne svigter. Så det er derfor særdeles vigtig for din, og andres, sikkerhed i trafikken, at bremserne er helt i top. Det er desuden vigtigt, at du kontrollerer dæktrykket på din trailer, før du kører afsted. Dette gælder specielt, hvis du kun anvender din trailer et par gange om året, da du på den måde sikrer, at dækkene ikke slides for hurtigt.

Kontrollér lys og lygter

Kontrollér altid, at lys og lygter virker, som de skal, efter tilkobling af traileren. Dette gælder altså både det almindelige kørelys, positionslygter og sidemarkeringslygter - hvis disse er til stede. Kontrollér, at traileren blinker samme vej, som bilens lygter. Til sidst er det vigtigt at kontrollere, at bremselyset virker, som det skal, og at det dermed lyser kraftigere rødt end det almindelige kørelys. Hvis du er alene om at tjekke lygterne, kan du med fordel køre traileren op til en mur eller glasrude og på den måde se lyset fra traileren reflektere der på.

Rengøring af ladet

Det er en fordel at rengøre ladet efter brug, specielt, hvis der har været haveaffald ombord. På den måde undgår du at beskadige eller tilsmudse andre genstande, der bliver transporteret i traileren. En anden god måde, at holde ladet fri fra skidt og smuds på, er at bruge en presenning, når traileren ikke er i brug. På den måde undgår du blade og snavs fra vind og vejr. Du kan med fordel supplere med en justerbar presenningbøjle, som forhindrer, at elastikstropperne på presenningen bliver belastet af regn og slud.

Sådan sikrer du din last i traileren

Om det er en tung eller let last, skal den altid sikres, så den ikke er til fare for andre i trafikken. Hvis lasten er tung, skal du sikre dig, at den ikke flytter sig frem og tilbage under transporten. En lettere last, såsom haveaffald, kan altid sikres med et trailernet eller en presenning til traileren. En åben trailer skal altid sikres ovenfra.

Er du i tvivl om, hvor meget vægt du må have på traileren? Så kan du finde oplysningerne på din bils registreringsattest. Du skal kigge på den oplyste maksimal vægt på bilens attest – og ikke på trailerens attest. Når du udregner den vægt, som du hænger på krogen af bilen. Så skal du både tage højde for trailerens faktiske vægt, samt det gods, som den er læsset med. Du skal ligeledes være opmærksom på, at trailere med bremser må læsse mere end trailere uden bremser. Du kan finde begge vægtgrænser på din bils registreringsattest, så du kan blive sikkert kørende.

5 gode råd, når du skal købe din trailer

  1. Størrelsen på traileren. Trailere kommer i flere forskellige størrelser. Det kan derfor være en god idé at overveje dine behov, før du køber.
  2. Sørg for at du kan få tilkoblet din trailer til din bil - det er ikke alle biler, der anvender det samme stik. Hos Silvan forhandler vi flere forskellige adaptere til dette formål – se dem her på siden.
  3. Tyverisikring af din trailer – på den måde undgår du, at din trailer ikke ender i hænderne på andre.
  4. Nummerpladen – tjek op på om du selv skal montere nummerpladen. Hos Silva sørger vi gerne for at montere nummerpladen for dig.
  5. Indregistrering af din nye trailer – Husk at vi i Silvan gerne hjælper dig med at indregistrere din nye trailer. Indregistreringen koster 590 kr. og er momsfri.